Ο Klopp μιλά για την κλήρωση με την… παλιά του γνώριμη Bayern!

Για την κλήρωση και τις δύο αναμετρήσεις με την Bayern Munich μίλησε ο Jurgen Klopp που ξέρει και απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη τη γερμανική ομάδα!

Ένα από τα πρόσωπα αυτού του ζευγαριού είναι αναμφίβολα ο προπονητής της Liverpool που από την παρουσία του στον πάγκο της Dortmund ξέρει καλά την Bayern. Στις 29 αναμετρήσεις μεταξύ τους έχει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες. Ο ίδιος έκανε δηλώσεις στο επίσημο site της ομάδας μιλώντας:

Για την κλήρωση:

«Δύσκολη. Καλή κλήρωση. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα ήταν δύσκολο και είναι προφανώς μια κορυφαία ομάδα. Για μένα είναι ωραίο που θα πάω στη Γερμανία. Αλλά είναι απλώς μια κλήρωση. Έχουμε επομένως τώρα το χρόνο να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, αρκετό χρόνο προφανώς και ελπίζουμε να έχουμε όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους ως τότε. Θα είναι δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον και ανυπομονώ γι’ αυτό.»

Για το αν η προϊστορία με την Bayern παίζει κάποιο ρόλο:

«Δεν ξέρω. Αυτή είναι μια διαφορετική Bayern από αυτή που αντιμετώπισα εγώ, είμαστε εδώ ήδη 3 χρόνια από το Audi Cup (το καλοκαίρι του 2017). Ξέρουμε όλοι το γήπεδο και την ατμόσφαιρα που θα είναι υπέροχη.»

«Θα είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι για όλους τους φιλάθλους μας. Είναι μια υπέροχη πόλη και όλα είναι καλά. Η πτήση δεν είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια και προφανώς ξέρουμε περισσότερα για το γερμανικό ποδόσφαιρο απ’ ότι για οποιοδήποτε άλλο αυτό είναι μια αλήθεια αλλά δεν παίζει και τεράστιο ρόλο. Τελικά όλα θα καθοριστούν στον αγωνιστικό χώρο από τα παιδιά. Ας προσπαθήσουμε!»

Για το αν η κλήρωση φέρνει αντιμέτωπες 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο:

«100%! Τα τελευταία χρόνια έχουν κυριαρχήσει στο γερμανικό πρωτάθλημα στην καλύτερη περίοδο που διανύει (το πρωτάθλημα). Όλοι μιλούσαν για τη Γερμανία που ήταν σε πολύ καλή στιγμή και τη Bayern που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα  αυτό είναι αλήθεια. Είναι ωραία. Έχει προφανώς περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που παίξαμε αντίπαλοι σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι (εκτός φιλικών) οπότε πραγματικά ανυπομονώ.»

Για το αν το γεγονός ότι η Bayern θα έχει χειμερινό διάλειμμα απο αγωνιστικές υποχρεώσεις επηρεάζει το ζευγάρι:

«Η διακοπή δεν δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Κάνει διαφορά μόνο για τους τραυματισμούς και πράγματα σαν κι αυτό. Οι γερμανικές ομάδες έχουν χρόνο, 2 ή 3 εβδομάδες, για να επαναφέρουν παίκτες κλπ, την ίδια στιγμή που εμείς θα έχουμε 10 παιχνίδια. Όμως τον Φλεβάρη δεν θα έχει κάποια σημαντική επιρροή.»

Για τον Shaqiri και άλλα μέλη της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν την παλιά τους ομάδα:

«Θα είναι ωραίο για τον Mona (Nemmer) και τον Korny (Andreas Kornmayer) αλλά και για τον Shaq. Θα συναντήσω κι εγώ παλιούς μου παίκτες και θα είναι ωραία.»

«Τελικά όμως είναι ένα παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο και θα πρέπει να παίξουμε. Το ξέραμε από πριν, δεν είναι ότι είπε κανείς “ευχαριστώ θεέ μου, είναι η Liverpool!”, οπότε κι εμείς δεν σκεφτόμαστε “ευχαριστώ θεέ μου, είναι η Bayern”. Θα είναι δύσκολο αλλά έτσι έπρεπε να είναι έτσι κι αλλιώς. Είναι στη φάση των 16 του Champions League οπότε εδώ βρίσκονται μόνο δύσκολες ομάδες και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *