Να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά – με Van Dijk στην εντεκάδα! (Pregame)

Σπουδαίος τελικός απόψε για την Liverpool στο Κατάρ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Flamengo
Διοργάνωση: Club World Cup
Έδρα: Khalifa International Stadium
Ημερομηνία: 21.12.2019
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Abdulrahman Al-Jassim
Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ 3

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων βρίσκεται η Liverpool μετά τη νίκη της επί της Monterrey στα ημιτελικά της διοργάνωσης με σκορ 1-2.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς στο παιχνίδι ο Naby Keita, έπειτα από όμορφη ασίστ του Salah, με τους Μεξικανούς να ισοφαρίζουν άμεσα. Στο 90+1′, o Roberto Firmino, που είχε περάσει ως αλλαγή πριν από πέντε λεπτά, έδωσε το προβάδισμα και συνεπώς την πρόκριση στην ομάδα του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αποτελεί την μοναδική διοργάνωση που δεν έχει κατακτήσει ποτέ η Liverpool, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι παίχτες του Jurgen Klopp θέλουν να επιστρέψουν στο Merseyside ως νικητές. Για την προσπάθεια αυτή διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Virgil Van Dijk που δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό λόγω ίωσης, όχι όμως και ο Georginio Wijnaldum που αντιμετωπίζει ακόμη το πρόβλημα που αποκόμισε στην αναμέτρηση με την Watford.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Ίσως την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της πραγματοποίησε η Flamengo. Η ομάδα από το Rio De Janeiro κατέκτησε το Copa Libertadores, το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, καθώς και το πρωτάθλημα της περιφέρειας της -του Rio De Janeiro δηλαδή- και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που το καταφέρνει αυτό, μετά την Santos του Pele, το 1962.

Παράλληλα με την ιστορική αυτή σεζόν, έσπασε διάφορα σημαντικά ρεκόρ, όπως αυτά των περισσότερων πόντων, γκολ και διαφοράς τερμάτων σε μία σεζόν. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας ακούει στο όνομα Gabriel Barbosa, γνωστός και ως Gabigol, ο οποίος σημείωσε 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, και ήταν αυτός που έκανε το 0-1 στον τελικό του Copa Libertadores, 2-1 στις καθυστερήσεις.

Για τον αποψινό τελικό, ο Jorge Jesus θα έχει όλους τους παίχτες του στην διάθεση του.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Μια φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου το 1981, στο Tokyo. Οι Βραζιλιάνοι, με τον Zico στην εντεκάδα τους, επικράτησαν με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Νunes και ένα του Adilio.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mane

Flamengo (4-2-3-1): Alves – Rafinha, Caio, Mari, Luis – Arao, Gerson – Ribeiro, Arrascaeta, Henrique – Barbosa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *