Κόντρα στον φετινό Giant Killer! (Pregame)

Μετά την Κυριακάτικη επικράτηση επί της Manchester United, η Liverpool έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή στα West Midlands, απέναντι στην νεοφώτιστη Wolves.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Wolves vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Molineux
Ημερομηνία: 21.12.2018
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Craig Pawson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η εβδομάδα που πέρασε, κύλησε όπως ακριβώς ήθελε η Liverpool. Η πρόκριση στο Champions League ήρθε, η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στους αιώνιους αντιπάλους της και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να είναι πρώτη στην βαθμολογία, αλλά η ομάδα του Jurgen Klopp βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αντιμετωπίζοντας το με την ίδια σοβαρότητα. Φυσικά ένα τέτοιο, και μάλιστα πολύ δύσκολο είναι και το σημερινό απέναντι στην Wolves.

Για την αποψινή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez και Joel Matip με τους τραυματισμούς τους να έχουν γίνει γνωστοί προ ημερών.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μπορεί να επέστρεψε φέτος στην Premier League μετά από 6 χρόνια, έχοντας περάσει από 40 κύματα στο μεταξύ, αλλά η Wolves έχει σχηματίσει μια πολύ δυνατή ομάδα με έντονο Πορτογαλικό στοιχείο. Συγκεκριμένα ξόδεψε ένα ποσό ανώτερο των 90 εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχυθεί σημαντικά σε όλα τα μήκη του γηπέδου με μονάδες όπως οι Adama Traore, Rui Patricio, Joao Moutinho, Willy Boly και Diogo Jota.

Παρά τις πολλές μεταγραφές, η ομάδα έδεσε και όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται όλο ένα και πιο επικίνδυνη, ενώ μάλιστα περνάει μια περίοδο φορμαρίσματος μετρώντας 3 συναπτές νίκες. 

Γενικά, η Wolves μπορεί και να χαρακτηριστεί ως η πιο ασταθής ομάδα μέχρι στιγμής και σίγουρα ένας σταθερός δύσκολος αντίπαλος κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Γιατί αυτό; Έχει ηττηθεί από τις Huddersfield, Cardiff, Brighton και Watford, αλλά έχει κρατήσει τις ομάδες του Manchester, την Everton και την Arsenal στην ισοπαλία, ενώ επικράτησε και της Chelsea. 

Αυτή την στιγμή, η Wolverhampton μετράει 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης. Παράλληλα έχει και το 5ο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην Premier League, επομένως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η αποστολή εναντίον της θεωρείται τόσο δύσκολη.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

O Nuno Santo δεν θα έχει τον Diogo Jota στην διάθεση του για τον αποψινό αγώνα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Για να δει κάποιος τις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις σε επίπεδο Premier League ανάμεσα στις δύο ομάδες, πρέπει να ταξιδέψει στο 2011 και το 2012, την σεζόν που υποβιβάστηκε η Wolves. 

Εκεί θα βρει μια Liverpool με παίχτες στον αγωνιστικό χώρο, όπως οι Charlie Adam, Steward Downing, Andy Carroll, Doni και Jay Spearing, μεταξύ άλλων ”διαμαντιών”, χρυσές εποχές για την ομάδα από το Merseyside. Για την ιστορία η Liverpool επικράτησε με 2-1 στο Anfield και με 0-3 στο Molineux. 

Όσον αφορά την επόμενη αναμέτρηση ανάμεσα σε Wolves και Liverpool, η οποία αποτελεί και την πιο πρόσφατη, αυτή ήταν τον Ιανουάριο του 2017, δύο χρόνια πριν σχεδόν, όταν η ομάδα από το Wolverhampton σόκαρε το Anfield παίρνοντας νίκη με 1-2 για το FA Cup, αποκλείοντας τους Reds από την συνέχεια της διοργάνωσης.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Clyne, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Milner, Fabinho και Keita. 

Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Wolves (3-4-1-2): Patricio – Bennett, Coady, Boly – Doherty, Moutinho, Neves, Jonny – Gibbs-White – Costa, Jimenez

Liverpool (4-3-3): Alisson – Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *