Ξεμπούκωμα και ντεμπούτα για…Oscar! Liverpool 4-0 Crvena Zvezda: Βαθμολογίες παικτών

Πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση που θύμισε την περσινή ομάδα, η Liverpool κατατρόπωσε τον Ερυθρό Αστέρα με 4-0 στο Anfield έχοντας πολλούς και διάφορους πρωταγωνιστές στο παιχνίδι.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League, η Liverpool φιλοξένησε τον άσημο και άπειρο Ερυθρό Αστέρα και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, που την ήθελαν να έχει εύκολο έργο απέναντι στους Σέρβους.

Έτσι κι έγινε λοιπόν, με την ομάδα του Klopp να μπαίνει από νωρίς ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει και να δημιουργήσει μπροστά.

Από τα πρώτα λεπτά η εστία του Borjan ήταν στο προσκήνιο με τον Salah να απειλεί δις. Το πρώτο γκολ ήρθε δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου, όταν μετά από όμορφη ανάπτυξη από τα αριστερά ο Robertson βρήκε στην περιοχή τον Firmino και ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και λίγο πριν την ανάπαυλα καθάρισαν το ματς με το πρώτο τέρμα του Mohamed Salah στη φετινή διοργάνωση.

Ο Αιγύπτιος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και στην επανάληψη, μετατρέποντας σε γκολ του πέναλτι που κέρδισε ο Mane στο 51′ (λανθασμένη υπόδειξη κατά τη γνώμη μας), για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το γκολ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στα τελευταία λεπτά ο Σενεγαλέζος, ανοίγοντας και αυτός λογαριασμό για φέτος στην Ευρώπη κι ενώ νωρίτερα είχε νικηθεί από τον Borjan στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Liverpool μετά από χέρι του Ben.

Ας δούμε όμως πως τα πήγαν ξεχωριστά οι παίκτες της ομάδας στη δεύτερη νίκη της για το UEFA Champions League:

Alisson Becker 7/10: Δεν έχουμε πολλά να πούμε για την εμφάνιση του Βραζιλιάνου σήμερα, καθώς ήταν πραγματικά θεατής στο παιχνίδι, έχοντας μόνο ελάχιστη συμμετοχή με την μπάλα στα πόδια.

Trent Alexander-Arnold 7/10: Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τον νεαρό μπακ, που έβγαλε αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι του, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν κατάφερε να τη συνδυάσει με ουσία, έχοντας μέτρια συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι.

Andy Robertson 8.5/10: Μια ονειρεμένη εμφάνιση για τον θαυματουργό Σκωτσέζο, που έκανε ό,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά με ασταμάτητα overlaps και εξαιρετικές σέντρες, μια εκ των οποίων αποτέλεσε και ασίστ στο γκολ του Firmino. Γενικά εξαιρετική εικόνα από τον Robertson, που δεν υπέπεσε ούτε σε λάθη, αλλά ούτε και σε αμυντικές ολιγωρίες, με αποτέλεσμα να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας για ένα ακόμη παιχνίδι.

Joe Gomez 8/10: Μετά την επιστροφή του Arnold στο δεξί άκρο της άμυνας, είχαμε επιστροφή και για τον Gomez στο κέντρο αυτής. Ο Άγγλος ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικός ως κεντρικός αμυντικός, αν και είχε ομολογουμένως πιο εύκολο έργο στο σημερινό ματς. Είχε ένα καίριο κόψιμο και γενικώς ήταν ψύχραιμος στο παιχνίδι του. Είχε 1-2 μικρολαθάκια, αλλά δεν επηρέασαν την συνολική εικόνα του.

Virgil van Dijk 8/10: Αρχηγός της ομάδας σήμερα ο Ολλανδός και για μια ακόμη φορά αγωνίστηκε ως τέτοιος. Αρχοντικός στα μετόπισθεν, καθάριζε εύκολα τις όποιες προσπάθεις των φιλοξενούμενων και έδειχνε φοβερά άνετος και σίγουρος στις κινήσεις του.

Fabinho 8.5/10: Κατά πάσα πιθανότητα η πιο ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Ντεμπούτο ως βασικός για τον Βραζιλιάνο στο UEFA Champions League και τα δείγματά του ήταν φανταστικά. Το ξεκίνημά του ήταν σχετικά νωθρό, αλλά μετά το 20λεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έκανε μαγικά στο χώρο του κέντρου. Έκοβε, μοίραζε και προωθούσε το παιχνίδι άψογα, δείχνοντάς μας το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν στη συνέχεια.

Georginio Wijnaldum 8.5/10 (MOTM): Έχουμε βαρεθεί να το λέμε, αλλά η εικόνα του Ολλανδού πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Φανταστικός για ένα ακόμα ματς, αρνιόταν να κάνει λάθος, είχε πάντα σωστές επιλογές και ασταμάτητα τρεξίματα. Ήταν παντού στο γήπεδο και οι ενέργειές του με την μπάλα ήταν το κάτι άλλο.

Xherdan Shaqiri 8/10: Ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα για το UCL και για τον Ελβετό που και αυτός γίνεται όλο και καλύτερος. Αγωνίστηκε στο δεξί άκρο όπως του αρέσει και η διάθεση που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο ήταν αξιοπρόσεκτη. Ακατάπαυστο τρέξιμο, ζήτησε πολλές φορές μπάλα και επιχειρούσε συνεχώς να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες, αν και όχι πάντα με επιτυχία. Φοβερός και στο πρέσινγκ για ανάκτηση της κατοχής, ενώ δίνει και τρομερή ασίστ στον Salah για το 2-0.

Sadio Mane 7.5/10: Ίσως η πιο αινιγματική εμφάνιση από όλες. Ο Σενεγαλέζος ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά όχι πάντα ως θετικός πρωταγωνιστής. Είχε σίγουρα διάθεση και κυνήγησε φάσεις, ακόμα και όταν το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία. Χρεώνεται δυο βουτιές στην περιοχή, αν και με τη μια εξ αυτών κερδίζει το πρώτο πέναλτι. Δεν ευστοχεί στο δεύτερο, παρά την καλή του εκτέλεση, αλλά καταφέρνει μετά από όλα αυτά να χριστεί και σκόρερ στο 80ο λεπτό. Κρατάμε την καλή του διάθεση να κάνει πράγματα, αλλά καλό θα είναι να γίνει λίγο πιο ουσιαστικός στη συνέχεια.

Roberto Firmino 8.5/10: Σε πιο πλούσιο ρόλο σήμερα ο Bobby, που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο σε ρόλο δεκαριού που μετατρεπόταν σε κρυφό φορ ανάλογα με την περίσταση. Τα πήγε περίφημα για να επιστρέψει και αυτός στις θετικές εμφανίσεις. Μοίρασε εξαιρετικά την μπάλα, έκανε τρομερή δουλειά στη μεταφορά του παιχνιδιού, αλλά και στην ανάκτηση της κατοχής, ενώ πέτυχε και το 2ο γκολ του στη διοργάνωση. Εξαιρετική εικόνα.

Mohamed Salah 8/10: Egyptian King is back in business! Ένα ακόμη ρεκόρ από τον Αιγύπτιο που έφτασε τα 50 γκολ με τα κόκκινα πιο γρήγορα από κάθε άλλον (65 ματς), σκοράροντας δις απέναντι στον Ερυθρό, με ένα πανέμορφο δεξί σουτ στο φινάλε του ημιχρόνου και ένα πέναλτι γεμάτο αυτοπεποίθηση στις αρχές της επανάληψης. Αγωνίστηκε ως μοναδικός προωθημένος με τον Firmino πίσω του. Δεν έλειψαν τα λαθάκια, αλλά συνολικά η εικόνα του ήταν πολύ καλή.

Adam Lallana 7/10: Πέρασε στο ματς στο 68′ αντί του Shaqiri και έδωσε νέο αέρα με το άνετο παιχνίδι του και τις ωραίες του κινήσεις. Πολύ ευχάριστη η εικόνα του, είχε και μια χρυσή ευκαιρία να σκοράρει στο φινάλε, αλλά νικήθηκε από τον Borjan σε τετ α τετ.

Daniel Sturridge 7.5/10: Αντικατέστησε στο 73′ τον Firmino και έκανε πολύ καλή δουλειά. Ήταν κινητικός, έπαιξε ωραία με την μπάλα, έδωσε πανέμορφη ασίστ στον Mane για το 4-0 και για ένα ακόμα ματς έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Alberto Moreno -/10: Μπήκε στο 82′ αντί του Robertson και έβγαλε ενέργεια. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλά όμως και θα ήταν άδικο να τον κρίνουμε για το χρόνο που έπαιξε.

Jurgen Klopp 9.5/10: Το νέο σύστημα που επιχείρησε λειτούργησε εξαιρετικά και ό,τι αλλαγές έκανε στο αρχικό σχήμα του βγήκαν και με το παραπάνω. Η ομάδα έπαιξε με όρεξη και με αυτοπεποίθηση σε ένα ματς που εξαρχής ήταν μικρής δυσκολίας και η γενικότερη παρουσία των παικτών θύμισε την περσινή εικόνα της ομάδας. Πολύ όμορφη εμφάνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *