Ξανά στην κορυφή με ψυχωτική ανατροπή | Southampton 1 – 3 Liverpool: Match Review

Η Λίβερπουλ δεν ήταν καλή απέναντι στη Σαουθάμπτον, βρέθηκε να χάνει νωρίς, ισοφάρισε πριν το ημίχρονο και με δύο γκολ μετά το 80′ έκανε την ανατροπή, επικρατώντας με 3-1 στο St. Mary’s και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας (πάντα με ματς περισσότερο).

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 9/4 (22:00 – Cosmote Sport 2 HD) με την Πόρτο στο Άνφιλντ για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

32η αγων. Premier League

Είναι γραφτό αυτό το πρωτάθλημα να καταλήξει στο Λιμάνι.

Ο Λονγκ σόκαρε από πολύ νωρίς τους Reds, οι οποίοι, αν και δεν ήταν στην καλή τους μέρα, δεν τα παράτησαν, ισοφάρισαν με το πρώτο γκολ του Κεϊτά με την κόκκινη φανέλα, πίστεψαν στην ανατροπή και τελικά την έκαναν πράξη, αφού με γκολ των Σαλάχ και Χέντερσον προς το τέλος, η Λίβερπουλ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Σαουθάμπτον που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται, λοιπόν, ξανά στην πρώτη θέση και έφτασε τους 82 βαθμούς, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει 80 αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όλα αυτά μόλις πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ, πολύ δραματικός μήνας!


Δέχτηκε γκολ νωρίς αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα

Οι Reds ξεκίνησαν νωθρά στο παιχνίδι, η Σαουθάμπτον πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και εκείνη ήταν που κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς.

Κακή ανασταλτική λειτουργεία για τη Λίβερπουλ στο κέντρο του γηπέδου, ο Μπέρτραντ έκανε εύκολα τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χόιμπιεργκ έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον δεν συνεργάστηκαν καλά, και ο Λονγκ ξερμαρκάριστος νίκησε από κοντά τον Άλισον για το 1-0 μόλις στο 9′.

Είχε να ανέβει… βουνό πάλι η Λίβερπουλ αλλά ήταν πολύ νωρίς για να την πάρει από κάτω. Στο 16′ έκανε την πρώτη φάση της στο παιχνίδι με τον Μανέ να πιάνει την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της Σαουθάμπτον αλλά ο Γκαν απέκρουσε. Ο Κεϊτά πήρε το ριμπάουντ από δύσκολη γωνία αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι παίκτες του Κλοπ όμως έκαναν αβίαστα λάθη στην άμυνα και σ’ ένα από αυτά, οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Μπέρτνραντ να κάνει παράλληλη μπαλιά προς τον Λονγκ αλλά αυτός δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια ο Φαν Ντάικ παραλίγο να βάλει αυτογκολ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Λίβερπουλ ήταν κακή στον άξονα όπου έκανε πολλά λάθη, πίεζε αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει την εστία του Γκαν. Κάτι που συνέβη τελικά λίγο πριν το ημίχρονο. Σε φάση διαρκείας (η οποία ενδεχομένως να ξεκινάει από θέση οφσάιντ), ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Σαλάχ ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει την μπάλα, η οποία πήγε στον Άρνολντ που έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Κεϊτά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 36′ για τους Reds.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κεϊτά με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Δυσκολεύτηκε αλλά την έσωσε με σούπερ κούρσα ο Σαλάχ

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει. Στο 57′ ο Κεϊτά ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γιοσίντα αλλά ο διαιτητής κακώς δεν υπέδειξε πέναλτι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι Μίλνερ και Χέντερσον, κάτι που έκανε τους Reds πιο οργανωτικούς στο επιθετικό κομμάτι.

Η ομάδα του Κλοπ είχε την κατοχή, πίεζε αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα της έδινε την πολυπόθητη νίκη. Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 80′, το… αγαπημένο timing της Λίβερπουλ και με πρωταγωνιστή έναν παίκτη που δεν είχε σκοράρει για οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι Reds βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Σαλάχ να ξεκινάει τρελή κούρσα πίσω από τη σέντρα, έφτασε μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής, προτίμησε να μη δώσει στον Φιρμίνο που είχε ανοιχτεί δίπλα του, και με εκπληκτικό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας την ανατροπή για το 1-2 στο 80′.

Δικαιολογημένα έξαλλοι πανηγυρισμοί από τον Αιγύπτιο που έβγαλε και τη φανέλα για να το ζήσει με την ψυχή του. Σκόραρε για πρώτη φορά μετά από οκτώ παιχνίδια.


Ο Σαλάχ πέτυχε το 18ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε 69 εμφανίσεις. Τα πέτυχε πιο γρήγορα από Τόρες (72 εμφανίσεις), Σουάρεζ (86 εμφανίσεις) και Φάουλερ (88 εμφανίσεις)!

Δεν πρόλαβε να φανερώσει αντίδραση η Σαουθάμπτον γιατί η Λίβερπουλ πέτυχε και τρίτο γκολ λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Μάτιπ έβγαλε τρομερή μακρινή μπαλιά με στόχο τον Φιρμίνο, αυτός βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, κράτησε την μπάλα, έδωσε παράλληλη μπαλιά στον Χέντερσον που ακολουθούσε τη φάση και γράφει με επιβλητικό τρόπο το τελικό 1-3.


Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: Γκαν, Βαλερί, Φέστεργκααρντ (83′ Όστιν), Γιοσίντα, Μπεντνάρεκ, Μπέρτραντ, Γουόρντ-Πράουζ, Χόιμπιεργκ, Ρομέου (83′ Άρμστρονγκ), Λονγκ (61′ Σιμς), Ρέντμοντ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (59′ Χέντερσον), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (59′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Κεϊτά (88′ Λόβρεν), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *