Λίγη υπομονή ακόμα | Everton 0-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool παρουσιάστηκε ανέτοιμη στην επανεκκίνηση της Premier League και έμεινε στο 0-0 με την Everton στο Goodison Park, φτάνοντας έναν βαθμό πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη με την Crystal Palace (22:15 – Cosmote Sport 3 HD) στο Anfield για την 31η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool, σαφώς επηρεασμένη από τη διακοπή, δεν είχε ρυθμό στο ντέρμπι με την Everton και έμεινε… άσφαιρη (0-0) στο Goodison Park. Η ομάδα του Carlo Ancellotti στάθηκε καλύτερα η αλήθεια είναι και έφτασε μια ανάσα από την πρώτη της νίκη σε Merseyside Derby από το Οκτώβριο του 2010.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κι έτσι ο Jurgen Klopp μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον μύθο του απέναντι στην Everton. Κι αυτό διότι έφτασε τα 11 ματς χωρίς ήττα κόντρα στην συμπολίτισσα (7 νίκες και 4 ισοπαλίες), ξεπερνώντας τον θρυλικό Bob Paisley ο οποίος είχε σταματήσει στα 10 παιχνίδια χωρίς ήττα την περίοδο 1974-1978.

Η Liverpool έφτασε τους 83 βαθμούς, με τη Manchester City (παίζει απόψε με την Burnley) να έχει 60. Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα «ζαχαρωτά» μπορεί να φρέναραν απλά τη Liverpool, αλλά η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου είναι απλά θέμα χρόνου.

Ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο

Robertson και Salah έμειναν στον πάγκο, με τον Milner να αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας και τον Minamino (ο οποίος ξεκίνησε πρώτη φορά ως βασικός στην Premier League) να παίζει με Firmino και Mane στην επίθεση.

Η Everton ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο ματς. Στο 4ο λεπτό, ο Richarlison έκανε το σουτ από τα αριστερά με τον Alisson να αγγίζει όσο χρειάζεται την μπάλα για να σώσει την εστία του.

Η απάντηση των Reds ήρθε στο 10′ από τον Minamino, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά.

Η Liverpool είχε την κατοχή υπέρ της αλλά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και λύσεις ώστε να απειλήσει με αξιώσεις. Ο Richarlison με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Alisson στο 32ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Firmino έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το πλασέ του να φεύγει δίπλα από την εστία του Pickford.

Δεν σημειώθηκε άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Klopp είχε μια σημαντική απώλεια. Ο Milner ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε στο 42ο λεπτό – τη θέση του στα αριστερά πήρε ο Gomez.

Λίγο έλειψε να «κλέψει» τη νίκη η Everton στο τέλος

Σε παιχνίδι πρωτοβουλίας και στο δεύτερο μέρος παρέμεινε η Liverpool, η οποία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να «σπάσει» τη συμπαγή άμυνα της συμπολίτισσας.

Στο 61ο λεπτό ο Richarlison βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά. Το παιχνίδι ουσιαστικά δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό, ο Klopp έβαλε μέσα Origi και Wijnaldum, ενώ η Liverpool στάθηκε ξανά άτυχη καθώς στο 73ο λεπτό τραυματίστηκε και ο Matip, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Lovren.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα «ζαχαρωτά» πήγαν να βάλουν… φωτιά στο ματς. Στο 80ό λεπτό, η Everton έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Richarlison από αριστερά βρήκε τον Calvert-Lewin στην περιοχή, ο οποίος πήγε να σκοράρει με τακουνάκι αλλά ο Alisson έδιωξε με υπερένταση, ενώ στη συνέχεια ο Davies πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ με τον Richarlison να σουτάρει από τα αριστερά, αλλά ο Alisson αντέδρασε σωστά για άλλη μια φορά στο παιχνίδι και έσωσε τη Liverpool.

Η τελευταία φάση ανήκε στους Reds, με τον Fabinho να εκτελεί φάουλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Pickford να διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη φορά παρέμεινε το 0-0 σε Merseyside Derby στο Goodison Park, με τη Liverpool να παραμένει αήττητη κόντρα στην Everton σε όλες τις διοργανώσεις για 22ο σερί παιχνίδι (11 νίκες, 11 ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις

Everton: Pickford; Coleman, Holgate, Keane, Digne; Gordon (Sigurdsson 60′), Gomes, Davies, Iwobi (Bernard 88′); Richarlison, Calvert-Lewin (Kean 90+3′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip (Lovren 73′), Van Dijk, Milner (Gomez 42′); Fabinho, Henderson, Keita (Wijnaldum 65′); Minamino (Oxlade-Chamberlain 46′), Mane, Firmino (Origi 65′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *