Προσγείωσε τη Bayern και… πετά στους «8»! | Βαθμολογίες: Bayern – Liverpool 1-3

Μια εμφατική πρόκριση στους “8” του Champions League πέτυχε η Liverpool μέσα στο Allianz Arena, κερδίζοντας με 1-3 τη Bayern!

Στους κορυφαίους του αγώνα οι Mane και Van Dijk που πέτυχαν 2 και 1 γκολ αντίστοιχα, ενώ ο Matip είχε την άτυχη στιγμή του αγώνα πετυχαίνοτας αυτογκόλ και ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1.

Να τονιστεί ότι για πρώτη φορά από το 2008(!), με την πρόκριση της Liverpool, πλέον θα βρίσκονται 4 Αγγλικές ομάδες στους “8” του Champions League (Tottenham, Manchester United, Manchester City)!

Ακολουθούν οι βαθμολογίες των παικτών, όπως προέκυψαν από τους διαχειριστές του liverpoolfans.gr :

Alisson | 8

Ψύχραιμος στην κυκλοφορία της μπάλας στο πρέσινγκ της Bayern. Αλάνθαστος και ετοιμοπόλεμος όπου χρειάστηκε. Θετικότατη εμφάνιση, αφού δεν φέρει ευθύνη ούτε στο γκολ που δέχθηκε.

Alexander-Arnold | 7.5

Ο νεαρός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μισάωρο στο ματς εξαφανίζοντας τον Ribery και αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη. Στη συνέχεια δεν απέφυγε λανθασμένες μπαλιές, κακιές σέντρες αλλά και κόρνερ. Αμυντικά ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα καλύπτοντας αρκετά καλά και έχοντας καλές τοποθετήσεις. Έχασε ελαφρώς τη συγκέντρωσή του μετά το 1-3 αμυντικά, αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί.

Matip | 7.5

Περίεργο βράδυ για τον Joel. Κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση αμυντικά, σβήνοντας τον Lewandowski, έχοντας πολλά πετυχημένα τάκλιν και κοψίματα και παίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια με πάθος. Το αυτογκόλ που πέτυχε, ανεξαρτήτως του αν έχει ευθύνη ή όχι τελικά, έδωσε νέα πνοή στη Bayern και τσαλάκωσε την εικόνα του. Συνολικά μια αρκετά καλή εμφάνιση πάντως χωρίς κάποιο άλλο σοβαρό λάθος.

Van Dijk | 9.5 (MOTM)

Το γκολ που πετυχαίνει με κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα με 1-2 ήταν η μισή πρόκριση. Εκπληκτικός και σε αυτό το παιχνίδι, άψογος στο μαρκάρισμα και την κάλυψη χώρων. Είχε 3/3 εναέριες μονομαχίες στην επίθεση αλλά και 3 κοψίματα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κερδίζει το νήμα το Man Of The Match από τον Mane.

Robertson | 7.5

Πολλές κούρσες και βοήθειες στον Mane επιθετικά. Αμυντικά είχε μερικά προβλήματα με τον Gnabry, αφού στις 2 φορές που τον έχασε έγινε το γκολ της Bayern και μια παραπλήσια φάση που ο Lewandowski δεν έκανε καλή επαφή με τη μπάλα. Συνολικά πολύ καλός στις πάσες του με πολλές από αυτές να έχουν αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δέχτηκε χαζή – άσκοπη κάρτα σε ένα χρονικό σημείο που η πρόκριση είχε κριθεί (μετά το 1-3) και έτσι θα χάσει το πρώτο ματς της φάσης των “8”.

(Henderson) | – Δεν μπορεί να κριθεί αφού αποχώρησε μόλις στο 10′.

Fabinho | 8 (Λογίζεται ουσιαστικά σαν βασικός αφού αγωνιζόταν από το 10′.)

Αγωνίστηκε στη θέση που άφησε ο Hendo κάνοντας αρκετά καλή δουλειά. Υπήρχαν νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου και στα περισσότερα ανταπεξήλθε αρκετά καλά. Βοήθησε αρκετά οργανωτικά, αλλά αμυντικά χρειάστηκε να κόψει και άτσαλα πολλές φορές δεχόμενος και κίτρινη κάρτα. Αρκετά καλός συνολικά πάντως ο Βραζιλιάνος που αποκτά σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Wijnaldum | 7

Κλασική αθόρυβη δουλειά του Gini που κράτησε πάντως λίγο τη μπάλα και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά. Είχε λίγες λανθασμένες μεταβιβάσεις, γυρνούσε πίσω για να βοηθήσει στην πίεση της Bayern και βοήθησε κυρίως ανασταλτικά. Θετικός αλλά ως εκεί.

Milner | 7

Έκανε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν εντελώς άφαντος χωρίς να μπορεί να βοηθήσει σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού. Χωρίς να έχει λάθη φάνταζε αμέτοχος αλλά στο 2ο μέρος ανέβηκε αρκετά. Είχε εντολή να παίξει πιο πίσω αριστερά και να βοηθάει Robertson και Mane και εκεί ανέβηκε συνολικά το κέντρο της ομάδας. Έκανε κινήσεις και επιθετικά, ενώ έκανε και την όμορφη σέντρα από το κόρνερ που σκόραρε ο Van Dijk. Ανάμεικτά τα συναισθήματα για τον Millie.

Salah | 6.5

Λίγες φορές απείλησε στο πρώτο μέρος με αποκορύφωμα την όμορφη πάσα στον Firmino πάνω από την άμυνα, με το σουτ του τελευταίου να περνά λίγο άουτ. Κατά τ’ άλλα νωθρό πρώτο μέρος, με τον Αιγύπτιο όμως να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επανάληψη. Δε του βγήκαν πάντως η προσπάθειες, ενώ σε 2 περιπτώσεις είχε κοντά του πάσα (σε Milner και Mane) αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση. Όταν επέλεξε να δώσει τη μπάλα έβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στον Mane για το 1-3!

Mane | 9

Είναι σε φόρμα και φαίνεται! Πέτυχε 2 εξαιρετικά γκολ, όπου χειρίστηκε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και εκτελεστική δεινότητα. Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του αγώνα, έτρεξε πολύ, βοήθησε μέχρι και ανασταλτικά και έκανε τα πάντα άψογα. Είχε μερικά κενά διαστήματα στο παιχνίδι, όπου δεν τροφοδοτήθηκε και δε φάνηκε τόσο, αλλά φαντάζουν ελάχιστα μπροστά σε όσα κατάφερε. Εξαιρετικός πραγματικά!

Firmino | 7

Καλό ματς κάνει ο Βραζιλιάνος που βέβαια δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά αλλά ήταν χρήσιμος και με πολύ καλές επαφές με τη μπάλα. Προσπαθούσε κυρίως να δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίκτες του και να βοηθάει στον άξονα.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Origi | 6.5

Αν και αγωνίστηκε λίγο πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έδωσε την πάσα που ο Salah μετέτρεψε σε ασίστ στο 1-3 του Mane. Άλλη μια συμμετοχή με θετικό πρόσημο.

Lallana | –

Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 9

Δεν μπορούμε να του προσάψουμε κάποιο λάθος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αν και αυτό δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες, όταν τραυματίστηκε ο Henderson μόλις στο 10′. Αναγκάστηκε να περάσει τον Fabinho στη θέση του και έμεινε πιστός στο πλάνο του. Αντιμετώπισε άψογα τη Bayern ανασταλτικά, με τα πλάγια μπακ να μην έχουν πολλά προβλήματα και τους γηπεδούχους ουσιαστικά να στερούνται κλασικής ευκαιρίας στο παιχνίδι. Πήρε μια πανάξια πρόκριση μέσα στο Allianz Arena πετώντας εκτός τη Bayern που είχε να μην περάσει στους “8” από το… 2011! Όχι κι άσχημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *