Με την ίδια ομάδα, για να κόψει τη διαφορά! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Crystal Palace vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Selhurst Park
Ημερομηνία: 23.01.2022

Ώρα έναρξης: 16:00
Διαιτητής: Kevin Friend
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

H Liverpool, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησε με 0-2 της Arsenal στο Λονδίνο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup στο Wembley, για πρώτη φορά από τη σεζόν 2015/16, ο οποίος θα διεξαχθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου με αντίπαλο την Chelsea. Σήμερα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, οι Reds καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ακόμη ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας, την Crystal Palace, στο Selhurst Park.

Η είδηση της αγωνιστικής είναι βεβαίως το 1-1 της Southampton με την Manchester City, και πώς να μην είναι δηλαδή, αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Pep Guardiola χάνει βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά την 30η του Οκτώβρη, όταν η σημερινή αντίπαλος της Liverpool έφυγε με ΄΄διπλό΄΄ 0-2 από το Etihad. Έκτοτε, οι Citizens κέρδιζαν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο -12 συνεχόμενα στο σύνολο- και αυτή η απώλεια πόντων δίνει άλλο ενδιαφέρον στη σημερινή αναμέτρηση καθώς η ομάδα του Jurgen Klopp, αν καταφέρει να κερδίσει σήμερα, θα βρεθεί στο -9 από την πρωταθλήτρια Αγγλίας έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Ο Γερμανός προπονητής της Liverpool, στην προσπάθεια αυτή, δε θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Thiago, Divock Origi και Nat Phillips, όπως και τον Harvey Elliott, o oποίος δεν είναι έτοιμος ακόμη να αγωνιστεί παρά την επιστροφή του στις προπονήσεις. Ο Joel Matip αποχώρησε στο ημίχρονο από το ματς του Carabao Cup και η συμμετοχή του στη σημερινή αναμέτρηση κρίνεται αμφίβολη, ενώ ο Fabinho αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος, παρόλο που δέχτηκε ένα χτύπημα στο ίδιο παιχνίδι. Τέλος, φυσικά, οι Salah, Mane και Keita εξακολουθούν να βρίσκονται στο Καμερούν για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Αντίπαλος:

Η αλλαγή προπονητή στην Crystal Palace, έφερε και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με τον Patrick Vieira να παρουσιάζει ένα ποδόσφαιρο πολύ πιο επιθετικό σε σχέση με τον αγαπημένο, συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού του Roy Hodgson. Aυτό σίγουρα μπορεί να το διακρίνει κανείς από το ενεργητικό ρεκόρ των Λονδρέζων, οι οποίοι με 30 τέρματα έπειτα από 21 αγωνιστικές, έχουν την 8η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, δεν εκτίθενται ιδιαίτερα και στον αμυντικό τομέα καθώς τα 31 γκολ που έχουν δεχτεί τους προσδίδουν το 9ο καλύτερο παθητικό ρεκόρ.

Η Crystal Palace έχει και εξαιρετική εικόνα, αλλά και βαθμολογική συγκομιδή στην έδρα της, την 7η καλύτερη της Premier League, ενώ περισσότερα γκολ στο γήπεδο τους, από τα 20 που έχει σκοράρει στο Selhurst Park, έχουν σημειώσει μόνο οι Liverpool, Manchester City, Chelsea και West Ham. Πάντως, η ομάδα του Patrick Vieiria επιδιώκει να γίνει πιο σταθερή καθώς μετράει μόλις 5 νίκες στο πρωτάθλημα, αν και βέβαια δείχνουν να είναι υπεραρκετές για να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση περί υποβιβασμού.

Να σημειωθεί πως και τα μοναδικά παιχνίδια που έχει κερδίσει η Palace στις τελευταίες 10 της εμφανίσεις στo πρωτάθλημα έχουν έρθει απέναντι σε ομάδες που μάχονται για την σωτηρία τους, και συγκεκριμένα κόντρα στις Norwich και Everton.

Oι James Tomkins και James McArthur είναι τραυματίες, ο Jordan Ayew αμφίβολος, ενώ το απουσιολόγιο της ομάδας συμπληρώνουν οι Wilfried Zaha Cheikhou Kouyate που αγωνίζονται στο AFCON.

Πιθανές εντεκάδες:

Crystal Palace (4-3-3): Butland – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Hughes, Schlupp – Olise, Edouard, Eze
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Jones – Minamino, Firmino, Jota

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *