Μεταμορφώθηκε και…καθάρισε! | Liverpool 4-3 Crystal Palace: Βαθμολογίες παιχτών

Ένα πολύ δύσκολο απόγευμα πέρασε η Liverpool με την Crystal Palace να της βάζει δύσκολα, αλλά τους παίχτες του Klopp να φεύγουν με το χαμόγελο και τη νίκη με 4-3 στο τέλος, χάρη στην δυνατή απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου.

Ήταν ένα ματς που “μύριζε” γκέλα από την αρχή μέχρι το τέλος, ωστόσο με κάποιο τρόπο η Liverpool κατάφερε να βγει αλώβητη και να πάρει το τρίποντο, που την ανεβάζει και πάλι στο +7 από την Manchester City.

Πολύ νωθρό ξεκίνημα από τους Reds, που φαίνονταν να δυσκολεύονται πάρα πολύ να βρουν χώρους και διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Η ώρα περνούσε και η Liverpool απειλούσε μόνο από στημένα, για να βρεθεί τελικά πίσω στο σκορ στην πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων. Ο Zaha γύρισε ιδανικά στον Townsend και αυτός εκτέλεσε για το 0-1 στο 34′.

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν ενέπνεε καθόλου σιγουριά πως η Liverpool θα μπορούσε να γυρίσει αυτό το ματς. Κι όμως τα κατάφερε! Το κοντινό τελείωμα του Salah στο 46′ και το σουτ του Firmino στο 53′ έβαλαν την μεταμορφωμένη Liverpool σε θέση οδηγού.

Και πάνω που όλα έδειχναν πως είχε ανατραπεί η κατάσταση, ήρθε η κεφαλιά του Tomkins στο 66′ να επαναφέρει τις ισορροπίες και να σιγήσει προσωρινά το Anfield.

Η συνέχεια ήταν δραματική. Ο Salah έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά το τραγικό λάθος του Speroni σε γύρισμα του Milner στο 75′ για το 3-2 και η νίκη φάνταζε πιο κοντά από ποτέ. Οι Αετοί δεν το έβαλαν κάτω, βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και η αποβολή του Milner στο 89′ με δεύτερη κίτρινη προμήνυε πως τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων θα περνούσαν δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν συνέβη, καθώς ο Mane με εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια θέση μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του Robertson έγραψε το 4-2 και καθάρισε τη νίκη. Στην τελευταία φάση του ματς, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-3 με τον Meyer.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της ομάδας σε ένα από τα δυσκολότερα ματς μέχρι τώρα στη σεζόν:

Alisson Becker 6/10: Με εξαίρεση το τρίτο γκολ, στο οποίο φέρει μερική ευθύνη, δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος. Έπαιξε σωστά με την μπάλα κάτω όποτε χρειάστηκε, είχε κάποιες καλές εξόδους και ήταν σταθερός. Όπως και να το κάνουμε όμως, δέχθηκε 3 γκολ για πρώτη φορά φέτος.

James Milner 5/10: Αγωνίστηκε αναγκαστικά ως δεξί μπακ, λόγω των απουσιών. Όπως αναμενόταν ήταν φιλότιμος με πολλά τρεξίματα, ωστόσο αντιμετώπισε πάρα πολλά ζητήματα. Ο Zaha ήταν κίνδυνος θάνατος από την μεριά του, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δέχθηκε και την κόκκινη στο 89′ με ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, αφήνοντας την ομάδα με 10 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Κακή μέρα στη δουλειά για τον Millie με μοναδικό θετικό το πολύ καλό γύρισμα στο 3-2 του Salah.

Andy Robertson 7/10: Είχε και εκείνος αρκετή δουλειά να κάνει σήμερα και στις δυο άκρες του γηπέδου και τα πήγε αρκετά καλά. Έτρεξε πολύ, κάλυψε αρκετά καλά την πλευρά του και περιόρισε σε σημαντικό βαθμό την επιρροή του Townsend στο παιχνίδι της Palace. Κάνει εντυπωσιακή ενέργεια στο τέταρτο γκολ, όπου με εξαιρετικό τάκλιν προλαβαίνει την μπάλα πριν βγει πλάγιο και ταυτόχρονα βγάζει μόνο του τον Mane. Καλή εμφάνιση γενικά με ελάχιστα αρνητικά σημεία, όπως κάποιες επιπόλαιες πάσες ή μαρκαρίσματα σε αντίπαλα στημένα.

Joel Matip 7.5/10: Επιστροφή στο αρχικό σχήμα μετά από τον τραυματισμό του με τη Napoli και έδειξε σε καλή κατάσταση. Ήταν αρκετά σταθερός για τα δεδομένα του με σωστές τοποθετήσεις, έγκαιρες παρεμβάσεις και συνολικά καλή παρουσία σε μια άμυνα που ταλαιπωρήθηκε. Δεν έλειψαν κάποια άτσαλα διωξίματα, όμως ήταν από τους θετικούς πρωταγωνιστές αδιαμφισβήτητα.

Virgil van Dijk 7.5/10: Έχει υπάρξει και καλύτερος σίγουρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλός σήμερα. Δυναμικός, κέρδισε πολλές μονομαχίες, καθάρισε πολλές φάσεις άλλες πιο επικίνδυνες άλλες λιγότερο. Ήταν παρών σε κρίσιμες στιγμές και παρότι έκανε κι αυτός τα λαθάκια του, ήταν πολύ θετικός για ένα ακόμη ματς.

Jordan Henderson 9/10 (ΜΟΤΜ): Με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος σήμερα. Έπιασε τρομακτική απόδοση, την οποία δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι σήμερα τη φετινή χρονιά από τον ίδιο. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας σήμερα. Σωστές πάσες, πολλές εκ των οποίων προωθούσαν το παιχνίδι μπροστά, πολλά κοψίματα και ανεξάντλητο πρέσινγκ μέχρι και τα τελευταία λεπτά του ματς. Πολύ ηγετική εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση. Εξαιρετικός!

Fabinho 5.5/10: Όχι καλό ματς από τον Βραζιλιάνο. Καθυστερεί να καλύψει στον χώρο του πέναλτι στο πρώτο γκολ, χάνει τον Tomkins στο δεύτερο. Είχε συμμετοχή σίγουρα στο παιχνίδι, σε κάποια σημεία μοίρασε και πολύ καλά την μπάλα, ωστόσο στο αμυντικό κομμάτι υστέρησε. Η πολύ καλή παρουσία του Henderson μπάλωσε τα πράγματα στο κέντρο, ωστόσο ήταν εμφανές πως δεν ήταν ένα άνετο βράδυ για τον Fabinho, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο τέλος.

Naby Keita 4.5/10: Πήρε την ευκαιρία του στο αρχικό σχήμα και δεν την εκμεταλλεύτηκε ούτε στο ελάχιστο. Φαινόταν αρκετά έξω από τα νερά του, δεν ένιωθε άνετα και δεν έβγαλε καθόλου ποιότητα στο παιχνίδι του. Αρκετά επιπόλαια λάθη, βιαστικές επιλογές και συνολικά ένα κακό ματς. Χρεώνεται την ασίστ στο 2-1 του Firmino, αλλά πέραν αυτού δεν προσέφερε κάτι άλλο και αντικαταστάθηκε ορθά στο 71′.

Sadio Mane 7/10: Για μεγάλο διάστημα δεν φάνηκε πολύ, ωστόσο η ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο ήταν τρομερή και δεν έγινε τόσο αισθητή στο μάτι. Έτρεξε πάρα πολύ σε όλες τις γραμμές και είχε δυνάμεις μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Γύρισε πολλές φορές πίσω να βοηθήσει, κουβάλησε μπάλα, έβγαλε αντεπιθέσεις και πέτυχε και το πολύ σημαντικό γκολ στις καθυστερήσεις. Υπήρξαν στιγμές που κούρασε με ατομικές προσπάθειες, με κυριότερη αυτή που δεν τη δίνει στον Salah στο τέλος, ωστόσο η ενέργειά του σήμερα ήταν ανεκτίμητη.

Roberto Firmino 7.5/10: Διακριτικό ματς, αλλά πολύ ουσιαστικό από τον Bobby. Στο πρώτο μέρος έκανε αρκετή δουλειά που δεν φάνηκε, με σωστό μοίρασμα της μπάλας, διατήρηση της κατοχής και πίεση ψηλά. Στο δεύτερο βρήκε το γκολ νωρίς και πήρε ψυχολογία, που τον βοήθησε να βελτιώσει κι άλλο την εικόνα του. Όποτε πήρε μπάλα έκανε σωστές επιλογές και έδωσε βοήθειες και στο αμυντικό κομμάτι, καλύπτοντας μέχρι και ως δεξί μπακ όταν αποβλήθηκε ο Milner. Υπήρξαν μερικά διαστήματα που δεν συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, αλλά έχει ανεβάσει την απόδοσή του σε σημαντικό βαθμό.

Mohamed Salah 8/10: Μπορεί να πέρασε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, με την άμυνα της Palace να τον κλείνει καλά, ωστόσο στην επανάληψη στάθηκε τυχερός και βρήκε δυο εύκολα γκολ για την κλάση του, με αποτέλεσμα να γύρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας και να βοηθήσει στο να έρθει αυτή η απαιτητική νίκη. Είχε διάθεση, προσπάθησε να κάνει πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι πως τα δυο γκολ βελτίωσαν πολύ την εικόνα του, που ήταν κακή στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Xherdan Shaqiri 6/10: Χρειαζόταν η συμμετοχή του, μιας και ο Keita δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαιτούμενα. Έδωσε αύρα με την είσοδό του και πήρε μπάλα για να βοηθήσει στη δημιουργία. Δεν του βγήκαν πολλά από αυτά που επιχείρησε, αλλά είχε θετική επιρροή στο παιχνίδι.

Adam Lallana -/10: Πέρασε αντί του τραυματία Fabinho στα τελευταία λεπτά, κράτησε καλά μπάλα και κέρδισε κάποια φάουλ, που έκοψαν τον καταιγιστικό ρυθμό του ματς. Παρόλ’αυτά δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, για να δείξει παραπάνω πράγματα.

Rafael Camacho -/10: Πήρε λεπτά συμμετοχής ο νεαρός ελέω και αποβολής Milner και είχε ένα πολύ σημαντικό κόψιμο στον Zaha στις τελευταίες στιγμές του ματς.

Jurgen Klopp 8/10: Κανένα ματς στην Premier League δεν είναι απλή υπόθεση και αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Η Crystal Palace κοίταξε στα μάτια την Liverpool και λίγο έλειψε να της κάνει τη ζημιά. Η μεταμόρφωση στην εικόνα της ομάδας με την είσοδό της στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταλυτική, για να γυρίσει η ψυχολογία. Η επιλογή του Milner στα δεξιά θα μπορούσε να κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ και η απόφαση να ξεκινήσει τον Keita σε πρώτη ανάγνωση είναι λογική, αλλά εν τέλει δεν του βγήκε. Βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη και αυτό κρατάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *