Ο Μίλνερ και τα παιδιά του | MK Dons 0-2 Liverpool: Match Review

Με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή της, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την ΜΚ Ντονς στο Στάδιο MK με γκολ του Μίλνερ και του 17χρονου Χούβερ, και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 28/9 (14:30 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Bramall Lane για την 7η αγωνιστική της Premier League.

3ος γύρος Λιγκ Καπ

Ήταν δεδομένο ότι ο Κλοπ θα έκανε εκτεταμένο ροτέϊσον στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Ο Γερμανός έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νεαρούς παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εκείνοι τον δικαίωσαν.

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μίλτον Κέινς Ντονς (ομάδα της League Two) για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ (ή Carabao Cup) και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο, εκεί όπου θα βρει αντιμέτωπη την Άρσεναλ.

Ο Τζέιμς Μίλνερ (που άνοιξε το σκορ), ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία από το ρόστερ στο παιχνίδι, είδε τα… παιδιά του να έχουν μπόλικη όρεξη για ποδόσφαιρο, να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και θα αισθάνθηκε ιδιαίτερα περήφανος όταν είδε τον Χούβερ στα 17 του να σκοράρει το πρώτο του γκολ και να γίνεται ο τέταρτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ (πίσω από τους Μπεν Γούντμπερν, Μάικλ Όουεν και Τζόρνταν Ρόσιτερ).

Ενθαρρυντικά τα δείγματα των περισσότερων πιτσιρικάδων που έβαλε ο Κλοπ. Μεταξύ τους και ο Χάρβεϊ Έλιοτ που σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι, ο οποίος, σε ηλικία 16 ετών και 174 ημερών, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκινάει σε βασική εντεκάδα στην ιστορία της Λίβερπουλ και ο δεύτερος νεαρότερος γενικά που αγωνίζεται μετά τον Τζερόμ Σινκλέρ.

Καθάρισε ο… μπαμπάς Μίλνερ

Με 3 παίκτες να κάνουν ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα (Κέλεχερ, Έλιοτ, Μπρούστερ), η νεανική Λίβερπουλ ξεκίνησε δυνατά και στο 12′ ο Μίλνερ με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά βρήκε τον Έλιοτ αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή αλλά ο νεαρός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τζόουνς απείλησε στο 15′ με τον Μόουρ να αποκρούει και δέκα λεπτά αργότερα, ο Έλιοτ βρήκε με εκπληκτική σέντρα στην περιοχή τον Μίλνερ αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ακούραστος αρχηγός, όμως, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41′ με μια ξαφνική σουτάρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής που δυσκόλεψε πολύ τον Μόουρ ο οποίος έκανε λάθος και η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1.

Ρεκόρ ο Χούβερ, άξιζε ένα γκολ η ΜΚ Ντονς

Οι γηπεδούχοι ξεχείλιζαν από ενθουσιασμό και ήθελαν πολύ να πετύχουν ένα γκολ και να μειώσουν στο σκορ. Και η αλήθεια είναι ότι το προσπάθησαν πολύ.

Έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως άλλες φορές η ατυχία (δοκάρι του Μπόουερι στο 59′), άλλες φορές οι αποκρούσεις του Κέλεχερ (με αποκορύφωμα αυτή σε κοντινή κεφαλιά του Μπόουερι στο 75′) την κράτησαν στο μηδέν. Και μόνο για την προσπάθεια και την λαχτάρα τους να σκοράρουν, άξιζαν ένα γκολ.

Από Λίβερπουλ πλευρά, ο 17χρονος Χούβερ έζησε μια μαγική στιγμή καθώς, μετά από σέντρα-ακριβείας του Μίλνερ από τα αριστερά, ο Ολλανδός αμυντικός των Reds, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έπιασε κεφαλιά-δυναμίτη για το 0-2 στο 69′, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ.

Ο Τσάμπερλεϊν σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Μόουρ στο 75′, ενώ κι ο Έλιοτ το προσπάθησε πολύ για να πετύχει κι αυτός ένα γκολ αλλά η τύχη του το αρνήθηκε ξανά στο 90′ πετυχαίνοντας κι αυτός (ξανά) το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις

ΜΚ Ντονς: Μόουρ, Μπρίτεν, Πόουλ, Γουολς, Γουίλιαμς, ΜακΚράντλς, Κασούμου (61′ Χιούτον), Γκίλμπι (72′ Μπόατενγκ), Νόμπ, Ντίκινσον (46′ Μάρτιν), Μπόουερι

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Χούβερ (91′ Φαν Ντεν Μπεργκ), Γκόμεζ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (82′ Κέιν), Λαλάνα, Τζόουνς, Κεϊτά (63′ Κριβέλα), Έλιοτ, Μπρούστερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *