Μανιασμένος κόκκινος σίφουνας | Liverpool 4-0 Southampton: Match Review

LIVERPOOL, ENGLAND - FEBRUARY 01: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Alex Oxlade-Chamberlain of Liverpool celebrates after scoring the opening goal during the Premier League match between Liverpool FC and Southampton FC at Anfield on February 01, 2020 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Η Liverpool ήταν σαρωτική στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Southampton, την οποία διέλυσε με 4-0 στο Anfield, πέτυχε την 16η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και πάει στο winter break με 22 βαθμούς διαφορά από τη Manchester City!

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 4/2 με την Shrewsbury (21:45) στο Anfield για τον επαναληπτικό του Τέταρτου Γύρου του FA Cup.

25η αγων. Premier League

Ο κόκκινος σίφουνας παρέσυρε και τους «Αγίους».

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Southampton στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο… ξεμπούκωσε και επικράτησε με το εμφατικό 4-0 στο Anfield, πετυχαίνοντας την 24η νίκη της σε 25 παιχνίδια. 2 γκολ ο Salah, 3 ασίστ ο Bobby Firmino.

Ο Oxlade-Chamberlain «ξεκλείδωσε» τη Southampton, ο Henderson ακολούθησε και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Salah, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 70 στο πρωτάθλημα και έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της Liverpool στην Premier League, ξεπερνώντας τον Luis Suarez που είχε 69.

Ο Klopp έχει φτιάξει μια άρτια ομάδα που έφτασε τα 42 παιχνίδια αήττητη (32 νίκες – 10 ισοπαλίες), και με τη νίκη της αυτή, έφτασε τις 20 συνεχόμενες εντός έδρας στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Manchester City (2011-12)


Η Southampton ζόρισε τη Liverpool στο πρώτο ημίχρονο

Οι Reds πίεζαν από το ξεκίνημα και έκαναν την πρώτη τους φάση στο 17′ με τον Alexander-Arnold να δοκιμάζει μια εντυπωσιακή σέντρα-σουτ από τα δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Salah (χρησιμοποιώντας το χέρι του) έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 25′ ο Wijnaldum δεν πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή και στο 27′, οι «Άγιοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Djenepo να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Alisson να διώχνει σε κόρνερ.

Η Liverpool λίγο έλειψε να σκοράρει στο 30′ με τον Oxlade-Chamberlain αλλά ο McCarthy έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση Van Dijk (με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής!) και Firmino δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Soutampton.

Στην εξέλιξη αυτής της διπλής ευκαιρίας, οι Reds ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Firmino αλλά το VAR δεν έδειξε κάτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Klopp σαν να έπαθε ένα… μπλακ άουτ. Οι παίκτες της Southampton είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια και η εστία του Alisson κινδύνεψε αρκετές φορές μέχρι την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Ralph Hasenhuttl απείλησε αρχικά στο 35′ με τον Redmond να μην ανησυχεί τον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε σε δύο περιπτώσεις την ομάδα του. Στο 41′ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Long στο 41′ και στο 45′ έπεσε σωτήρια στα πόδια του Ings, προτού ο Άγγλος πρώην παίκτης της Liverpool γίνει απειλητικός μέσα από την περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, στο 40′ ο Ings βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ αλλά το πλασέ του βρήκε πάνω σε συμπαίκτη του και στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα.


Συνήλθε και… ξέσπασε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Σίγουρα ο Klopp θα τσίτωσε τα γκάζια στα αποδυτήρια κι αυτό φάνηκε στο γήπεδο, καθώς το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους Reds.

Σε ακόμη μια φορά που αντίπαλος εκδήλωσε επίθεση, η Liverpool έκλεψε την μπάλα, έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, Robertson, Firmino και Oxlade-Chamberlain βρέθηκαν… με κλειστά μάτια, και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 1-0 στο 47′.

Αυτό το γκολ ήταν το «κλειδί» για τους παίκτες του Klopp, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Μπορεί η θέση του Salah να ήταν αντικανονική, με αποτέλεσμα το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος να μη μετρήσει στο 54′, αλλά στο 60′, η Liverpool βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Firmino έβγαλε εκπληκτική ασίστ πάρε-βάλε από τα αριστερά και ο Henderson από κοντά έκανε το 2-0.

Σαν αρχηγός, όμως, ήταν η σειρά του να… σερβίρει και ένα γκολ. Και το έκανε με τρομερή μπαλιά του στον Salah, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ από τα δεξιά με τον McCarthy και με άψογο τελείωμα έκανε το 3-0 το 71′. Ένα γκολ που ήρθε μόνο από δυο μπαλιές: από το δυνατό βολέ του Alisson που βρήκε τον Hendo και την πανέξυπνη ασίστ του captain.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τη Liverpool. Ο McCarthy έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Firmino από τη μικρή περιοχή στο 78′, ενώ στο 86′, μετά από ωραία ενέργεια του Salah, ο Minamino (πέντε λεπτά αφότου είχε περάσει στο παιχνίδι) δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool.

Ο Salah έψαχνε δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 90′. Ο Firmino έβαλε σωστά το σώμα του στην περιοχή, κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Αιγύπτιο που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 4-0.

Με τα δύο αυτά γκολ, ο Salah έφτασε τα 14 στο φετινό πρωτάθλημα και προπορεύεται στη λίστα με τους σκόρερ της Liverpool, με τον Mane να ακολουθεί με 11.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Trent, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Lallana 88′), Wijnaldum (Minamino 81′); Salah, Firmino, Oxlade-Chamberlain (Keita 73′)

Southampton: McCarthy, Ward-Prowse, Stephens, Bednarek, Bertrand, Djenepo (Boufal 82′), Romeu, Hojbjerg, Redmond, Long (Obafemi 70′), Ings (Adams 70′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *