Και η μπίλια έκατσε στο…κόκκινο! | Liverpool 2-1 Tottenham: Βαθμολογίες παικτών

Μετά από αγωνιστική απραξία δυο εβδομάδων, η Liverpool φιλοξένησε την Tottenham στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με 2-1 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δραματικό φινάλε!

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με διαφορετικούς σχηματισμούς με τον Klopp να επιλέγει το κλασικό 4-3-3 και τον Pochettino σε πιο ψαγμένο σχηματισμό με 3-5-2, το οποίο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην Liverpool όσο κυλούσε το ματς.

Οι Κόκκινοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και στην πρώτη του μεγάλη στιγμή ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Robertson να βγάζει μαγική σέντρα για το κεφάλι του Firmino και τον Βραζιλιάνο να εκτελεί για το 1-0.

Η Liverpool πλέον είχε το μομέντουμ του αγώνα και είχε δυο ακόμη καλές στιγμές με τα σουτ των Arnold και Mane να φεύγουν λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όμως και έδειχναν ικανοί να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.

Αυτό λίγο έλειψε να γίνει στο 56′ με τον Alisson να αποκρούει το σουτ του Kane και τον Robertson να κάνει σωτήριο κόψιμο στο σουτ του επερχόμενου Eriksen.

Η υπεροχή της Tottenham συνεχίστηκε και τελικά επιβραβεύτηκε με γκολ στο 70′, όταν μετά από έξυπνη γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Kane ο Trippier βγήκε μόνος του από δεξιά, γύρισε στον Eriksen και αυτός βρήκε τον Lucas στο δεύτερο δοκάρι για το 1-1.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες τόσο με Firmino και Salah για την Liverpool, όσο και με Sissoko και Alli για τα Σπιρούνια, όμως την τελευταία λέξη είχε να την πει η ομάδα του Klopp.

Σέντρα του Arnold στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ στο 90′, ο Salah ξεμαρκάριστος πιάνει την κεφαλιά, ο Lloris αποκρούει πάνω στα πόδια του Alderweireld και η μπάλα καταλήγει στο βάθος της εστίας για το 2-1, που έμεινε μέχρι τέλους.

Ας δούμε την απόδοση των αποψινών πρωταγωνιστών για την Liverpool ξεχωριστά:

Alisson Becker 6.5/10: Είχε αρκετή δουλειά σήμερα, καθώς η Tottenham έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Liverpool. Δεν απέφυγε τα λαθάκια και έδειξε νευρικός σε κάποιες εύκολες για την κλάση του φάσεις, κυρίως στο ξεκίνημα. Στην πορεία βρήκε τα πατήματά του και πραγματοποίησε κάποιες καλές επεμβάσεις, ενώ είχε και σταθερές εξόδους. Έπαιξε αρκετά καλά με την μπάλα κάτω και βοήθησε την ομάδα να αναπτυχθεί αρκετές φορές.

Trent Alexander-Arnold 7/10: Αρκετή δουλειά και για τον νεαρό Άγγλο σήμερα. Είχε καλή παρουσία τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Πολλά ανεβάσματα και σωστές επιλογές στις πάσες του, πολλές εκ των οποίων δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ανέλαβε σχεδόν όλα τα στημένα, με τα περισσότερα να είναι αρκετά επικίνδυνα (ένα εξ αυτών βρήκε και στο δοκάρι). Βρίσκει τον Salah εξαιρετικά στο τέλος με την σέντρα του, που είναι σαν ασίστ. Δεν έλειψαν τα λαθάκια, όμως συνολικά ήταν θετική η εικόνα του.

Andy Robertson 8/10: Ακόμη καλύτερος ο Σκωτσέζος, που ήταν απολαυστικός από την αριστερή πλευρά. Ανεξάντλητο τρέξιμο, σχεδόν αλάνθαστος αμυντικά και τρομερή παρουσία στο επιθετικό τρίτο. Ήταν πάντα εκεί να δώσει βοήθειες και λύσεις στους συμπαίκτες του, ενώ η σέντρα του για το 1-0 του Firmino είναι σκέτο ποίημα. Μοναδικό ψεγάδι το ότι χάνει για λίγο τον Trippier στη φάση του γκολ, όμως ήταν τόσο γρήγορη η εκτέλεση που δεν μπορεί να του χρεωθεί ως λάθος.

Joel Matip 7.5/10: Καλή παρουσία και για τον Matip, που ήταν για ένα ακόμα ματς σταθερός και σημαντικός στην αποτελεσματικότητα της άμυνας. Ο Καμερουνέζος καθάρισε πολλές μπάλες και ήταν παρών σε δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της ομάδας, καθαρίζοντας και απομακρύνοντας την μπάλα. Καλές τοποθετήσεις και εν γένει η παρουσία του ήταν μεγάλη βοήθεια σε ένα ακόμη απαιτητικό ματς.

Virgil van Dijk 9/10 (MOTM): Ηγέτης, βράχος, MVP! Ο Ολλανδός ήταν εκ νέου ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, κάνοντας τη διαφορά με την παρουσία του και τις ενέργειές του στα μετόπισθεν. Έκλεψε πολλές μπάλες, έβγαλε σε μεγάλο βαθμό εκτός παιχνιδιού τον Kane και καθάρισε τις περισσότερες σέντρες που έφταναν στην περιοχή. Αποκορύφωμα και ίσως το απόλυτο highlight του ματς η απίστευτη ένας εναντίον δυο άμυνα που παίζει σε Son και Sissoko, που καταλήγει σε άστοχο τελείωμα του δεύτερου. Η επιλογή του να κλείσει την πάσα αντί για το σουτ και να πιέσει τελευταία στιγμή τον Γάλλο αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη και έκβαση του ματς. Μεγάλη εμφάνιση!

Jordan Henderson 6/10: Διπρόσωπη εμφάνιση από τον αρχηγό, που ήταν πολύ θετικός στο πρώτο μέρος όμως στο δεύτερο δεν είχε ίδια απόδοση. Βοήθησε αρκετά με το passing game του και τις εύστοχες αλλαγές παιχνιδιού που δοκίμασε. Ήταν σίγουρος για τις επιλογές του και αμυντικά έκανε καλή δουλειά. Στην επανάληψη χάθηκε και ήταν ανήμπορος να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες της Tottenham, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί σωστά αργότερα.

James Milner 6/10: Παρόμοια εμφάνιση και για τον υπαρχηγό, που φαίνεται ότι δύσκολα ταιριάζει με τον Hendo στο ίδιο αρχικό σχήμα. Έδωσε ενέργεια και λύσεις, όμως δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Και αυτός είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος με μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, όμως όσο περνούσε η ώρα βοηθούσε όλο και λιγότερο και εν τέλει αποχώρησε και αυτός στο 75′.

Georginio Wijnaldum 6.5/10: Αθόρυβη παρουσία και από τον Gini, που τα πήγε καλύτερα από τους δυο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, με παραπάνω κλεψίματα και παρεμβάσεις στο παιχνίδι της Tottenham. Δεν έκανε πολύ παιχνίδι με την μπάλα, ούτε είχε ιδιαίτερη συμμετοχή επιθετικά, όμως τα πήγε καλά στα βασικά του καθήκοντα και ακόμη κι αν δεν φάνηκε τόσο πρόσφερε σημαντική βοήθεια.

Mohamed Salah 6.5/10: Εμφάνιση copy-paste με τις προηγούμενές του. Πολλή διάθεση, πολύ τρέξιμο, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Έδειχνε εξαρχής πως ήταν μέσα στον αγώνα, πήρε μπάλα, κινήθηκε στους χώρους, όμως οι τελικές του επιλογές ήταν απογοητευτικές. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην του χρεώσουμε το μισό γκολ στο τέλος, έστω κι αν δεν έστειλε αυτός την μπάλα στο πλεκτό, καθώς και τη συνέπειά του αμυντικά. Ας ελπίσουμε να πάρει αυτοπεποίθηση και να ανεβεί στα επόμενα κομβικά ματς της σεζόν.

Sadio Mane 7/10: Πιο ουσιαστικός από τον Mo, δεν πήρε μπάλα όσο άλλες φορές, ωστόσο η παρουσία του ήταν δύσκολη υπόθεση για την αντίπαλη άμυνα. Σωστές επιλογές, γρήγορη σκέψη και μια παρολίγον ζωγραφιά στο γάμα του Lloris, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ήταν αρκετά ομαδικός και εξαιρετικός και αυτός στα αμυντικά του καθήκοντα με τρομερές βοήθειες στον Robertson.

Roberto Firmino 8/10: Αν δεν υπήρχε ο τρομερός Big Virg σήμερα το βραβείο του MOTM θα πήγαινε πιθανότατα στον Βραζιλιάνο, που ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Σίγουρα ο καλύτερος της επίθεσης, βρήκε όμορφο γκολ, κινήθηκε πανέμορφα στους κενούς χώρους και μοίραζε άψογα την μπάλα. Πέρασε ορισμένες φονικές κάθετες, που θα μπορούσαν να έχουν γίνει ασίστ αν ήταν πιο εύστοχοι οι εκάστοτε εκτελεστές. Σπουδαία δουλειά από τον Bobby σήμερα!

Fabinho 7.5/10: Με το που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο αντικαθιστώντας τον Hendo στο 75′, η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο. Έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Reds μόλις πέρασε στο ματς και έκανε ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι άλλοι στη μεσαία γραμμή. Κοψίματα, άμεσο παιχνίδι και πολλές κερδισμένες μάχες. Αν είχε ξεκινήσει βασικός, ίσως το ματς να εξελισσόταν πιο εύκολα για την ομάδα.

Divock Origi 7/10: Τρομερή συνεισφορά και από τον Divock, που πέρασε την ίδια ώρα με τον Fabinho αντί του Milner και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Είχε τρομερή διάθεση και το μετέδωσε και στην υπόλοιπη ομάδα με τις πολλές μάχες που έδωσε. Πήρε πρωτοβουλίες, έκανε ατομικές ενέργειες και προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κέρδισε αρκετά κόρνερ, από ένα εκ των οποίων προήλθε και το νικητήριο γκολ. Πολύ θετικός!

Dejan Lovren -/10: Πέρασε στα τελευταία λεπτά του ματς.

Jurgen Klopp 7/10:  Μέτρια εμφάνιση από τον Γερμανό σήμερα, που έχασε την μάχη του πάγκου από τον Pochettino, όμως κέρδισε το ματς. Το δίδυμο Henderson-Milner στο κέντρο δεν τον δικαίωσε για μια ακόμα φορά και η ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει μπάλα και να σταματήσει το ορμητικό κέντρο της Tottenham, που κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Συμμάζεψε την κατάσταση με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αν δεν είχε την τύχη με το μέρος του απόψε τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο καλά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *