Πρεμιέρα στο FA Cup με έντονο rotation! (Pregame)

Merseyside Derby για την Liverpool στην πρώτη αναμέτρηση του FA Cup!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Liverpool vs Everton
Διοργάνωση: FA Cup

Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 05.01.2020
Ώρα έναρξης: 18:01 *
Διαιτητής: Jon Moss
Τηλεοπτική μετάδοση: One TV

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:


Η Liverpool ξεκίνησε ιδανικά τη νέα δεκαετία επικρατώντας εύκολα με 2-0 της Sheffield United στο Anfield. Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς στην αναμέτρηση ο Mohamed Salah με τον Sadio Mane να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Στα αρνητικά της βραδιάς πάντως συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Naby Keita στην προθέρμανση που προστίθεται στην μεγάλη λίστα των απόντων.

Μετά από έναν εξαντλητικό Δεκέμβριο για την ομάδα του Jurgen Klopp, ο Γερμανός αναμενόταν να πραγματοποιήσει πολύ έντονο rotation στο παιχνίδι του FA Cup, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλος με την διαφορά ότι τις θέσεις των τραυματιών Matip, Keita, Fabinho, Lovren, Chamberlain και Shaqiri θα καταλάβουν παίχτες της ακαδημίας των Reds. 

Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Liverpool, o Takumi Minamino, στην ίδια ουσιαστικά αναμέτρηση που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση και ο Virgil Van Dijk πριν δύο χρόνια. Origi, Lallana, Milner και Adrian φαίνονται να είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας που θα αγωνιστούν στο πλάι του Ιάπωνα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η σεζόν ξεκίνησε καταστροφικά για την Everton καθώς με το πέρας της 15ης αγωνιστικής, έναν μήνα νωρίτερα, βρέθηκε στην 18η θέση και στις θέσεις που οδηγούν στην Championship, μετά την ήττα με 5-2 από την Liverpool. 

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστή με κάθε επισημότητα η απομάκρυνση του Marco Silva από τον πάγκο τον Toffees, τον οποίο προσωρινά διαδέχθηκε ο Duncan Ferguson. Στους 3 αγώνες υπό τις οδηγίες του Σκωτσέζου η ομάδα επικράτησε της Chelsea στο Merseyside και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στις Manchester United και Arsenal εκτός έδρας.

Ο Carlo Ancelotti ανακοινώθηκε ως ο μόνιμος προπονητής της ομάδας και ξεκίνησε με δύο νίκες απέναντι σε Burnley και Newcastle, με τους Toffees να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Manchester από την City. Κάπως έτσι η συμπολίτισσα ομάδα κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 11η θέση της βαθμολογίας και να βρίσκεται στο -6 από την 5η θέση.
Για το σημερινό Merseyside Derby, o Ιταλός τεχνικός της Everton δεν υπολογίζει στους Gbamin, Iwobi, Gomes και Bernard.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά φέτος πριν από ένα μήνα στο Anfield. Ο Jurgen Klopp παρέταξε μια ομάδα με πολλές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα στο πλαίσιο του rotation. Παρά τις πολλές της αλλαγές η Liverpool διέλυσε με 5-2 την Everton.

Δύο γκολ του Origi, ένα του Shaqiri και ένα του Mane έστειλαν την Liverpool στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, με τους Keane και Richarlison να σκοράρουν για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε από τον Gini Wijnaldum λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:
Liverpool (4-3-3): Adrian – Williams, Gomez, Hoever, Larouci – Milner, Lallana, Jones – Elliott, Origi, Minamino

Everton (3-4-1-2): Pickford – Keane, Mina, Holgate – Coleman, Delph, Schneiderlein, Baines – Sigurdsson – Kean, Tosun

*Το γεγονός ότι η αναμέτρηση διεξάγεται ένα λεπτό μετά τις 18:00 δεν είναι τυχαίο. Η αλλαγή αυτή γίνεται στο πλαίσιο του ‘Heads Up’, μιας κίνησης που έχει ως σκοπό να μας δώσει ένα λεπτό να σκεφτούμε την ψυχική μας υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *