Μια ανάσα από την πρόκριση με ελαφρύ rotation! (Pregame)

Η Liverpool έχει απόψε την ευκαιρία να κάνει ένα σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στους 16!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Genk

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 05.11.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Ivan Kruzliak
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το Σαββατιάτικο ταξίδι στο Birmingham επιφύλασσε ακόμη ένα δραματικό τέλος και ακόμη ένα τρίποντο. Η Aston Villa προηγήθηκε με 1-0 στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και κράτησε το 0 μέχρι το 87′, χάρη και σε ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα, και σε πέναλτι που θα έπρεπε να κερδίσουν οι Reds το οποίο δεν εξετάστηκε καν από το VAR. Στο 87ο λεπτό, εμφανίστηκε ο Andrew Robertson σε χαρακτήρα εξτρέμ και με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από όμορφη σέντρα του Sadio Mane, ισοφάρισε σε 1-1. Επτά λεπτά αργότερα, στο 94′, ο Σενεγαλέζος με πολύ δύσκολη κεφαλιά έγραφε το 1-2 με το travellng Kop να ξεσπάει σε πανηγυρισμούς. Για την Liverpool αυτή η νίκη αποτέλεσε την δέκατη σε έντεκα παιχνίδια, με το τρίποντο να την στέλνει και πάλι στο +6 από την Manchester City που επισκέπτεται το Anfield την Κυριακή.

Η Liverpool έχει ρεκόρ 2/3 στο φετινό Champions League, μετρώντας 6 βαθμούς. Νίκη επί της Genk και νίκη της Napoli επί της Salzburg την ίδια ώρα θα σημαίνει σχεδόν μαθηματική πρόκριση για την ομάδα του Jurgen Klopp, καθώς θα μετράει 9 πόντους έναντι 3 των Αυστριακών με δύο αγωνιστικές να απομένουν!

Ο Γερμανός τεχνικός δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ελαφρύ rotation με τον Mohamed Salah να είναι από τους υποψηφίους για μια θέση στον πάγκο. Ο Roberto Firmino επίσης δείχνει κουρασμένος, με τον Divock Origi να είναι έτοιμος να πάρει την θέση οποιουδήποτε από τους δύο αποφασίσει -αν τελικά το αποφασίσει- να ξεκουράσει ο Jurgen Klopp. O Jordan Henderson επίσης δεν θα λάβει θέση βασικού πιθανότατα με τον James Milner να είναι εκ των επικρατεστέρων αντικαταστατών του. Ο Alex Oxlade-Chamberlain αναμένεται επίσης να βρεθεί στην αρχική σύνθεση, εις βάρος του Gini Wijnaldum.

Όσον αφορά τις σίγουρες απουσίες, αυτές εξακολουθούν να είναι ο Joel Matip και ο Xherdan Shaqiri.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Την καθοδική της πορεία στο Βελγικό πρωτάθλημα συνεχίζει η Genk, που είναι πλασαρισμένη στην 8η θέση της κατάταξης. Οι πρωταθλητές της χώρας μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες 4 αναμετρήσεις τους και η τρομακτική φέτος Club Brugge αυξάνει ολοένα και περισσότερο την διαφορά στην κορυφή, 13 πόντους πλέον απομακρυσμένη από την αποψινή αντίπαλο της Liverpool. 

Ο μοναδικός βαθμός των Βέλγων στους ομίλους συνεχίζει να είναι αυτός της λευκής ισοπαλίας με την Napoli και αν σήμερα ηττηθούν, εφόσον και η Napoli πάρει έστω έναν πόντο κόντρα στην Salzburg, θα αποκλειστούν και μαθηματικά από την συνέχεια της διοργάνωσης και πλέον θα ελπίζουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League.

O Felice Mazzu δεν θα έχει στην διάθεση του τους Danny Vukovic και Jere Uronen.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Εύκολη βραδιά είχε η Liverpool στο Luminus Arena πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο. Ο Chamberain άνοιξε νωρίς το σκορ για τους φιλοξενούμενους και διπλασίασε τα τέρματα του με πανέμορφο σουτ στο 57′. Mane και Salah στο τελευταίο τέταρτο έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-4 πριν μειώσει η Genk σε 1-4, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Chamberlain, Fabinho, Milner – Mane, Firmino, Origi

Genk (4-4-1-1): Coucke – Maehle, Lucumi, Cuesta, Norre – Ito, Hrosovsky, Berge, Bongonda – Heynen – Samatta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *