Θα παιχτεί μεγάλη μάχη και φέτος | Liverpool 1-1 Manchester City (4-5 πεν.): Match Review

Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή στα 90′ (1-1 κανονική διάρκεια), η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 5-4 στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε το Community Shield. Ανεπανάληπτες ευκαιρίες και δύο δοκάρια η Λίβερπουλ, αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Παρασκευή 9/8 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Νόριτς στο Άνφιλντ για το ξεκίνημα της φετινής Premier League.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζουν από εκεί που τελείωσαν πριν μερικούς μήνες. Οι μεν κατέκτησαν το Champions League, οι δε πήραν ό,τι τίτλο υπάρχει στην Αγγλία.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τη Σίτι να σηκώνει και αυτό το Community Shield, καθώς επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Λίβερπουλ στο Wembley. Το παιχνίδι είχε λήξει 1-1 στην κανονική διάρκεια με τον Στέρλινγκ να ανοίγει νωρίς το σκορ και τον Μάτιπ να ισοφαρίζει στο 77′.

Οι “πολίτες” ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και πήραν νωρίς το προβάδισμα, αλλά οι Reds ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη, έχασαν πολλές (και απίθανες) ευκαιρίες και εντέλει ισοφάρισαν, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί όπου ο Μπράβο ήταν ο πρωταγωνιστής που απέκρουσε πέναλτι του Βαϊνάλντουμ, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της Σίτι σκόραραν και έδωσαν στη Σίτι το τρόπαιο.

Αδράνεια και γκολ από νωρίς

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Φιρμίνο να σουτάρει εντός περιοχής και τον Μπράβο να μπλοκάρει στο 5′ ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος βρήκε ωραία τον Σαλάχ, ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, οι Citizens κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Ντε Μπρούιν βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής και γύρισε με κεφαλιά στον Σίλβα, αυτός βρήκε τον Στέρλινγκ στην μικρή περιοχή και ο Άγγλος επιθετικός νίκησε από κοντά τον Άλισον για το 0-1 στο 12′.

Οι Reds μετά το γκολ κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και είχαν δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν με τον Σαλάχ να πετυχαίνει το αριστερό κάθετο δοκάρι στο 15′ και στο 29′ η προσπάθειά του να καταλήγει άουτ. Η Σίτι πίεσε και για δεύτερο γκολ αλλά στο 21′ ο Άλισον έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Στέρλινγκ.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, δεν έγινε κάποια σπουδαία φάση, με τη Σίτι να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Το μόνο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο… Πεπ για έντονη διαμαρτυρία. Οι νέοι κανονισμοί επηρεάζουν και τους προπονητές!

Ανεπανάληπτες ευκαιρίες και ισοφάριση!

Στην επανάληψη η Σίτι ξεκίνησε δυνατά και είχε ευκαιρία με τον Σίλβα στο 47′ αλλά η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό, πήρε κατοχή και είχε δύο δοκάρια σε δύο φάσεις – στο 57′ ο Φαν Ντάικ έπιασε το πλασέ μετά από κόρνερ, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι (δεν είχε περάσει ολόκληρη ώστε να μετρήσει το γκολ) και στο 58′ το σουτ του Σαλάχ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν, έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 69′ αλλά λίγο αργότερα, επιτέλους, ήρθε η ισοφάριση. Ο Χέντερσον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η άμυνα της Σίτι απομάκρυνε, η μπάλα κατέληξε στον Φαν Ντάικ ο οποίος γύρισε στη μικρή περιοχή και από κοντά ο Μάτιπ με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 77′.

Μετά την ισοφάριση έγιναν απίθανα πράγματα στο Wembley. Ήταν λες και η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα. Στο 83′ ο Μπράβο απέκρουσε το πλασέ του Κεϊτά, στη συνέχεια ο Σαλάχ έχασε άλλη μία ευκαιρία στο 86′ και ακόμη μία – την πιο κραυγαλέα του ματς – στο 92′ όπου ο Αιγύπτιος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, πήγε πάλι στον Σαλάχ ο οποίος με κεφαλιά έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα ΑΛΛΑ ο Γουόκερ με εκπληκτικό ψαλιδάκι έδιωξε πάνω στην τελική γραμμή! Απίστευτα πράγματα!

Η Λίβερπουλ απείλησε μια τελευταία φορά με τον Σακίρι (που είχε περάσει στο παιχνίδι) στις καθυστερήσεις, με τον Μπράβο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελβετού.

Κι έτσι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι όπου η Σίτι επικράτησε με 5-4.

Σακίρι 1-0

Γκουντογκάν 1-1

Βαϊνάλντουμ – αποκρούει ο Μπράβο

Μπερνάρντο Σίλβα 1-2

Λαλάνα 2-2

Φόντεν 2-3

Τσάμπερλεϊν 3-3

Ζιντσέκο 3-4

Σαλάχ 4-4

Ζεσούς 4-5 – νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (67′ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67′ Κεϊτά), Χέντερσον (79′ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79′ Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Σακίρι)

Μάντσεστερ Σίτι:Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (61′ Γκιντογάν), Ντε Μπράινε (89′ Φοντέν), Σανέ (13′ λ. τρ. Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *