Η Liverpool κινήθηκε για Alaba, όμως η ίδια τον απέρριψε!

Η Liverpool μπήκε το καλοκαίρι στη συζήτηση για την απόκτηση του David Alaba, όμως αρκετοί ήταν οι λόγοι που δεν προχώρησε αυτό το… φλερτ.

Ο David Alaba μένει ελεύθερος από την Bayern Munchen το ερχόμενο καλοκαίρι και αρκετές είναι οι ομάδες που διεκδικούν την υπογραφή του. Μία από αυτές ήταν και η Liverpool.

Συγκεκριμένα, οι Reds ενδιαφέρθηκαν για τον Αυστριακό το προηγούμενο καλοκαίρι, πολύ πριν τον σοβαρό τραυματισμό του Virgil Van Dijk και είχαν μπει σε συζητήσεις μαζί του όσο δούλευαν την απόκτηση του Thiago Alcantara. Όμως, οι λόγοι που δεν είχαμε κάτι σιροπιαστό ήταν αρκετοί.

Αρχικά, η Liverpool δεν θα ήθελε να υπογράψει έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο 29ο έτος της ηλικίας με το συμβόλαιο που ζητάει ο Alaba.

Οι απαιτήσεις του Αυστριακού είναι υπερβολικά υψηλές (12εκ. λίρες τον χρόνο) για τα τωρινά δεδομένα με τον Covid-19 (και) στο ποδόσφαιρο και η Liverpool θα έπρεπε να βάλει τον 29χρονο μέσα στο top-3 πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στον σύλλογο, ίσως να τον κάνει και τον πιο ακριβοπληρωμένο.

Έπειτα, η Liverpool θέλει να αποκτήσει ένα σέντερ μπακ που θα αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα τον Joel Matip και να έχει τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι δεδομένο λοιπόν πως ο Alaba, με ύψος 1.80μ. δεν θα μπορούσε να είναι φαβορί για τη θέση.

Ο Matip με τους συχνούς τραυματισμός, όπως και ο Joe Gomez, δεν δίνουν καμία απολύτως σιγουριά για τον Jurgen Klopp ώστε να έχει έναν σίγουρο παρτενέρ για τον Van Dijk, ανεξάρτητα με τον τραυματισμό του Ολλανδού.

Δεν υπάρχει τίποτα το δεδομένο για το αν η Liverpool προχωρήσει σε μεταγραφή τον μήνα που διανύουμε, όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν δοθεί και από τον ίδιο τον Jurgen Klopp, θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε κάποια νέα άφιξη τον Ιανουάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *