Η τοποθέτηση του Klopp για την απόφαση του CAS και την απαλλαγή της City

«Κακή μέρα για το ποδόσφαιρο», χαρακτήρισε ο προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp, την ημέρα της απαλλαγής της Manchester City από τις παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε σχετικά με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Τη Δευτέρα (13/07), η Manchester City είδε το CAS να την απαλλάσσει από τις παραβάσεις που διέπραξε το 2015 εις βάρος των κανονισμών του Financial Fair Play (στο εξής FFP), και να την τιμωρεί απλώς για κακή συνεργασία με την UEFA σε θέματα ενημέρωσης, με τη χρηματική ποινή των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η City δεν αθωώθηκε, απλώς απαλλάχτηκε, με τη δικαιολογία ότι οι παραβάσεις που διέπραξε παραγράφηκαν, με την πάροδο της πενταετούς προθεσμίας παραγραφής. Οι παραβάσεις, βέβαια, αφορούσαν την αγωνιστική περίοδο 2015-16, όμως η UEFA τις ενέταξε στο οικονομικό έτος 2015, «επιτρέποντας» τη συμπλήρωση πενταετίας και άρα την απαλλαγή των «πολιτών».

Ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι οι δημοσιογράφοι θα ρωτούσαν τον Jurgen Klopp σχετικά με το παραπάνω ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού ενόψει της αποψινής (15/07, 22:00) αναμέτρησης με την Arsenal, και εκείνος απάντησε τα παρακάτω:

«Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που η City μπορεί να παίξει στο Champions League του χρόνου, έτσι δε θα έχουν 10-12 λιγότερα παιχνίδια μες στη σεζόν – γιατί αν είχαν, καμία ομάδα δε θα είχε ελπίδες στην Premier League εναντίον τους.

Δε νομίζω ότι ήταν καλή μέρα για το ποδόσφαιρο η χθεσινή (σ.σ. 13/07), για να είμαι ειλικρινής. Το FFP είναι μια καλή ιδέα. Είναι εκεί για να προστατεύει ομάδες και τον ανταγωνισμό, ώστε κανείς να μην ξοδεύει πάρα πολλά και πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα λεφτά που θέλει κανείς να ξοδέψει θα πρέπει να προέρχονται από τις σωστές πηγές.

Αν οι πλουσιότεροι σύλλογοι και χώρες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια λίγκα, που θα εξαρτόταν από το ποιος είναι ιδιοκτήτης ενός συλλόγου και όχι από το όνομα του συλλόγου.

Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω το θέμα και δεν θα το κάνω. Ελπίζω απλώς ότι θα εμμείνουμε σε αυτό το σύστημα του FFP και ελπίζω ότι αυτό θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή να θέτει όρια για το μέχρι που μπορείς να φτάνεις, γιατί αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αν κανείς δε χρειάζεται να προσέχει στο εξής, τότε ο ανταγωνισμός γίνεται πολύ δύσκολος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *