Και τώρα πάει για το +7! (Pregame)

Οι φίλοι της Liverpool είδαν την Manchester City να κάνει μια αναπάντεχη ήττα χθες το βράδυ στην Βόρεια Αγγλία, με αποτέλεσμα οι Reds να έχουν μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν την διαφορά της βαθμολογίας στους 7 βαθμούς απόψε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Leicester
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 30.01.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Martin Atkinson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool πριν από περίπου 10 μέρες υποδέχτηκε την Crystal Palace στο πρώτο της παιχνίδι στο Anfield για το 2019. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε επεισοδιακά, καθώς οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-1, όμως οι Reds κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή επικρατώντας με το τελικό 4-3 σε ένα παιχνίδι που ξύπνησε εφιάλτες από το πρόσφατο παρελθόν με την Liverpool να θυμίζει την ομάδα των περασμένων σεζόν.

Με την ομάδα να είναι αποκλεισμένη από τα εγχώρια κύπελλα, ο Jurgen Klopp ταξίδεψε με τους παίχτες του στο Dubai για μικρή ξεκούραση και αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου συνέχιζαν να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με την τελευταία από αυτές να αποτελεί ο αγώνας της City στο Newcastle οπού οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με σκορ 2-1. Δεδομένης της ευκαιρίας να ανοίξει ακόμα περισσότερο η διαφορά στην κορυφή και με το κάθε παιχνίδι πλέον να θεωρείται κομβικής σημασίας, το Anfield αναμένεται ιδιαίτερα καυτό απόψε.

Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Alexander-Arnold και Joe Gomez που ακόμη βρίσκονται στον δρόμο για την επιστροφή στις προπονήσεις, αλλά και στον James Milner που είναι τιμωρημένος έπειτα από την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο τελευταίο παιχνίδι. Οι Virgil Van Dijk, Gini Wijnaldum, Fabinho και Dejan Lovren θα βρίσκονται πιθανότατα στην διάθεση του Γερμανού τεχνικού.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Όπως και πολλές άλλες ομάδες, τρομερή αστάθεια έχει δείξει μέχρι την τρέχουσα στιγμή η Leicester που βρίσκεται στην 10η θέση. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχτεί αυτό είναι να αναλογιστεί κανείς μια εβδομάδα του Δεκέμβρη για την ομάδα από τα East Midlands και συγκεκριμένα αυτήν από τις 22 μέχρι τις 29 του μήνα. 

Τι συνέβη τότε; Οι Αλεπούδες πήραν ένα τεράστιο τρίποντο στο Stamford Bridge και υποδέχτηκαν την Manchester City επί της οποίας επικράτησαν με 2-1. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η Cardiff επισκέφτηκε το King Power Stadium και κατάφερε να αποδράσει με την νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. 

Η Leicester που παραδοσιακά δυσκολεύει την Liverpool, εμφανώς αποτελεί και φέτος μια πολύ δυνατή αντίπαλο για τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Ταυτόχρονα έχει και το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ μετά από αυτές τις ομάδες, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο σοβαρή και συγκεντρωμένη θα πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα από το Merseyside προκειμένου να πάρει απόψε τους τρεις βαθμούς.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Claude Puel δεν έχει στην διάθεση του τον Daniel Amartey.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη για την 4η αγωνιστική της Premier League στο King Power Stadium, εκεί όπου οι Reds κατάφεραν να φύγουν με την νίκη με σκορ 1-2.

Ο Sadio Mane είχε ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Roberto Firmino να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου. Για την Leicester μείωσε στο 66′ ο Ghezzal εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Alisson, όμως η Liverpool κράτησε το προβάδισμα της και έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, έχοντας μπροστά του τους Fabinho, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Wijnaldum, Henderson και ένας εκ των Keita και Shaqiri.

Την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Fabinho, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Keita / Shaqiri – Salah, Firmino, Mane

Leicester (4-2-3-1): Schmeichel – Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell – Mendy, Ndidi – Pereira, Maddison, Albrighton – Vardy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *