Πρώτη και καλύτερη | Liverpool 2-0 Atletico Madrid: Match Review

Η Liverpool επικράτησε και στο Anfield της Atletico Madrid (2-0) και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Champions League, εξασφαλίζοντας και την πρώτη θέση στον όμιλο από την 4η αγωνιστική των ομίλων – Στο βασικό σχήμα ο Κώστας Τσιμίκας που αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 7/11 (18:30) με τη West Ham στο London Stadium για την 11η αγωνιστική της Premier League.

4/4 και φουλ για τα νοκ-άουτ!

Η Liverpool συνέχισε τη φοβερή της πορεία στους φετινούς ομίλους, επικράτησε της Atletico Madrid με 2-0 στο Anfield, έφτασε τους 12 βαθμούς στον 2ο όμιλο και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Champions League, και μάλιστα εξασφαλίζοντας και την πρωτιά.

Οι Reds ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και χάρη σε γκολ των Jota και Mane σε 21 λεπτά παιχνιδιού έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους επί των Πρωταθλητών Ισπανίας.

Παράλληλα, η Liverpool παρέμεινε για 25ο διαδοχικό παιχνίδι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (18 νίκες, 7 ισοπαλίες) και ισοφάρισε το ρεκόρ της που κρατάει από το 1982!

Θέση στο βασικό σχήμα πήρε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ ήταν εξαιρετικός για άλλη μια φορα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, συνεισφέροντας μάλιστα αρκετά στη δημιουργία ευκαιριών με τις σέντρες του από τα αριστερά και έφτασε πολύ κοντά να βγάλει ξανά ασίστ.

Επάξια κέρδισε και τη θερμή αγκαλιά από τον Klopp!

Στο άλλο ματς του ομίλου, Milan και Porto ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο San Siro.

Η Βαθμολογία του Group B:

1.Liverpool 12

2.Porto 5

3.Atletico Madrid 4

4.Milan 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Τετάρτη 24/11
Liverpool – Porto
Atletico Madrid – Milan


Εκρηκτικό ξεκίνημα με γκολ Jota-Mane

Ο Klopp προχώρησε σε 5 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Brighton στην Premier League, ξεκινώντας βασικούς τους Τσιμίκα, Fabinho, Matip, Oxlade-Chamberlain και Jota.

Το Anfield… έσπρωχνε με τη δυναμική του, οι Reds ξεκίνησαν… φουριόζοι και δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 13ο λεπτό, ο Alexander-Arnold με συστημένη σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Jota στην πλάτη της άμυνας και ο Πορτογάλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Liverpool ήταν από τα πρώτα λεπτά σοβαρή και στο 21ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της, ξανά με δημιουργό τον Arnold. Ο νεαρός Άγγλος έβγαλε άλλη μια τρομερή ασίστ, αυτή τη φορά στον Mane, ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Oblak, σημειώνοντας το 2-0.

Με αυτό το γκολ, ο Σενεγαλέζος έφτασε τα 23 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη Liverpool και έγινε ο 3ος σκόρερ του συλλόγου όλων των εποχών στη σχετική λίστα πίσω από Mo Salah (31) και Steven Gerrard (41).

Το ματς δεν κυλούσε καλά για την Atletico και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 36ο λεπτό. Ο Felipe ανέτρεψε από πίσω τον Mane και ο Makkelle του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η ομάδα του Klopp συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και «άγγιξαν» και το 3ο γκολ στο 42ο λεπτό, με τον Oblak να διώχνει το σουτ του Salah, ενώ, μετά από ωραία σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Jota δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά.


Κυριαρχία και στο δεύτερο μέρος – Το VAR ακύρωσε από ένα γκολ για Liverpool και Atletico

Η έναρξη του δευτέρου 45λέπτου βρήκε τη Liverpool να συνεχίζει τον επιθετικό της μονόλογο. Στο 48ο λεπτό, ο Matip έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Jota, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR ως οφσάιντ. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό, μετά από άλλη μια ωραία σέντρα του Τσιμίκα.

Η ομάδα του Simeone βρήκε το γκολ στο 58ο λεπτό με τον Suarez, αλλά και στην περίπτωση του πρώην επιθετικού της Liverpool, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Η Atletico προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά η ομάδα του Klopp διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και με το 2-0 που έμεινε ως το τέλος, πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση στα νοκ-άουτ και παράλληλα την πρωτιά στον όμιλο.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Phillips 90+4′), Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho (Thiago 60′), Henderson, Oxlade-Chamberlain (Minamino 78′); Salah, Mane (Firmino 46′, Origi 78′), Jota

Atletico Madrid: Oblak; Trippier, Felipe, Gimenez, Hermoso; Correa (Serrano 75′), De Paul, Koke (Cunha 69′), Carrasco (Vrsaljko 69′); Suarez (Herrera 59′), Joao Felix (Lodi 59′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *