Μπήκε «8» και… έφτιαξε τρία γκολ: Η άμεση επίδραση του Henderson με την αλλαγή θέσης

Ο Jurgen Klopp, εκμεταλλευόμενος την σταθερότητα του Fabinho, προώθησε τον Henderson ψηλότερα στο γήπεδο και… απολαμβάνει τους καρπούς της επιλογής του. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης. 

Η έλλειψη καθαρού ή και καλού αμυντικού χαφ για χρόνια στη Liverpool, ανάγκασε τον Klopp να αναθέσει τον ρόλο αυτό στον Jordan Henderson, ο οποίος ουσιαστικά έμαθε τη θέση παίζοντας. Η επιλογή αυτή απέδειξε, βέβαια, και το πόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη είχε ο Γερμανός στον αρχηγό της ομάδας του σε σχέση με τον συμπατριώτη του, Emre Can, τον οποίο ελαφρά τη καρδία άφησε να φύγει προς Ιταλία…

Ο Hendo, λοιπόν, ως ήταν φυσικό, δέχθηκε έντονη κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού του, που πολλές φορές ήταν άριστος παρεμπιπτόντως, δέχθηκε κριτική επειδή «πάσαρε προς τα πίσω», αν και τα στατιστικά δείχνουν ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία οι μεταβιβάσεις του γίνονταν προς τα μπροστά, ούτε καν πλάγια και εν ολίγοις, δεν γέμισε ποτέ τις προσδοκίες που είχαν γι’ αυτόν οι φίλαθλοι της Liverpool. Το ουσιαστικότερο, πάντως, είναι πως σχεδόν… θυσίασε την καριέρα του για να τραβήξει το κουπί μιας βάρκας που δεν είχε προνοήσει να φέρει βαρκάρη (εξάρι) στη σωστή θέση. 

Με τον ερχομό του Fabinho το καλοκαίρι, ο Henderson συνέχισε να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, μιας και ο Βραζιλιάνος ομοθεσίτης χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Τουλάχιστον, πλέον, ο αρχηγός της Liverpool απολάμβανε και λίγο rotation, λίγη ξεκούραση.

Ήρθε, όμως, η στιγμή που ο Fabinho βρήκε τον εαυτό του, που ο Wijnaldum έκανε αγωνιστική κοιλιά, που ο Milner χρειάστηκε και λίγο στα μπακ, με αποτέλεσμα ο Klopp να προωθήσει τον Hendo στη φυσική του θέση, αυτήν του box-to-box μέσου. Η αρχή έγινε στο Old Trafford, όπου ο Γερμανός τεχνικός κατέβασε την ομάδα ιδιαίτερα συντηρητικά στο πρώτο μέρος, οπότε και ο Henderson δεν λειτουργούσε ιδιαίτερα επιθετικά. Όταν ο πάγκος πήρε την απόφαση να πιέσει η Liverpool, ο Shaqiri πήρε τη θέση του αρχηγού.

Ο τελευταίος έπαιξε και πάλι ως «8» για 20′ κόντρα στη Watford (5-0), σε ένα παιχνίδι ήδη τελειωμένο, ενώ το πρώτο decent 90λεπτο το έβγαλε στην έδρα της Everton, σε μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση παρά το 0-0. Αλλαγή ήταν και στη νίκη με αντίπαλο την Burnley (έπαιξε για 22′) αλλά και στο παιχνίδι με τη Southampton. Στο τελευταίο ήταν που απασφάλισε και μάλλον… επανήλθε οριστικά στην box-to-box φύση του, κάνοντας την πρώτη ασίστ και σκοράροντας το πρώτο του γκολ φέτος, με αποτέλεσμα η Liverpool να πάρει το διπλό (1-3) στο τέλος. Το δε γκολ ήταν ο ορισμός της box-to-box κούρσας, από περιοχή σε περιοχή δηλαδή. 

Ο Klopp το πήρε το μήνυμα και άφησε πίσω τους ενδοιασμούς. Ο Henderson ήταν βασικό 8άρι και κόντρα στην Porto, με μια τρομερή κάθετη στον Alexander-Arnold πριν το 2-0, αλλά και κόντρα στην Chelsea, όπου βρέθηκε στην περιοχή των Λονδρέζων και έκανε την ασίστ στον Mane για το 1-0! 

Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της Liverpool έγινε πιο λειτουργικός από ποτέ, είδε την προώθηση του στο γήπεδο να τον φέρνει σε νευραλγικά σημεία αλλά και να αξιοποιεί αυτές τις καταστάσεις συμβάλλοντας στο σκοράρισμα και, τέλος, συμμετείχε σε τρία γκολ της ομάδας του, για πρώτη φορά φέτος!

Οι επιδόσεις του Jordan Henderson τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει τους Reds να παραμιλούν και τον Jurgen Klopp να του ζητά συγγνώμη (στην κυριολεξία), που τον «χαράμιζε» ως 6 – αναγκαστικά μεν – τόσον καιρό. Δεν ξέρω πώς, αλλά για κάποιον λόγο η προώθηση του Henderson φέρνει γκολ ως φυσικό επακόλουθο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *