Νίκη και θα είναι ήδη κοντά στην πρόκριση! (Pregame)

Μέχρι πριν λίγο καιρό το να πεις πως η Liverpool θα βρίσκεται κοντά στην πρόκριση από τόσο νωρίς θα ήταν απλά ένα τεράστιο λάθος. Αυτή τη σεζόν όμως, και μετά την τεράστια νίκη της πρώτης αγωνιστικής, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και μια τέτοια κουβέντα μόνο παράλογη δεν φαντάζει, αν και η λογική καταστρέφεται πολλές φορές από αυτή την ομάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Napoli vs Liverpool
Διοργάνωση: Champions League 
Έδρα: Stadio San Paolo
Ημερομηνία: 03.10.2018
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Viktor Kassai
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα για την Liverpool πριν λίγα βράδια. Αλλά, μεταξύ μας, μόνο απώλεια δεν θεωρείται αυτό που συνέβη το Σάββατο. Απλά για μια υπενθύμιση, οι Reds αντιμετώπιζαν στο Λονδίνο την Chelsea. Με το παιχνίδι στο 89ο λεπτό και το σκορ στο 1-0 όλα έδειχναν ότι η πρώτη ήττα στην Premier League βρισκόταν λίγα λεπτά από το να γίνει γεγονός. Ο Daniel Sturridge όμως, με ένα τουλάχιστον εντυπωσιακά πανέμορφο γκολ έφερε στα ίσα το παιχνίδι και η Liverpool αναχώρησε για το Merseyside με ένα λεωφορείο γεμάτο χαμόγελα.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί και η σημαντικότητα του αποψινού παιχνιδιού. Σε περίπτωση που η ομάδα πάρει τους τρεις βαθμούς, θα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 6 με τους Ναπολιτάνους να μένουν μόλις στον έναν. Ακολουθούν δύο παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα που η Liverpool φυσικά μπορεί και πρέπει να τα κερδίσει, ενώ ταυτόχρονα οι PSG και Napoli θα κόψουν βαθμούς η μια από την άλλη στα δύο δικά τους παιχνίδια. Αυτό το σενάριο θα δει τους Reds στην κορυφή του ομίλου με σφραγισμένη ίσως ακόμα και μαθηματικά την πρόκριση στις αρχές του Νοέμβρη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η σημερινή αναμέτρηση είναι σημαντικότατη. 

Ο Jurgen Klopp θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίχτες πέρα των Lallana και -φυσικά- Chamberlain.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Οι φίλοι της Napoli είδαν τον άνθρωπο που τους έφερε μετά από δεκαετίες τόσο κοντά στον τίτλο, τον Maurizio Sarri, να απολύεται από τον Aurelio De Laurentiis με τον οποίο υπήρξε ρήξη στις σχέσεις τους. Ο Carlo Ancelotti κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, αγοράζοντας παράλληλα τους Fabian Ruiz και Simone Verdi για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας. Παράλληλα, ο Amin Younes του Ajax αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ενώ οι Partenopei ολοκλήρωσαν τους δανεισμούς των Ospina και Καρνέζη για να γεμίσουν το κενό που άφησε η αποχώρηση του πρώην Κόκκινου, Pepe Reina.

Παράλληλα αποχώρησε και ο Jorginho για την Chelsea, τον οποίο πήρε μαζί του ο Sarri όταν υπέγραψε στους Μπλε. Με την φυγή του Ιταλού τεχνικού φυσικά άλλαξε και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, με τον γρήγορο τρόπο παιχνιδιού, βασισμένο σε πολλές και γρήγορες πάσες. Υπό τις οδηγίες του Carlo Ancelotti το στυλ των Ναπολιτάνων παραμένει βασισμένο στην κατοχή, αλλά πλέον είναι λιγότερο γρήγορο και ταυτόχρονα πιο απλό.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι σχετικά καλά για την ομάδα, όμως φαίνεται ήδη πως δύσκολα θα ανταγωνιστεί την Juventus και αν την πιέσει για το πρωτάθλημα, η διαφορά στο τέλος θα ναι μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη τουλάχιστον της περσινής.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Οι Amin Younes και Vlad Chiriches αποτελούν τις μοναδικές απουσίες για την Napoli.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Μικρό ιστορικό έχουν οι δύο ομάδες που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο δύο φορές την σεζόν 2010/11 για τους ομίλους του Europa League. Το παιχνίδι στην Νάπολη είχε λήξει με λευκή ισοπαλία, ενώ στο Anfield οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν, αλλά ο Steven Gerrard μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και σημείωσε χατ τρικ, με το 3-1 υπέρ των Reds να είναι το τελικό αποτέλεσμα. 

Επειδή η προϊστορία είναι μικρή, θα κάνουμε ειδικές αναφορές στους Ορέστη Καρνέζη και Carlo Ancelotti. Ο πρώτος, πριν μερικούς μήνες αγωνιζόταν στην Watford και πήρε μια ιδέα από Anfield βλέποντας τον Mohamed Salah να σκοράρει 4 φορές εναντίον του. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το παιχνίδι αποτελεί το ”sorry” του Αιγύπτιου στον Έλληνα μετά την λήξη του παιχνιδιού και ενώ το σκορ έδειχνε 5-0.

Όσο για τον Carlo Ancelotti, ένας αριθμός είναι αρκετός: 2005.

Τέλος, οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό αγώνα τον Αύγουστο στο Δουβλίνο με το τέλος του παιχνιδιού να βρίσκει νικητές τους Reds με 5-0.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία των Reds, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Milner, Keita και ένας εκ των Henderson και Wijnaldum. Πιθανή είναι και η συμμετοχή του Shaqiri ώστε να ξεκουραστεί ένας εκ των Άγγλων ή ο Gini.

Την επιθετική τριάδα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Napoli (4-4-1-1): Karnezis – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Callejon, Allan, Hamsik, Zielinski – Insigne – Milik

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner / Henderson / Shaqiri, Keita – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *