Μια ζυγαριά, που δεν ισορροπεί!

Φτάνοντας σχεδόν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, η Liverpool βρίσκεται μαζί με την Manchester City στις δύο πρώτες θέσεις, μάλιστα με αγώνα λιγότερο και όπως γίνεται κατανοητό, άπαντες στο Anfield έχουν στο μυαλό τους το πρωτάθλημα. Ωστόσο, υπάρχει και το Champions League. Περνάει όμως σε δεύτερη μοίρα; Ο Μάνος Χαχλιούτης αρθρογραφεί κι εξηγεί την άποψη του για τις δύο διοργανώσεις. 

Μέσα προς τέλη Φεβρουαρίου, η Liverpool βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Premier League, σε ισοβαθμία με την Manchester City και με παιχνίδι λιγότερο, και στους 16 του UEFA Champions League. Δύο διοργανώσεις, που σαν Liverpool, πρέπει κάθε χρόνο να είναι οι βασικοί της στόχοι. Τι θα συμβεί όμως εάν η ομάδα πάει μέχρι τέλους και στις δύο; Είναι δεδομένο πως οι Reds, από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στο πρωτάθλημα. Και καθόλου άδικα. Η φετινή σεζόν, είναι από τις λίγες τα τελευταία χρόνια που σου δίνει την αίσθηση ότι η ομάδα, μπορεί. Και όλοι ξέρουμε, φίλαθλοι και αντίπαλοι, πως με μία ήττα σε όλη τη χρόνια, είσαι το φαβορί για τον τίτλο.

Στο Champions League τώρα, φαίνεται πως οι Reds θα πάνε για ότι καλύτερο, χωρίς να το κυνηγήσουν όπως την περσινή χρονιά. Όλο το βάρος είναι στο πρωτάθλημα και στην μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει, μετά από 29 χρόνια, να καταλήξει στο Anfield. Εάν υπάρξει αυτή η επιλογή ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις, δεν θα κρατήσει κανένας…μούτρα στον Jurgen Klopp για την επιλογή του. Τα εμπόδια και για τις δύο είναι μεγάλα, όμως αυτή τη στιγμή, ο δρόμος για το πρωτάθλημα, είναι ίσια στρωμένος, χωρίς λακούβες και πέτρες.

Πάντοτε, σαν Liverpool, στόχο πρέπει να έχεις όλες τις διοργανώσεις που ξεκινάς στην αρχή της σεζόν. Όμως, οι συγκυρίες μέσα στην χρονιά, σε κάνουν να αλλάζεις στόχους. Έτσι και τώρα. Εάν βάλεις μια ζυγαριά για να ζυγίσεις όλα σου τα δεδομένα, αυτή θα γείρει προς το πρωτάθλημα. Κι εκεί πρέπει κι έχει δωθεί όλο το βάρος. Σίγουρα όλοι θέλουμε την ομάδα μας να προχωρήσει και να φτάσει μέχρι το τέλος και στους δύο τίτλους, όμως όταν πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο, πρέπει να έχεις το μυαλό σου καθαρό. Και από άποψη κόπωσης, γιατί είναι διαφορετικό να έχεις αγώνα Σάββατο και ξανά από μια εβδομάδα και εντελώς διαφορετικό Σάββατο – Τρίτη με σπουδαίους και δύσκολους αντιπάλους.

Σήμερα, η Liverpool αντιμετωπίζει την Bayern, την υπερδύναμη του Γερμανικού ποδοσφαίρου και μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Άπαντες θα απογοητευτούμε εάν η ομάδα δεν τα καταφέρει, αλλά σίγουρα η απογοήτευση θα είναι πολύ μικρότερη από ενδεχόμενο χαμένο πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα της ομάδας είναι δύσκολο και απαιτητικό, μιας και την Κυριακή ταξιδεύουμε στο Manchester για να αντιμετωπίσουμε την μισητή, και αρκετά φορμαρισμένη United. Και τα δύο είναι σημαντικά ματς, αλλά ποιο είναι το σημαντικότερο; Σίγουρα το δεύτερο. Γιατί εάν η ομάδα περάσει από εκεί μέσα, είναι όλα στο χέρι της. Ενώ εάν ηττηθεί, τρέχει. Πράγμα που δεν είναι το ίδιο στην αποψινή αναμέτρηση.

Η δίψα για τον τίτλο είναι τεράστια. Το Champions League, μπορεί να περιμένει. Βέβαια, εάν στο τέλος της σεζόν έρθει το νταμπλ, δεν θα πούμε και όχι!

You’ll Never Walk Alone. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *