Πρώτη χρονιά χωρίς μνημόσυνο στο Anfield για τους 96: Αυτά είναι τα πλάνα της Liverpool

Το 2019 είναι η πρώτη χρονιά, μετά το τραγικό γεγονός της 15ης Απρίλη του 1989, που η Liverpool δεν θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο στο Anfield για τα 96 θύματα. Δείτε ποια είναι τα πλάνα του συλλόγου για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Μετά από την αδιάλειπτη διεξαγωγή μνημοσύνων στο Anfield κάθε χρόνο και επί 29 χρόνια, η Liverpool – όπως έχει ήδη εδώ και καιρό ανακοινώσει – δεν θα πραγματοποιήσει και φέτος τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί σε μια αίθουσα του σταδίου και μόνο με την παρουσία των οικογενειών των θυμάτων, κοινώς «κεκλεισμένων των θυρών». 

Κι αυτό γιατί οι δικαστικές διαδικασίες που «τρέχουν» αναφορικά με τις κατηγορίες εναντίον του David Duckenfield για ευθύνη στον θάνατο των 96, οδήγησαν τους ιθύνοντες της ομάδας και τους συγγενείς των θυμάτων στην απόφαση να αποφύγουν τις μαζικές εκδηλώσεις και τη μαζική έκφραση γενικότερα, προσέχοντας τα πλαίσια στα οποία κινούνται.

Η απόδοση τιμών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, πάντως, με τους τρόπους που γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτούς ακριβώς περιέγραψε με ανακοίνωση του ο σύλλογος. Αναλυτικά:

«Η Liverpool FC θα αποδώσει τιμές στους 96 φιλάθλους της που έχασαν τις ζωές τους στο Hillsborough κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα εναντίον της Chelsea στο Anfield. Ενός λεπτού σιγή θα κρατηθεί πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του ημιτελικού του FA Cup, μεταξύ Liverpool και Nottingham Forest, στις 15 Απριλίου 1989.

Οι φίλαθλοι τόσο στο Kop όσο και στην Sir Kenny Dalglish Stand θα “αποκαλύψουν” ειδικά κορεό που θα αναγράφουν “96” και “30 χρόνια”, αμφότερες οι ομάδες θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη σεβασμού και τιμητικές αναφορές θα αναγραφούν στους LED πίνακες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Τη δευτέρα, 15 Απριλίου, στην 30ή επέτειο της τραγωδίας του Hillsborough, παίκτες και εργαζόμενοι του συλλόγου θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στις 15:06, εις μνήμην των 96. Η μπουτίκ του Anfield θα κλείσεις στις 13:00 και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της LFC θα παύσουν τις εργασίες τους προσωρινά, ώστε τόσο εργαζόμενοι όσο και πελάτες να μπορέσουν να αποδώσουν τις τιμές που επιθυμούν.

Στο στάδιο, οι σημαίες θα κρεμαστούν στη μέση του ιστίου, το τελευταίο tour του σταδίου θα ξεκινήσει στις 11:00 και δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο μουσείο μετά τις 14:00.

Δημόσιο μνημόσυνο θα διεξαχθεί στον Καθεδρικό του Λίβερπουλ, συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων μνημοσύνων που εναλλάσονται μεταξύ των δύο καθεδρικών της πόλης. Το μισάωρο μνημόσυνο, που θα ξεκινήσει στις 14:45 και στο οποίο θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις 15:06, θα περιλαμβάνει απλές προσευχές και μια περίοδο για σιωπηρή ανάμνηση.

Παρά το γεγονός πως δεν θα διεξαχθεί δημόσιο μνημόσυνο στο Anfield φέτος, ο σύλλογος θα ανοίξει το Kop μεταξύ 13:00 και 16:00 την ημέρα της επετείου για όσους θα ήθελαν να καθίσουν και να περάσουν στιγμές αλληλεπίδρασης. Παρακαλούμε έχετε στο νου ότι δεν θα υπάρξουν δραστηριότητες εντός του σταδίου. Όσοι θα ήθελαν να το επισκεφτούν, θα πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίου. Εισιτήρια μπορούν να αποκτηθούν δωρεάν κατόπιν online αιτήσεως, κλήση στην γραμμή 0151 264 2500 ή επίσκεψης στο εκδοτήριο εισιτηρίων του Anfield. Όλα τα εισιτήρια πρέπει να αποκτηθούν πριν τις 17:00 της Παρασκευής, 12 Απριλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *