Με γεμάτη ομάδα, μια τελευταία φορά! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Wolves

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 22.05.2022

Ώρα έναρξης: 18:00
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Η σεζόν 2018/19 βρήκε τη Liverpool στην 38η αγωνιστική να απέχει έναν πόντο από την κορυφή, με τους Reds να θέλουν νίκη κόντρα στη Wolves και να περιμένουν απώλεια βαθμών της Manchester City στο Brighton. H νίκη των Reds στο Merseyside ήρθε, όπως και αυτή των Citizens στον αγγλικό νότο, με τους τελευταίους να κατακτούν το πρωτάθλημα, και τους φίλους των Reds να έχουν ακόμη αξέχαστα εκείνα τα 83 δευτερόλεπτα μεταξύ του γκολ του Murray για το 1-0 της Brighton και την άμεση ισοφάριση του Aguero.

Σα να μην έφτανε, λοιπόν, μια τέτοια σεζόν, το σενάριο επαναλαμβάνεται φέτος, σήμερα το απόγευμα. Η Liverpool είναι στο -1, θέλει απαραίτητα τη νίκη κόντρα στη Wolves, και λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα η Aston Villa του Steven Gerrard πρέπει να κόψει βαθμούς από την Manchester City για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οι Reds.

Και αν όλοι υποστηρίζουν πως το πρωτάθλημα έχει κριθεί πριν παιχτεί ποδόσφαιρο, καμία σημασία δεν έχει, το μόνο σίγουρο είναι πως η Liverpool αγωνίζεται στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι, 6 ημέρες πριν τον τελικό του Champions League, έχει κατακτήσει ήδη και τα δύο εγχώρια κύπελλα και μέχρι και την τελευταία στιγμή σήμερα θα βρίσκεται στη συζήτηση για κάτι πραγματικά ιστορικό. Μια τρομερή, με όλη τη σημασία της λέξης, σεζόν για την ομάδα.

Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, ο Jurgen Klopp παράταξε ουσιαστικά μια δεύτερη ομάδα στο Southampton την Τρίτη, με την πρώτη ομάδα να είναι εξαντλημένη μετά τα 120 λεπτά του FA Cup τρία 24ωρα νωρίτερα. Πιθανότατα, λοιπόν, σήμερα η εντεκάδα θα αποτελείται από τους ανθρώπους που θα αγωνιστούν και στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.

Απόντας, σίγουρα, θα είναι ο Joe Gomez που αποκόμισε τραυματισμό -ευτυχώς λιγότερο σοβαρό από ότι μπορεί να φάνηκε- στο St. Mary’s. Οι Salah και Van Dijk, που αποχώρησαν με ενοχλήσεις από το Wembley, προπονήθηκαν κανονικά και αναμένεται να αγωνιστούν και οι δύο στο Anfield, έστω προερχόμενοι από τον πάγκο. Δυσκολότερη η κατάσταση του Fabinho, με τον Βραζιλιάνο να κάνει μάλλον αγώνα δρόμου για τον τελικό του Champions League, παρά για σήμερα.

Αντίπαλος:

Μέτρια προς καλή σεζόν για τη Wolves, που εγγυημένα θα τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, ωστόσο οι φίλοι της θα είναι σίγουρα απογοητευμένοι από την κακή φόρα της ομάδας πρόσφατα. Και αυτό γιατί η ομάδα του Wolverhampton μετράει μόλις 3 νίκες από τα 13 της τελευταία παιχνίδια, 8 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες, ενώ αγνοεί εντελώς τη νίκη στα 6 τελευταία της παιχνίδια. Και μπορεί όλα να έχουν πλέον κριθεί, αλλά με την 7η West Ham να απέχει μόλις 5 πόντους, είναι ξεκάθαρο πως η έξοδος στην Ευρώπη ήταν κοντά για την ομάδα του Bruno Lage.

Τραυματίες είναι οι Romain Saiss, Nelson Semedo και Maximilian Kilman.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Thiago – Jota, Mane, Diaz
Wolves (3-4-2-1): Sa – Jonny, Boly, Toti – Chiquinho, Neves, Moutinho, Ait-Nouri – Neto, Jimenez – Hee-Chan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *