Με το ενάμιση πόδι στους 4! | Liverpool 2-0 Porto: Βαθμολογίες παιχτών

Πρώτο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά έκανε η Liverpool, που πήρε καθαρή νίκη 2-0 επί της Porto στο Anfield και πλησίασε πολύ κοντά στη σπουδαία πρόκριση.

Χωρίς να πατήσει γκάζι, η Liverpool παρουσιάστηκε σοβαρή και μετρημένη απέναντι σε μια διαβασμένη και καλά προετοιμασμένη Porto, πήρε άνετη νίκη με 2-0 και βρίσκεται μια ανάσα από τη δεύτερη συνεχή παρουσία της στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Reds, οι οποίοι στην πρώτη τους καλή ευκαιρία άνοιξαν και το σκορ, με τον Mane να βρίσκει στην περιοχή τον Firmino και τον Βραζιλιάνο να σερβίρει στον Keita, που είδε το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Casillas.

Η Porto συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και κατάφερε να γίνει απειλητική για την άμυνα των γηπεδούχων, που όμως για ένα ακόμη παιχνίδι κατάφερε να μείνει απαραβίαστη.

Στο 26ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Klopp, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Henderson, Alexander-Arnold και Firmino. Ο αρχηγός της Liverpool έσπασε πανέμορφα στον νεαρό μπακ, που με ιδανική παράλληλη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Firmino και καθάρισε εν πολλοίς το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Alisson, όμως δεν αξιοποίησαν τις καλές τους στιγμές στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μισό ήταν χειρότερο σε ρυθμό και με λιγότερες φάσεις. Ένα γκολ του Mane για την Liverpool στο 49′, ακυρώθηκε μετά και από χρήση του VAR, χωρίς ωστόσο να είναι εμφανές αν ο Σενεγαλέζος ήταν όντως ακάλυπτος.

Ακολούθησαν δυο καλές στιγμές με τον Marega για τους Δράκους, με τους Reds να μην αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία λεπτά, αλλά να καταφέρνουν να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ξεχωριστά οι αποψινοί πρωταγωνιστές της ομάδας:

Alisson Becker 7/10: Είχε αρκετή δουλίτσα σήμερα και ανταποκρίθηκε αρκετά καλά. Γρήγορος στις εξόδους του, σταθερός στις επεμβάσεις του και όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά. Είχε μερικά ζητηματάκια στις απομακρύνσεις του και σε κάποιες συνεννοήσεις με την άμυνα, όμως συνολικά ήταν πολύ θετικός.

Trent Alexander-Arnold 6.5/10: Αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο. Είχε πολλά ανεβάσματα, ήταν συνεχώς στο επιθετικό τρίτο να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και τα πήγε εξαιρετικά σε αυτό. Αποκορύφωμα η πανέμορφη ασίστ του στο δεύτερο γκολ του Firmino. Βέβαια, η μεγάλη συμμετοχή του μπροστά τον άφησε ορισμένες φορές εκτεθειμένο πίσω, αλλά έλαβε βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Στην επανάληψη έπεσε η απόδοσή του, απόρροια και της συνολικής πτώσης της ομάδας.

James Milner 6.5/10: Αγωνίστηκε στην όχι και τόσο αγαπημένη του θέση του αριστερού μπακ, λόγω της τιμωρίας του Robertson. Έκανε καλή δουλειά, έπαιξε με το κλασικό του πάθος και δύναμη και ήταν συνεπέστατος ανασταλτικά. Επιθετικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει το ίδιο, αλλά ήταν εκεί για να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες. Γενικά πολύ καλή προσπάθεια, από την οποία δεν έλειψαν και τα λαθάκια.

Dejan Lovren 8/10: Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον Κροάτη, που έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και έβγαλε εις πέρας το δύσκολο τεστ που είχε απέναντι στον Marega. Τα πήγε εξαιρετικά στις μεταξύ τους μονομαχίες, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και τις τοποθετήσεις του και έδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει.

Virgil van Dijk 8/10: Έχοντας μετά από καιρό τον Lovren στο πλάι του τα πήγε και αυτός πάρα πολύ καλά, όπως συνηθίζει άλλωστε. Έβγαινε δυνατά στην μπάλα, καθάριζε τα πάντα στο ψηλό παιχνίδι και δεν έχανε τη θέση του. Επανέκτησε πολλές φορές την κατοχή της μπάλας και βοήθησε αποτελεσματικά και στην κυκλοφορία.

Fabinho 6/10: Η απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν σκέτο δράμα. Πουλούσε την μπάλα, αδυνατούσε να σταματήσει τους αντιπάλους του και να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας. Έκανε συνεχή λάθη και δυσκολευόταν πολύ να βρει ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε σημαντικά και παρότι η ομάδα έριξε το τέμπο, αυτός κατάφερε να επέμβει σωτήρια σε καίρια σημεία με πολύ καλές προβολές και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Παρότι συμμάζεψε τα πράγματα στην επανάληψη δείχνει να βρίσκεται σε μέτριο φεγγάρι αγωνιστικά.

Jordan Henderson 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Ορμώμενος από το γκολ του απέναντι στην Southampton, που κλείδωσε το σπουδαίο τρίποντο για το πρωτάθλημα, ο αρχηγός ήταν και σήμερα εντυπωσιακός. Σε ρόλο 8αριού έκανε σπουδαία δουλειά και έδειξε πως το box-to-box παιχνίδι του ταιριάζει πάρα πολύ. Η παρουσία του ήταν αισθητή και στις δύο άκρες του γηπέδου, ήταν εξαιρετικός στο passing game του και θα μπορούσε να έχει χρεωθεί και ασίστ αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι ή ο Mane ήταν onside. Ποίημα η πάσα του στον Alexander-Arnold πριν το 2-0 και συνολικά δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Naby Keita 8.5/10: Τρομερή εμφάνιση για δεύτερο σερί ματς από τον Naby, που στο νήμα χάνει το βραβείο του πολυτιμότερου από τον αρχηγό Henderson. Είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι του, είχε αυτοπεποίθηση και άνεση και φάνηκε στο γήπεδο. Πολύ κινητικός, ζητούσε μπάλα και έψαχνε πολύ το κάθετο παιχνίδι. Βρήκε το δεύτερο γκολ του στη σεζόν λίγες μέρες μετά το πρώτο, ενώ η παρουσία του ήταν εντυπωσιακή και ανασταλτικά. Γύρισε πολλάκις να καλύψει τα ανεβάσματα των συμπαικτών του και πολύ αποτελεσματικά. Βοήθησε πολύ στο transition παιχνίδι της ομάδας και φαίνεται να βρίσκει και αυτός τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή.

Mohamed Salah 6.5/10: Από τις ελάχιστες φορές φέτος που κατάφερε να βρει τόσους χώρους. Έκανε πλάκα στον Telles και γινόταν συνεχώς επικίνδυνος για την εστία του Casillas, όμως η ουσία του έλειψε σήμερα. Πήρε αρκετές φορές μπάλα, είχε τις προϋποθέσεις και να σκοράρει και να δημιουργήσει, αλλά δεν τα πήγε καλά στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, για ένα ακόμη ματς είχε αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας και την κυκλοφορία, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που κάλυψε τον Arnold.

Sadio Mane 6/10: Μέτριο ματς από τον Σενεγαλέζο, που δεν έκανε αρκετά αισθητή την παρουσία του. Δεν τροφοδοτήθηκε όσο άλλες φορές και είχε λιγότερες ευκαιρίες να γίνει απειλητικός. Παρ’όλα αυτά είχε τις στιγμές του, καθώς επίσης και ένα όμορφο γκολ, από μάλλον οριακά θέση οφσάιντ. Είχε διάθεση και ενέργεια να δώσει και όσες φορές πήρε μπάλα έκανε καλά πράγματα, όμως δεν ήταν η μέρα του και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος, για να προφυλαχθεί.

Roberto Firmino 8/10: Από τους πιο κομβικούς παράγοντες για την αποψινή νίκη. Κινητήριος μοχλός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, είχε άμεση συμμετοχή και στα δυο γκολ της ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία ευκαιριών. Κατέβαινε χαμηλά να πάρει μπάλα και να μοιράσει, πίεζε διαρκώς στο passing game της Porto και έπαιρνε πάντα τις σωστές θέσεις στο χώρο. Εξαιρετική εικόνα για ένα ακόμη ματς!

Divock Origi 6/10: Πέρασε αντί του Mane στο 73ο λεπτό και φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είχε διάθεση να προσφέρει. Πήρε πρωτοβουλίες, κέρδισε φάουλ και ήταν πολύ κινητικός. Ωστόσο, στο διάστημα που αγωνίστηκε η ομάδα κοιτούσε περισσότερο να διασφαλίσει το μηδέν πίσω και αυτό τον εμπόδισε να δείξει περισσότερα.

Daniel Sturridge -/10: Επέστρεψε μετά από αρκετό διάστημα αντικαθιστώντας τον Firmino στο 82′, αλλά δεν είχε ιδιαίτερο χρόνο δείξει κάτι.

Jurgen Klopp 8.5/10: Είχε περίπλοκο έργο σήμερα, καθώς αφενός δεν μπορούσε να υποτιμήσει την Porto, αλλά είναι δεδομένο πως είχε το νου του και στο μεγάλο ματς της Κυριακής. Διαχειρίστηκε καλά το ματς, με ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα και ξεκούραση σε βασικούς με τις αλλαγές. Του βγήκε η επιλογή Lovren, αλλά και η χρησιμοποίηση του Henderson σε πιο προωθημένο ρόλο. Ενδεχομένως η ομάδα να έπρεπε να αναζητήσει λίγο παραπάνω το τρίτο γκολ, όμως πήρε μια καθαρή νίκη και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *