Η Liverpool δώρισε £56.000 στο Owen McVeigh Foundation

Την καθιερωμένη δωρεάν της προς το ίδρυμα που γεννήθηκε… μέσα στο Kop έκανε και φέτος η Liverpool, αυτήν τη φορά… εξ αποστάσεως.

Μια ιδιαίτερη επιταγή αξίας £56.000 «έστειλε» η Liverpool στο ίδρυμα Owen McVeigh Foundation, για την ενίσχυση των προσπάθειων του. Το ρήμα «έστειλε» μπήκε σε εισαγωγικά διότι η «αποστολή» έγινε – λόγω πρόληψης για την υγεία – μέσω… διαδικτυακής βιντεοκλήση!

Το Owen McVeigh Foundation είναι το ίδρυμα που συνέστησε ο Mark McVeigh στη μνήμη του γιου του, Owen, ο οποίος νικήθηκε από τη λευχαιμία στα 11 του χρόνια, το 2015, λίγο μετά τη σχετική διάγνωση. Οι δυο τους δεν έχαναν κανένα εντός έδρας παιχνίδι, εξαργυρώνοντας το εισιτήριο διαρκείας τους στο Kop. Σκοπός του ιδρύματος είναι να χρηματοδοτεί ανεκπλήρωτα όνειρα παιδιών που νοσούν με καρκίνο, ώστε να καταπραϋνει τον πόνο και τις σκέψεις τους όσο μάχονται με την χειρότερη ασθένεια.

Το ίδρυμα έχει τη δική του – περιορισμένη – σειρά προϊόντων, που διανέμονται στα καταστήματα της Liverpool αλλά και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, με το σύλλογο να δίνει σε αυτό όλα τα έσοδα από τις αντίστοιχες πωλήσεις. 

Επιπλέον αυτής της συνδρομής, ωστόσο, η Liverpool χρηματοδοτεί απευθείας ετησίως το Owen McVeigh Foundation και φέτος δώρισε £56.000, δωρεά που ανακοίνωσε στον Mark McVeigh o Billy Hogan, επιμελητής του Liverpool Foundation και διευθύνων σύμβουλος της Liverpool, μέσω βιντεοκλήσης.

Την προσπάθεια του Owen McVeigh Foundation έχει αγκαλιάσει και το φίλαθλο κοινό της Liverpool, που σταθερά αναρτούσε ένα σχετικό banner (βλ. κεντρική φώτο) στο Kop σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, στην προ κορωνοϊού εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *