Με πλήρη ομάδα για τον τελικό! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Manchester City vs Liverpool


Διοργάνωση: FA Cup
Έδρα: Wembley Stadium
Ημερομηνία: 16.04.2022

Ώρα έναρξης: 17:30
Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 7HD

Νέα ομάδας:

Το βράδυ της Τετάρτης, η Liverpool παρουσιάστηκε αλλαγμένη σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Manchester City, 72 ώρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο Jurgen Klopp αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετά από τα βασικά στελέχη της ομάδας αφήνοντας στον πάγκο τους Salah, Mane, Fabinho, Thiago, καθώς και την αμυντική γραμμή με εξαίρεση τον Joel Matip. Η αλλαγμένη ομάδα και η χαλάρωση των Reds αφού προηγήθηκαν και πάλι με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Firmino και ένα του Konate είχαν ως αποτέλεσμα δύο τέρματα της Benfica στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με το τελικό 3-3 ωστόσο σε συνδυασμό και με την εικόνα του παιχνιδιού να μην καθιστούν ποτέ υπό αμφιβολία την υπόθεση πρόκριση.

Σήμερα το απόγευμα, τα βλέμματα και η προσοχή των φίλων της Liverpool στρέφονται και πάλι σε διαφορετική διοργάνωση, και φυσικά, σε ένα ακόμα γιγάντιο παιχνίδι, με την ομάδα του Jurgen Klopp να αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά την Manchester City σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας, αυτή τη φορά στο πλαίσιο των ημιτελικών του FA Cup, σε μια ουδέτερη έδρα, το Wembley του Λονδίνου. Στην προσπάθεια της να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, η Liverpool θα έχει γεμάτη ομάδα, καθώς και o Diogo Jota φαίνεται πως θα είναι κανονικά διαθέσιμος παρά το χτύπημα που δέχτηκε στην αναμέτρηση του Anfield κόντρα στους Πορτογάλους.


Αντίπαλος:

Πιο κουρασμένη σε σχέση με το παιχνίδι στο Manchester και με πιθανές απουσίες αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγγλική πρωτεύουσα η City. Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που η Liverpool έπαιρνε μια σχετικά εύκολη πρόκριση έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει εκτεταμένο rotation, η ομάδα του Pep Guardiola έδινε μια πραγματική μάχη κόντρα στην Atletico στη Μαδρίτη, με τους γηπεδούχους να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν, ανεπιτυχώς, το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης. Η πρόκριση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε χωρίς προβλήματα, καθώς, πέραν του εξαντλητικού ρυθμού του ποδοσφαίρου που παίχτηκε, οι Kevin De Bruyne και Kylie Walker δέχτηκαν χτυπήματα, με την συμμετοχή και των δύο σήμερα -ιδίως του τελευταίου- να κρίνεται αμφίβολη. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι παίχτες θα ναι στην διάθεση του Guardiola.


Πιθανές εντεκάδες:

Manchester City (4-3-3): Ederson – Cancelo, Stones, Laporte, Ake – Silva, Rodri, Gundogan – Jesus, Sterling, Grealish
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *