Η Liverpool «αγκαλιάζει» ποικιλοτρόπως την εβδομάδα του φετινού Pride

Για ακόμη μια χρονιά, η Liverpool θα έχει σπουδαία παρουσία στην εβδομάδα του Pride της πόλης, υποστηρίζοντας την LGBTQ+ κοινότητα.

Μπορεί ο κορωνοϊός να κατέστησε απαγορευτική την διοργάνωση κανονικής παρέλασης εορτασμού του Pride και υποστήριξης των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας, όμως τα μέλη της τελευταίας βρήκαν τρόπο να στείλουν και φέτος το μήνυμα τους. Τι θα κάνουν; Pride… εξ αποστάσεως!

Το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου, πολίτες από κάθε σπίτι θα συνδεθούν με τηλεδιάσκεψη, υψώνοντας τα δικά τους πλακάτ και φωνάζοντας το μήνυμα της στήριξης στην ισότητα των μελών της LGBTQ+ κοινότητας μέσα στη δομή των κοινωνιών μας. Η ιδιαίτερη παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργανώτριας LCR Pride Foundation, ενώ για 9η χρονιά θα συμμετάσχει στην παρέλαση και η Liverpool, με μέλη, εργαζομένους και στελέχη της διοίκησης να δίνουν το… διαδικτυακό φέτος «παρών».

Η Liverpool είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που συμμετείχε ποτέ σε Pride, παίρνοντας την πρωτοβουλία για πρώτη φορά το 2012.

Και η συμμετοχή στο Pride δεν θα είναι η μόνη φετινή της πρωτοβουλία.

Από τις 20 Ιουλίου, το σήμα του συλλόγου σε όλους τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο θα προβάλλεται στο χαρακτηρίστικό πολύχρωμο φόντο, ενώ η αντίστοιχη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο του αγώνα υπέρ της LGBTQ+ κοινότητας, θα τοποθετηθεί στην Sir Kenny Dalglish Stand, στον αγώνα των «reds» με την Chelsea την ερχόμενη Τετάρτη (22/07).

Liverpool FC shows it's colours in support of Pride. Great ...

Επιπλέον, μια φετινή φανέλα του Virgil van Dijk θα δημοπρατηθεί στην πλατφόρμα Football Aid, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο «The Michael Causer Foundation», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει ευπαθείς νεαρούς και νεαερές της πόλης του Liverpool, που αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι και τρανς, παρέχοντας στους αστέγους και όσους εξ αυτών βρίσκονται σε κίνδυνο ασφαλή εγκατάσταση διαμονής.

Τέλος, το επίσημο ίδρυμα του συλλόγου, το LFC Foundation, θα διεξάγει ποικίλες δράσεις γύρω από το Pride, συμπεριλαμβανόμενης της επαφής με το Ποδοσφαιρικό Pride της οργάνωσης «Football v Homophobia» (Ποδόσφαιρο εναντίον Ομοφοβίας), υποστηρίζοντας τις εξ αποστάσεως αθλητικές συνεδρίες που διεξάγει η τελευταία, η οποίες στην εβδομάδα του Pride θα έχουν… LFBT κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *