Με πλήρη ομάδα για τα ημιτελικά! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Benfica vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Estadio da Luz
Ημερομηνία: 05.03.2022
Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Jesus Gil Manzano
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

Νέα ομάδας:

Με νίκη 2-0 κόντρα στη Watford ξεκίνησε ο Απρίλιος, ένας μήνας που χαρακτηρίζεται από πολλαπλά καθοριστικά παιχνίδια για τους Reds, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή έπειτα από τη διακοπή των εθνικών ομάδων. Απόψε, η Liverpool επιστρέφει και στη δράση του Champions League, όπου ταξιδεύει στη Λισαβόνα για μια μάχη εναντίον της Benfica που θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα ιδιαίτερα θετικά νέα που αφορούν φυσικά όχι μόνο την αποψινή αναμέτρηση, αλλά και ολόκληρο το ξέφρενο σερί αγώνων που ακολουθούν αυτό τον μήνα, ο Jurgen Klopp θα έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του, με τον Trent Alexander-Arnold να ξεπερνάει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και να διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα του Γερμανού προπονητή.

Αντίπαλος:

H Benfica βρέθηκε στα προημιτελικά αποκλείοντας στην φάση των 16 τον Ajax, εκπλήσσοντας την κοινή γνώμη που θεωρούσε απόλυτο φαβορί τους Ολλανδούς και σοκάροντας το Άμστερνταμ με επικράτηση 0-1 στα τελευταία 15′ της δεύτερης αναμέτρησης -είχε προηγηθεί θεαματικό 2-2 στο da Luz. Για να φτάσει ως εκεί βέβαια είχε προηγηθεί η πρόκριση από τον 5ο όμιλο, όπου οι Πορτογάλοι τερμάτισαν πάνω από τις Barcelona και Ντιναμό Κιέβου, με την Bayern να παίρνει την πρωτιά.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η πορεία της Benfica κρίνεται ως αποτυχημένη από τους φίλους της, με την ομάδα να βρίσκεται στο -15 από την Porto και την κορυφή του πρωταθλήματος αλλά και 9 πόντους πίσω από τη συμπολίτισσα Sporting και την απευθείας έξοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League. Θετικό σημείο είναι η εξαιρετική πορεία του αστέρα της ομάδας, Darwin Nunez, ο οποίος με 21 γκολ στο πρωτάθλημα δεν έχει ανταγωνισμό για το βραβείο του πρώτου σκόρερ.

Απόντες για την ομάδα του Nelson Verissimo είναι οι τραυματίες Rodrigo Pinho και Lucas Verissimo.

Πιθανές εντεκάδες:

Benfica (4-4-2): Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Rafa, Taarabt, Weigl, Everton – Ramos, Nunez
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *