Ο Henderson αναστατώνει την Premier League για να ενισχύσουν οι παίκτες τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο αρχηγός της Liverpool, Jordan Henderson, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού των παικτών της Premier League, προς ενίσχυση της Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι ποδοσφαιριστές είναι από τα πλουσιότερα άτομα στα κράτη των σπουδαίων διεθνώς πρωταθλημάτων. Η δική τους αρωγή, επομένως, στην περίοδο της μάχης των κυβερνήσεων και των Εθνικών Συστημάτων Υγείας ενάντια στον κορωνοϊό μπορεί να αποβεί σωτήρια. Ο κανόνας επιβεβαιώνεται και στην Αγγλία. Μάλιστα, ο ίδιος ο γραμματέας Υγείας, Matt Hancock, έκανε σχετικά σχόλια, τονίζοντας με δηκτικό τρόπο την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές στον αγώνα του κράτους.

Πριν τοποθετηθεί ο Hancock, ωστόσο, ο Jordan Henderson είχε ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους αρχηγούς των υπολοίπων ομάδων της Premier League, ώστε να συνδράμει συνολικά η κοινότητα των ποδοσφαιριστών στην υγειονομική αυτή κρίση, δημιουργώντας τραπεζικό λογαριασμό και καταθέτοντας σωτήρια ποσά.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποδεικνύει πως η πρόταση απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης μεταξύ των παικτών, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με την κυβέρνηση και τις τράπεζες, ώστε να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος τρόπος να χορηγηθούν τα πολλά εκατομμύρια που θα συγκεντρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία αυτή είναι ανεξάρτητη από πιθανή απόφαση της Premier League (συνεδριάζει σήμερα, 03/04) περί περικοπών στους μισθούς τους, όπως επίσης και ότι, κατόπιν πρότασης του CEO της Manchester United, Ed Woodward, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν ήδη να δωρίσουν το 30% των μισθών του Απριλίου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *