Πρεμιέρα στο League Cup με βαρύ rotation! (Pregame)

Το πρώτο της παιχνίδι δίνει απόψε η Liverpool για το League Cup, γνωστό και με την ονομασία Carabao Cup εδώ και δύο χρόνια, σε εκτός έδρας αποστολή εναντίον της MK Dons.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Milton Keynes Dons vs Liverpool

Διοργάνωση: League Cup
Έδρα: Stadium MK
Ημερομηνία: 25.09.2019
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Oliver Langford
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports 5HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τεράστιο διπλό πήρε στο Λονδίνο η Liverpool το απόγευμα της Κυριακής επικρατώντας με 1-2 της Chelsea. Δύο γκολ από στημένες φάσεις σημείωσαν οι Reds, με τους Alexander-Arnold και Firmino να δίνουν το προβάδισμα στην φιλοξενούμενη ομάδα. Οι Λονδρέζοι μείωσαν με πανέμορφο γκολ του N’Golo Kante στο δεύτερο ημίχρονο και άσκησαν τεράστια πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, ωστόσο η ομάδα του Jurgen Klopp διαχειρήστηκε με εξαιρετική ωριμότητα και συγκέντρωση το παιχνίδι και έφυγε με το έκτο της τρίποντο από το Stamford Bridge, γεγονός που την έφερε και πάλι στο +5 από την δεύτερη θέση. 

Ο βοηθός του Γερμανού τεχνικού, Pep Ljinders, ανέλαβε τις δηλώσεις για το σημερινό παιχνίδι και τόνισε πως θα δούμε μια νεανική ομάδα στο Milton Keynes, ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως ο Xherdan Shaqiri προστίθεται στην λίστα των απόντων με πρόβλημα στις γάμπες, βάζοντας το όνομα του δίπλα σε αυτά των Alisson, Origi αλλά και Mane που δέχτηκε χτύπημα στο Κυριακάτικο παιχνίδι και δεν θα αγωνιστεί απόψε.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Το όνομα της Milton Keynes Dons δεν ακούγεται πουθενά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδίως στο Νότιο Λονδίνο χωρίς να ακολουθείται από διάφορα γλυκόλα με βαριά Λονδρέζικη -κυρίως- προφορά, καθώς θεωρείται μία από τις πιο μισητές ομάδες στο νησί. Γιατί αυτό; Η ομάδα ιδρύθηκε το 2004, όταν στην πόλη μετακόμισε η Wimbledon FC, ομάδα με έδρα στο Νότιο Λονδίνο που προφανώς υποστηριζόταν από ανθρώπους που κατοικούσαν εκεί. Μετά την τοποθέτηση της ομάδας 100 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της ακολούθησε και η αλλαγή του ονόματος από Wimbledon FC σε Milton Keynes Dons. 

Ουσιαστικά η Wimbledon διαλύθηκε και μετονομάστηκε σε MK Dons, πολύ πολύ μακριά πλέον από τις ρίζες της, οπότε οι υποστηρικτές της Wimbledon FC χάσανε την ομάδα που υποστήριζαν όλη τους την ζωή. Παράλληλα ο νεοσύστατος σύλλογος υποστήριζε πως η ιστορία της ομάδας είναι δική του κάτι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων. Οι άνθρωποι στο Wimbledon είδαν την AFC Wimbledon να δημιουργείται, βρίσκοντας και πάλι την ποδοσφαιρική τους στέγη, στην περιοχή που είχε ριζωθεί η Wimbledon FC. Από τότε κάθε φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται, η AFC Wimbledon δεν βάζει ποτέ στον πίνακα του σκορ την λέξη ”Dons” της MK καθώς παραπέμπει στο Wimbledon, σε μια ακόμη προσπάθεια να σταματήσει ο συσχετισμός της ομάδας με την πόλη και την ιστορία, κάτι που όμως ίσως να μην συμβεί ποτέ και μέχρι τότε οι φίλαθλοι όχι μόνο της Wimbledon αλλά και όλων των ομάδων των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας θα μισούν θανάσιμα την MK Dons.

Αρκετά με τις οπαδικές κόντρες όμως, ας δούμε και την καθαρά ποδοσφαιρική ιστορία της ομάδας. Από την ίδρυση της η Milton Keynes Dons αποτελεί ένα ασανσέρ στην League One και Leage Two (3η και 4η κατηγορία της Αγγλίας αντιστοίχως), ενώ έχει περάσει και μία σεζόν πριν 4 χρόνια στην Championship, όμως υποβιβάστηκε αμέσως. Στο League Cup έχει σημειώσει και μία από τις μεγαλύτερες της επιτυχίες και ταυτόχρονα εκπλήξεις του θεσμούς, επικρατώντας της Manchester United με 4-0 το 2014!

Όσον αφορά την φετινή σεζόν, η ομάδα βρίσκεται και πάλι στην League One, μετά τον προβιβασμό της από την League Two χάρη στην περσινή 3η της θέση. Με 4 νίκες και 5 ήττες βρίσκεται στην 15η θέση, μόλις 3 βαθμούς μακριά από την 8η θέση της βαθμολογίας που χαρίζει την είσοδο στα play-off της ανόδου, πολύ νωρίς ωστόσο στην σεζόν.
Αυτή θα ναι η πρώτη φορά που Liverpool και MK Dons θα τεθούν αντιμέτωπες, σε ένα γήπεδο που θα ναι κατάμεστο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Μilton Keynes Dons (3-5-2): Moore – Walsh, Poole, Martin – Williams, McGrandles, Kasumu, Gilbey, Dickenson – Bowery, Agard

Liverpool (4-3-3): Kelleher – Gomez, Van Den Berg / Hoever, Lovren, Larouci – Chamberlain, Milner, Lallana – Elliott, Brewster, Jones

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *