Κοινή ανακοίνωση FA, Premier League και EFL: «Σίγουροι ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί τον Μάιο»

Με κοινό ανακοινωθέν των FA, Premier League, English Football League και Women’s Super League, οι αξιωματούχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα ότι ο στόχος είναι ένας: η κανονική ολοκλήρωση της σεζόν 2020/21.

Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αγγλία αποτυπώθηκε και στα τελευταία τεστ που διεεργήθηκαν σε παίκτες και μέλη των συλλόγων της Premier League.

Η ανησυχία και οι αναβολές αγώνων γέννησαν σενάρια διακοπής του πρωταθλήματος, όμως μια κοινή ανακοίνωση από την FA και τις τρεις μεγάλες διοργανώτριες αρχές των αγγλικών κατηγοριών ποδοσφαίρου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Το νόημα της ανακοίνωσης είναι ότι οι αρμόδιοι έχουν πρόθεση να ολοκληρώσουν κανονικά τη σεζόν 2020/21, διατηρώντας την εμπιστοσύνη τους στα πρωτόκολλα και αναθεωρώντας τις πρακτικές τους, ώστε να προστατευτεί ακόμη περισσότερο η «φούσκα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά το κοινό ανακοινωθέν:

«Η FA, η Premier League, η EFL και η Barclays Women’s Super League εισηγήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ενισχυμένα μέτρα κατά του COVID-19 και υπογράμμισαν τη σημασία τους προς όλους όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι. Η ασφάλεια είναι μια συλλογική προσπάθεια και το ποδόσφαιρο χρειάζεται τη συνεχή υποστήριξη των συλλόγων, των προπονητών, των παικτών και όλων όσων συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων, ώστε να συνεχίζουν να διαχειρίζονται επιτυχώς τη διασπορά του ιού και να δίνουν το σωστό παράδειγμα στο κοινό, εντός και εκτός γηπέδων.

Θα προσφέρουμε καθοδήγηση, εκπαίδευση και υποστήριξη, καθώς επίσης θα αναθεωρήσουμε τις πρακτικές μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι παραμένουν υψηλών προδιαγραφών. Οι τρεις οργανισμοί μας έχουν εμπιστοσύνη στα υγειονομικά μας πρωτόκολλα και την ικανότητα μας να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η υγεία, η ασφάλεια και η ευεξία όλων των συμμετεχόντων είναι η Νο1 προτεραιότητα μας και, ακολουθώντας τους εθνικούς κανόνες και τις αυστηρές ιατρικές και επιστημονικές συμβουλές που αφορούν το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο κατάφερε να διατηρήσει την προνομιούχα θέση τους και να συνεχίσει να αλληλεπιδρά και να ψυχαγωγεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τη χώρα.

Ευθύνη

Το παιχνίδι έχει μια ευθύνη και κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου ο καθένας εξ όσων συμμετέχουν οφείλει να εξασφαλίζει ότι ακολουθεί τους κυβερνητικούς νόμους και τα πρωτόκολλα μας. Έχουμε δει την τεράστια συνεισφορά των ποδοσφαιριστών στην προσπάθεια του έθνους και πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την επιρροή τους διαδίδοντας τη σημασία της τήρησης των νόμων.

Με την πλήρη εναρμόνιση στα υγειονομικά μας πρωτόκολλα – παράλληλα με το αποτελεσματικό σύστημα ελέγχων (σ.σ. τεστ) – είμαστε πεπεισμένοι στα μισά της σεζόν ότι, με την υποστήριξη όλων, η σεζόν 2020/21 θα συνεχιστεί ως την ολοκλήρωση της τον Μάιο.

Mark Bullingham (Εκτελεστικός Διυθυντής της FA)
Richard Masters (Εκτελεστικός Διευθυντής της Premier League)
Trevor Birch (Εκτελεστικός Διευθυντής της EFL)»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *