Η ώρα των νοκ άουτ έφτασε! (Pregame)

Η Liverpool απόψε επιστρέφει στην διοργάνωση που χάρισε πανέμορφες εμπειρίες πέρυσι στους φίλους της. Οι Reds ξεκινάνε την πορεία τους στην φάση των knock-out σήμερα, στο Anfield, απέναντι σε έναν κολοσσό του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Bayern Munich
Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 19.02.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Gianluca Rocchi 
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 2HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool μετά τα δύο απανωτά στραβοπατήματα απέναντι σε Leicester και West Ham για το πρωτάθλημα, που έφεραν πολλή μουρμούρα τόσο στις τάξεις των φίλων της όσο και των αντιπάλων της, ξεκόλλησε απέναντι στην Bournemouth, έδειξε τον αληθινό της εαυτό, γεμάτο πάθος, κυριάρχησε και πέτυχε 3 γκολ απέναντι στην ομάδα της Νότιας Ακτής παίρνοντας μια άνετη νίκη στην οποία μάλιστα είχε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα τέρματα. Μέχρι να φτάσουμε στην αποψινή αναμέτρηση, ακολούθησαν δέκα ημέρες ξεκούρασης, μέσα στις οποίες ο Jurgen Klopp ταξίδεψε με το επιτελείο του και τους παίχτες στην ηλιόλουστη Marbella για προπόνηση και αποθεραπεία.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο Γερμανός τεχνικός θα έχει να αντιμετωπίσει μια τεράστια απουσία, αυτή του Virgil Van Dijk. Ο Ολλανδός συμπλήρωσε το όριο των καρτών στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με την Napoli και είναι τιμωρημένος για το αποψινό παιχνίδι. Αυτό που κάνει ακόμη μεγαλύτερο τον πονοκέφαλο του Klopp είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή του Dejan Lovren θεωρείται σχεδόν απίθανη, ενώ ο Joe Gomez παραμένει τραυματίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο μοναδικός διαθέσιμος κεντρικός αμυντικός που έχει στην διάθεση του ο προπονητής είναι ο Joel Matip.

Ο Xherdan Shaqiri αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα στους κοιλιακούς και η διαθεσιμότητα του απέναντι στην πρώην ομάδα του θα κριθεί λίγο πριν την αναμέτρηση. Ο Firmino δεν προπονήθηκε λόγο ίωσης αλλά θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι, ενώ ο Alex Oxlade-Chamberlain βρίσκεται σε καλό δρόμο, προπονείται, τρέχει, δηλώθηκε και στην λίστα του Champions League αλλά η επιστροφή του αργεί ακόμα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Bayern, ομάδα με 5 κατακτήσεις στον θεσμό του Champions League, όσες έχει και ο αποψινός αντίπαλος της, βρίσκεται στον δρόμο των Reds. Η ομάδα της Γερμανίας δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Την περασμένη σεζόν ο Carlo Ancelotti απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Βαυαρών με τον Jupp Heynckes να αναλαμβάνει για τέταρτη φορά την ηγεσία της ομάδας, οδηγώντας την σε μια πάρα πολύ άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, 21 πόντους μακριά από την δεύτερη Schalke, ένα πρωτάθλημα που αποτέλεσε το έκτο συνεχόμενο της ομάδας.

Ο Niko Kovac διαδέχθηκε τον Heynckes στον πάγκο της Bayern, έχοντας εντυπωσιάσει όσο είχε τα ηνία της Eintracht την οποία οδήγησε και στην κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στην νυν ομάδα του. Η πρόσληψη του Κροάτη όμως έχει προκαλέσει πολλή κριτική προς το πρόσωπο του, καθώς η Bayern δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, οι Βαυαροί μετρούν 15 νίκες, 4 ήττες και 3 ισοπαλίες. Με 48 βαθμούς βρίσκονται στο -3 από την πρωτοπόρο Dortmund, ενώ μάλιστα η διαφορά είχε ανοίξει και στους 7 βαθμούς, όμως η απόδοση της Borussia έχει πέσει δραματικά τελευταία.

Όπως και να χει, όσο κατώτερη και αν δείχνει η Bayern φέτος σχετικά με τις περασμένες σεζόν, παραμένει ακόμα ένας γιγάντιος σύλλογος, με εξαιρετικούς παίχτες, πιστούς οπαδούς και τεράστια ιστορία. Η Liverpool θα πρέπει να καταβάλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και να αποδώσει στο μέγιστο και στα δύο παιχνίδια της φάσης προκειμένου να συνεχίσει στην διοργάνωση. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Niko Kovac δεν θα έχει στην διάθεση του τους Arjen Robben και Corentin Tolisso, αλλά και τον τιμωρημένο Thomas Muller.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Εφτά είναι οι φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Οι τέσσερις εξ αυτών είναι στο μακρινό 1971, στο πλαίσιο των Fairs Cup (φιλική διοργάνωση με πολύ σύντομη ιστορία) και European Cup Winners Cup. Από ένα παιχνίδι είχαν κερδίσει οι δύο ομάδες, με τα άλλα δύο να λήγουν ισόπαλα. 

Το 1981 ακολούθησαν άλλες δύο αναμετρήσεις για τα ημιτελικά του European Cup (τωρινό Champions League). Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και τις δύο φορές, με λευκή ισοπαλία στο Anfield και 1-1 στην Γερμανία, αποτέλεσμα που έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στην Liverpool, τον οποίο κέρδισε κατακτώντας τον τίτλο.

Η πιο πρόσφατη επίσημη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων χρονολογείται 18 χρόνια πίσω, το 2001, την οποία αποτελεί ο τελικός του Super Cup με τους Reds να επικρατούν με σκορ 2-3 και να κερδίζουν το τρόπαιο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Fabinho και Robertson. 

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Wijnaldum, Henderson και Keita.

Την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mane

Bayern Munich (4-3-3): Neuer – Rafinha, Sule, Hummels, Alaba – Kimmich, Thiago, Goretzka – Gnabry, Lewandowski, Coman

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *