Μια ακόμη σκληρή εκτός έδρας αναμέτρηση! (Pregame)

Στο κοντινό σχετικά Sheffield ταξιδεύει η Liverpool για μια μεσημεριανή αναμέτρηση με την Sheffield United που έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά την σεζόν!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Sheffield United vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Bramall Lane
Ημερομηνία: 28.09.2019
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Anthonty Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά το πολύ σπουδαίο διπλό της Chelsea στο Λονδίνο, την περασμένη Κυριακή, ακολούθησε η πρώτη αναμέτρηση στο League Cup για την Liverpool, κόντρα στην Milton Keynes Dons. Το ολικό rotation του Jurgen Klopp ήταν σαφώς αναμενόμενο και με μπροστάρη τον James Milner, ο οποίος σκόραρε, και την εντυπωσιακή εμφάνιση του Harvey Elliott -ενός παιδιού που όταν γενιόταν, o Milner μετρούσε ήδη εμφανίσεις στην Premier League- οι Reds πήραν την νίκη με 0-2 και την πρόκριση. Το άλλο γκολ της ομάδας του σημείωσε ο επίσης εντυπωσιακά μικρός Ki-Jana Hoever.

Για την σημερινή επιστροφή στην Premier League, ο Jurgen Klopp υπολογίζει κανονικά στον Sadio Mane που δεν αντιμετώπισε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα μετά το χτύπημα στο παιχνίδι του Stamford Bridge, αλλά και στους Naby Keita και Divock Origi. O Xherdan Shaqiri παραμένει εκτός, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερμανού προπονητή της Liverpool, ο Alisson θα επιστρέψει από αύριο, Κυριακή, στις προπονήσεις.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Στα 12 χρόνια απουσίας της από την Premier League, η Sheffield United έφτασε μέχρι και στην League One, όπου και παρέμεινε για πολλαπλές σεζόν. Οι Blades μετά τον υποβιβασμό στην Championship, το 2007, έμειναν για 4 χρονιές στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας όταν και υποβιβάστηκαν στην τρίτη, έπειτα από μια καταστροφική σεζόν με 3 αλλαγές προπονητών. 

Ακολούθησαν έξι χρόνια στην League One, με την ομάδα να μην μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την άνοδο καμία φορά. Την σεζόν 2016-17 προσλήφθηκε ο νυν προπονητής της ομάδας, Chris Wilder και μαζεύοντας 100 πόντους οδήγησε την ομάδα και πάλι στην Championship. Η πρώτη σεζόν των Blades τους βρήκε πλασαρισμένους στην 10η θέση, και η δεύτερη -η περσινή- στην δεύτερη και με ένα εισιτήριο για την μεγάλη επιστροφή στην Premier League.

Πριν καν προλάβει να ανέβει η ομάδα, άρχισαν οι προβλέψεις και τα σενάρια που την ήθελαν στην 20η θέση και στην άμεση επιστροφή στην Championship, ωστόσο από το μικρό δείγμα των πρώτων 6 αγώνων φαίνεται να διαψεύδει πανυγηρικά τους πάντες, καθώς βρίσκεται στην 10η θέση με 8 βαθμούς και με αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα η ομάδα από το Sheffield, έχει πάρει βαθμό στο Stamford Bridge στα τελευταία λεπτά, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και στην πρεμιέρα ξέφυγε πάλι με βαθμό στο 90′ από το Bournemouth. Επικράτησε την επόμενη αγωνιστική της Crystal Palace και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πέρασε με 0-2 από την έτερη ομάδα του Merseyside, την Everton. 

Να σημειωθεί ότι έχει δεχθεί μόλις έξι γκολ. Ένα λιγότερο έχουν δεχθεί μόνο η Leicester και η Liverpool.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Sheffield United και Liverpool έχουν μεγάλη ιστορία, με 136 αναμετρήσεις ανάμεσα τους, με την πρώτη μάλιστα να έχει σημειωθεί το 1894, δύο χρόνια μετά την ίδρυση των Reds και πέντε μετά από αυτή των Blades. 

Η Liverpool σε όλο αυτό το διάστημα μετράει 60 νίκες, η Sheffield 45, ενώ 31 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή. 

Την τελευταία σεζόν που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, την 2006/07, το παιχνίδι στο Bramall Lane έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Robbie Folwer να ισοφαρίζει με πέναλτι το γκολ του Rob Hulse. Η αναμέτρηση στο Anfield βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 4-0 χάρη σε δύο ακόμη πέναλτι του Fowler, και γκολ των Steven Gerrard και Sami Hyypia.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Sheffield United (3-5-2): Henderson – Basham, Egan, O’Connell – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens – McBurnie, Robinson

Liverpool (4-3-3): Adrian – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *