Μόνο περηφάνια για αυτά τα παιδιά | Liverpool 2-0 Wolves: Match Review

Η Λίβερπουλ έκανε τη δουλειά της, επικράτησε 2-0 της Γουλβς στην τελευταία αγωνιστική της Premier League μπροστά στο κοινό της, γνωρίζοντας την αποθέωση, έφτασε τους 97 βαθμούς αλλά η Σίτι νίκησε την Μπράιτον και κατέκτησε εκείνη το Πρωτάθλημα Αγγλίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds (και τελευταίος της σεζόν), το Σάββατο 1/6 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με την Τότεναμ για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

38η αγων. Premier League

Έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε. Έκανε την υπέρβαση της ιστορίας της αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Υπάρχει απογοήτευση αλλά όχι στενοχώρια. Μόνο περηφάνια αξίζει για αυτά τα παιδιά.

Η Λίβερπουλ έκλεισε επιτυχώς τη σεζόν με τον Μανέ να σκοράρει δις κόντρα στη Γουλβς (2-0), να φτάνει τα 22 γκολ και να μοιράζεται το βραβείο του πρώτου σκόρερ με τους Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ, αλλά η Σίτι νίκησε τη Μπράιτον με 1-4 και κατέκτησε εκείνη το Πρωτάθλημα Αγγλίας.

Όλα κρίθηκαν στον πόντο, στα χιλιοστά, στο νήμα.

Η Λίβερπουλ τερμάτισε δεύτερη στην πιο θεότρελη κούρσα της δεκαετίας (και βάλε) με 97 βαθμούς, έχοντας 30 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα και η Σίτι έφτασε τους 98 βαθμούς έχοντας 32 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Μια απίστευτη σεζόν έφτασε στο τέλος της.

Ή μήπως… όχι;

1 Ιουνίου στις 22:00. Τελικός Champions League. Με την Τότεναμ.

Μια τελευταία μάχη.

Πριν την έναρξη του ματς, ο Φαν Ντάικ βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της Premier League. Ο Ολλανδός γίνεται ο τρίτος κεντρικός αμυντικός που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο μετά τους Νεμάνια Βίντιτς (Μ. Γιουνάιτεντ) και Βινσέντ Κομπανί (Μ. Σίτι). Τόσο απλά, τόσο επιβλητικά, τόσο ξεκάθαρα.

Για λίγα λεπτά Πρωταθλητές

Οι Reds μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν τον έλεγχο με τον Οριζί να απειλεί δύο φορές σε λίγα λεπτά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Ρούι Πατρίσιο. Η πίεση καρποφόρησε για τη Λίβερπουλ που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 17′ όταν ο Άρνολντ έκανε μια από τις γνωστές του… κούρσες από τα δεξιά, συνεργάστηκε ωραία με τον Χέντερσον, έκανε την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα στην περιοχή και ο Μανέ από κοντά έγραψε το 1-0.

Ο Ρόμπερτσον απείλησε με δυνατό σουτ στο 24′ με τον Ρούι Πατρίσιο να αποκρούει ενώ περίπου τρία λεπτά αργότερα όλο το Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι.

Όχι για κάποιο γκολ στο ματς αλλά επειδή στο ίδιο χρονικό σημείο γινόταν το απίστευτο με την Μπράιτον να ανοίγει το σκορ στο ματς με τη Σίτι και τους φίλους των Reds να το μαθαίνουν από τα κινητά τους και να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Η χαρά, βέβαια, δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό καθώς οι Citizens ισοφάρισαν στην αμέσως επόμενη φάση και πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν κάνει και την ανατροπή.

Στα του παιχνιδιού, η Λίβερπουλ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, αλλά η Γουλβς άγγιξε την ισοφάριση με τον Ντόχερτι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 44′.

22 γκολ ο Μανέ, παρέα με Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ το βραβείο του πρώτου σκόρερ

Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, απείλησε με την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 48′, ενώ ο Οριζί έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Βέλγο να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γουλβς όταν έβρισκε χώρους γινόταν απειλητική και έχασε καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τον Ζότα (69′, 73′) αλλά ο Άλισον δήλωσε παρόν και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, η Λίβερπουλ καθάρισε την υπόθεση νίκη με τον Άρνολντ να βγάζει ακόμα μία ασίστ φέτος και τον Μανέ (από θέση οφσάιντ) να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 81′.

Δεύτερο γκολ του Σενεγαλέζου στο ματς, 22ο συνολικά στη σεζόν και έπιασε κορυφή μαζί με Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ, ο Άλισον κατάφερε να έχει 21 clean sheet, ενώ ο Άρνονλτ έφτασε τις 12 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Το ματς έληξε, η Λίβερπουλ νίκησε και έφτασε τους 97 βαθμούς αλλά η Σίτι πέτυχε κι άλλα γκολ κόντρα στην Μπράιτον και με το 1-4 αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας με 98 βαθμούς.

Το Άνφιλντ όμως αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του Κλοπ και τους χάρισε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα για όλες τις απίστευτες στιγμές που έζησε φέτος.

Κι αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό, η αναγνώριση της προσπάθειας. Hats off, κύριε Κλοπ.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84′ Γκόμεζ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (88′ Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Μανέ, Οριζί (64′ Μίλνερ)

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόουντι, Μπολί, Ντόχερτι (80′ Τραορέ), Ντεντόνκερ, Μουτίνιο (84′ Γκιμπς-Γουάιτ), Νέβες, Χόνι (84′ Βινάγκρε), Χιμένες, Ζότα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *