Οι ομάδες συμφώνησαν: Αυτή είναι η ημερομηνία έναρξης της… επόμενης σεζόν!

Καλά καλά δεν πρόλαβαν να αποφασίσουν πότε θα επανεκκινήσει η τρέχουσα, και οι 20 ομάδες της Premier League αποφάσισαν ημερομηνία έναρξης για την επόμενη σεζόν!

Στην τηλεδιάσκεψη των συλλόγων την Πέμπτη (04/05), οι 20 ομάδες της Premier League «άναψαν» το πράσινο φως για έναρξη της επόμενης σεζόν, 2020/21, την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ήτοι το σαββατοκύριακο 12-13/09!

Η απόφαση αυτή μας βοηθά να εξάγουμε δύο συμπεράσματα:

Αφενός, φαίνεται πια πως η πίστη όλων των συλλόγων στο Project Restart για τη φετινή σεζόν είναι πολύ ισχυρή, αφού ο προγραμματισμός της έναρξης της επόμενης τόσο σύντομα σημαίνει πως υπάρχει πεποίθηση για την έγκαιρη και κανονική ολοκλήρωση της τρέχουσας στην ώρα της και δίχως προβλήματα.

Αφετέρου, οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μεν όλον τον Αύγουστο κενό από παιχνίδια, ωστόσο θα έχουν ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο που κερδίζει έδαφος για τους περισσότερους είναι να δωθεί περίοδος τριών εβδομάδων για διακοπές, μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν, και να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη προετοιμασία, περίπου δύο εβδομάδων. Φυσικά, με διάφορες παραλλαγές, οι ημέρες των διακοπών μπορούν να μειωθούν υπέρ της προετοιμασίας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το διάστημα για pre-season είναι πραγματικά πολύ λίγο και αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της επόμενης σεζόν θα μας επιφυλάσσει αρκετά προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι και σε αυτό της φυσικής κατάστασης.

Φυσικά, η Liverpool βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τους αντιπάλους της, δεδομένου ότι θα μπορεί να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν – αυξάνοντας τις εντάσεις των προπονήσεων και αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα στο χορτάρι – μόλις κάνει δύο νίκες, μόλις δηλαδή εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις υπόλοιπες ομάδες, η πλειονότητα των οποίων κυνηγά αυτήν τη στιγμή τη σωτηρία ή την ευρωπαϊκή έξοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *