Ο θάνατος του Devine αλλάζει την ιστορία: Η Liverpool καθιερώνει το «97»

Ο θάνατος του Andrew Devine, ενός φιλάθλου της Liverpool με σπουδαία αναπηρικά προβλήματα που προκλήθηκαν στην τραγωδία του Hillsborough, σημαίνει την προσθήκη ενός ακόμη θύματος από εκείνη τη μαύρη μέρα, με τη Liverpool να σχεδιάζει αλλαγές.

Τριάντα δύο χρόνια μετά την τραγωδία του Hillsborough, ο Andrew Devine – που είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά έκτοτε – υπέκυψε στα τραύματα του και άφησε πρόσφατα την τελευταία του πνοή.

Η σύνδεση του θανάτου του 55χρονου φίλου της Liverpool με το δυστύχημα του Hillsborough είναι αδιαμφησβήτητη και το γεγονός αυτό προσθέτει ένα ακόμη θύμα στη συνολική λίστα.

Η Liverpool προγραμματίζει να αποδώσει τιμές στον Devine στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος (κόντρα στη Burnley, 21/08), ενώ ξεκίνησε να αναθεωρεί όσα εμβλήματα της έχουν τον αριθμό 96, ώστε να τον τροποποιήσει στο 97.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η Liverpool θα αποδώσει τιμές στον Andrew Devine, το 97ο άτομο που σκοτώθηκε αδίκως ως αποτέλεσμα της τραγωδίας του Hillsborough, ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα των Reds για την Premier League, το Σάββατο 21 Αυγούστου.

Ένας διά βίου υποστηρικτής του συλλόγου, ο Andrew, πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 55 ετών. Παρά το γεγονός ότι στο Hillsborough υπέστη τραύματα ικανά να αλλάξουν τη ζωή του, συνέχισε να παρακολουθεί παιχνίδια στο Anfield όποτε ήταν εφικτό.

Σε αναγνώριση του θανάτου του, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ενόψει της σέντρας στον αγώνα μας για την Premier League κόντρα στη Burnley στο Anfield, ώστε να δωθεί η ευκαιρία σε φιλάθλους, ποδοσφαιριστές και επιτελείο να συνενωθούν και να αποδώσουν τιμές. Ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό θα παρουσιαστεί στο Kop, με τις Αιώνιες Φλόγες (σ.σ. Eternal Flames) και τον αριθμό 97.

Η LFC θα αναθεωρήσει, επίσης, τα τρέχοντα εμβλήματα της με το «96», με σχεδιασμό να τα αλλάξει στον αριθμό 97, στη μνήμη του Andrew. Αυτός θα περιλαμβάνει τα εμβλήματα στο πίσω μέρος των εμφανίσεων των ποδοσφαιριστών, παρόλο που δεν είναι εφικτό να αλλαχθούν για τη φετινή σεζόν 2021-22 πλέον.

Το όνομα του Andrew θα χαραχθεί, επιπλέον, στο Hillsborough Memorial στο Anfield, δίπλα στα ονόματα των 96.

Οι σκέψεις της Liverpool θα συνεχίσουν να βρίσκονται με την οικογένεια του Devine και όλους όσους επηρεάστηκαν από την τραγωδία του Hillsborough».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *