Ντεφορμέ αποκλεισμός | Chelsea 2-0 Liverpool: Match Review

Οι… αλχημείες του Klopp δεν έπιασαν τόπο στο ματς του 5ου Γύρου του FA Cup με την Chelsea, με τη Liverpool να γνωρίζει την ήττα (2-0) στο Λονδίνο και τον αποκλεισμό από τον θεσμό.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 7/3 με τη Bournemouth (14:30 – Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για την 29η αγωνιστική της Premier League.

5ος Γύρος FA Cup

Το πήρε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Κι αυτή δεν ήταν σίγουρα η ομάδα του Jurgen Klopp.

Η Chelsea ήταν σαφώς ανώτερη της Liverpool στο Stamford Bridge και πήρε δίκαια την πρόκριση για την επόμενη φάση του FA Cup, επικρατώντας 2-0 των Reds χάρη στα γκολ των Willian και Barkley.

Η επιλογή του Γερμανού προπονητή να παρατάξει την ομάδα του με μια μείξη βασικών και αναπληρωματικών, αυτή τη φορά δεν κρίθηκε αποτελεσματική καθώς η Liverpool έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει στο πλάνο των Λονδρέζων και είναι φανερό ότι βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος.


Διαδοχικά λάθη έφεραν το 1-0

Η Chelsea πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά οι Reds είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 3′ με τον Kepa να σταματάει με διπλή προσπάθεια τον Mane μέσα από την περιοχή.

Οι μπλε απάντησαν στις ευκαιρίες με την γυριστή κεφαλιά του Azpilicueta να περνάει άουτ στο 7′ και λίγο αργότερα πήραν το προβάδισμα. Ο Fabinho έκανε λάθος στο κέντρο της άμυνας, ο Willian έκλεψε και έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Adrian για το 1-0 στο 13′.

Στο 17′, το φάουλ του Marcos Alonso πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 20′, η Liverpool έχασε τριπλή ευκαιρία, με τους Mane, Williams και Lallana να αδυνατούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Reds προσπαθούσαν να βγάλουν αντίδραση, το ποσοστό κατοχής έφτασε μέχρι το 67%, και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με τον Kepa να σταματάει αρχικά τον Mane και στη συνέχεια ο Williams δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τη Liverpool να είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ.


Το γκολ του Barkley την έβγαλε off

Οι παίκτες του Klopp πίεζαν από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι μπλε όμως αμύνονταν οργανωμένα, και χτυπώντας στην κόντρα έφτασαν και σε δεύτερο γκολ.

Στο 62′, ο Mount με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Barkley έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση και με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Adrian, κάνοντας το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Liverpool έριξε λευκή πετσέτα στο ματς. Η Chelsea ήταν φανερά ανώτερη στο γήπεδο και είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της αλλά ο Pedro δεν κατάφερε να νικήσει τον Adrian σε τρομερό τετ-α-τετ (67′) και ο Giroud (με τη βοήθεια του Adrian) να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (72′).

Ο Klopp μάταια προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, περνώντας στο παιχνίδι Salah-Firmino-Milner, καθώς η ομάδα του ήταν πολύ αναιμική στην τελική προσπάθεια και δικαίως ηττήθηκε και αποχαιρέτησε και αυτή την εγχώρια διοργάνωση.


Οι συνθέσεις

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Alonso; Gilmour, Kovacic (Mount 42′), Barkley; Pedro, Willian (Jorginho 51′), Giroud (James 90′)

Liverpool: Adrian; Williams, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Lallana (Salah 80′), Jones (Milner 70′); Mane, Origi (Firmino 70′), Minamino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *