Η RedBird του LeBron James αγόρασε με 538 εκ. λίρες το 10% της FSG

Σε μια μεγάλη επένδυση ύψους £538.000 προχώρησε η εταιρία του αστέρα του NBA, LeBron James, δίνοντας οικονομική ένεση στην ιδιοκτήτρια εταιρία της Liverpool, Fenway Sports Group. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Liverpool και LeBron James ή, για την ακρίβεια, FSG και LeBron James συνεργάζονται για περισσότερο από μια δεκαετία, αφού ο διάσημος καλαθοσφαιριστής κατέχει από το 2010 ένα μικρό μερίδιο των μετοχών της Liverpool, συμμετέχοντας στην αλλαγή… φρουράς στην ιδιοκτησία του συλλόγου. Εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο, η σχέση τους δυναμώνει και ουσιαστικοποιείται ακόμη περισσότερο, αφού η εταιρία που ανήκει μεταξύ άλλων και στον LeBron James, η RedBird Capital, πλήρωσε £538.000.000 για να αγοράσει το 10% της FSG.

Η Fenway Sports Group δραστηριοποιείται σε δύο ηπείρους, επενδύοντας στον αθλητισμό αρχικά με τους Boston Red Sox στις ΗΠΑ και στο μπέιζμπολ και, έπειτα, με τη Liverpool στην Αγγλία και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, η παρουσία τους στα πράγματα οδήγησε σε αγωνιστικές επιτυχίες και οικονομική ευμάρεια, με συνεπές και ξεκάθαρο πλάνο και για τους δύο συλλόγους.

Σε αυτήν την ευμάρεια και στον δρόμο των επιτυχιών έρχεται να βάλει το δικό της λιθαράκι ή, αλλιώς, σπρώξιμο, η RedBird Capital, ιδιοκτησίας – μεταξύ άλλων – του αστέρα του NBA, LeBron James. Ο James έχει στο πλάι του ως συνεργάτες τους Maverick Carter και Paul Wachter, ενώ σημαντικότερο ίσως πρόσωπο – από άποψης επιχειρηματικών δυνάμεων και δραστηριοποίησης – είναι ο Gerry Cardinale (το Σάββατο 03/04, αναλυτική αναφορά στο liverpoolfans.gr, για όσα θέλει να χτίσει μαζί με τη Liverpool ο Cardinale).

Την επένδυση της RedBird ακολούθησε η παρακάτω ανακοίνωση της FSG, εξ ονόματος των John Henry, Tom Werner και Mike Gordon:

«Ανά τα χρόνια, η Fenway Sports Group κατάφερε να προσελκύσει μια αφοσιωμένη ομάδα στελεχών και συνεργατών που αναζητούν να ανταγωνιστούν για τίτλους στους πιο προκλητικούς και ανταποδοτικούς τομείς. Η στρατηγική μας συνεργασία με τον Gerry και όλη την ομάδα της RedBird θα ενισχύσει την ικανότητα μας να κυνηγήσουμε μελλοντική αύξηση ευκαιριών με τρόπο πιο επιταχυμένο, αλλά με την ίδια επιλεκτικότητα που μας έχει εξυπηρετήσει τόσο καλά.

Έχουμε επίσης τη χαρά να καλωσορίζουμε στον ιδιοκτησιακό μας όμιλο τους LeBron, Maverick και Paul, με τους οποίους έχουμε απολαύσει μια επιτυχημένει συνεργασία για περισσότερο από μια δεκαετία. Η προσθήκη είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την FSG και επεκτείνει και βαθαίνει την χρόνια φιλία και σχέση που ξεκίνησε το 2010.

Προς τους φιλάθλους και υποστηρικτές μας: Οι νίκες συνεχίζουν να αποτελούν την κινητήριο δύναμη για όλους μας. Η ανάπτυξη της FSG ως οργανισμός μας επιτρέπει να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τους πόρους μας και την αφοσίωση μας στις κοινότητες που υπηρετούμε, και ανυπομονούμε αυτοί οι ταλαντούχοι νέοι συνεργάτες να ενωθούν μαζί μας στο νέο κεφάλαιο της ανάπτυξης της FSG».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *