Η σοβαρή απουσία Matip και οι εναλλακτικές για τη Liverpool

Οι «κόκκινοι» θα στερηθούν των υπηρεσιών του Joel Matip για σημαντικό χρονικό διάστημα, γεγονός που επιτάσσει να βρεθούν λύσεις χωρίς να αλλάξουν οι ισορροπίες στην άμυνα.

Το βράδυ της Δευτέρας (28/10) διέρρευσε από τους ανθρώπους της Liverpool πως ο Joel Matip αντιμετωπίζει σοβαρότερο απ’ ό,τι φαινόταν τραυματισμό στο γόνατο και θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες.

Ο Καμερουνέζος στόπερ αποκόμισε το πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Sheffield United στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά έδειχνε πως ήταν σε θέση να το ξεπεράσει. Ωστόσο, στο ντέρμπι κόντρα στη Manchester, η ενόχληση του «χτύπησε» και πάλι την πόρτα, με αποτέλεσμα να χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια των «κόκκινων», στη Genk και κόντρα στην Tottenham. 

Το ρεπορτάζ από την Αγγλία κάνει λόγο για απουσία περίπου ενάμιση μήνα, με τη Liverpool να μην έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα στους δημοσιογράφους. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Jurgen Klopp πρέπει να σταθμίσει τις επιλογές του, μιας και ακολουθούν τα ντέρμπι με Manchester City και Everton, καθώς και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια για τους ομίλους του Champions League.

Οι εναλλακτικές

Οι υποψήφιοι παρτενέρ του Van Dijk είναι, φυσικά, οι Lovren και Gomez, με τον Fabinho να αποτελεί μια έξτρα – και δοκιμασμένη ελάχιστα μεν, πετυχημένα δε – επιλογή. Την παρούσα χρονική στιγμή, ο Klopp φαίνεται να εμπιστεύεται πολύ περισσότερο τον Lovren, δίνοντας του φανέλα βασικού στα τρία πρόσφατα ματς που δε χρησιμοποίησε τον Matip, με τον Κροάτη αμυντικό να είναι ο καλύτερος του γηπέδου κόντρα στη Leicester. Την ίδια ώρα, οι μέτριες εμφανίσεις του Gomez, που την περυσινή σεζόν υπολογιζόταν ως βασικός μέχρι να τραυματιστεί, τον έχουν φέρει στην τέταρτη θέση της σειράς προτίμησης.

Τα υπέρ και τα κατά

Αν δεχτούμε πως ο Lovren θα επωμιστεί το έργο της αντικατάστασης του Matip, τότε η Liverpool θα χάσει σίγουρα σε δημιουργία παιχνιδιού, αφού ο τελευταίος όχι μόνον είχε καλές μακρινές μεταβιβάσεις (κάτι που αμφισβητείται για τον Κροάτη), αλλά «κουβαλούσε» και με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο τη μπάλα ανάμεσα στις πρώτες γραμμές άμυνας του αντιπάλου, προκαλώντας αμυντικούς και βρίσκοντας συρτές πάσες προς ξεμαρκάριστους συμπαίκτες. Κάτι που δεν έχει ως στοιχείο στο παιχνίδι του ο Lovren.

Αμυντικά, η Liverpool βρίσκεται στην κατάσταση όπου πρέπει πάλι ένας αμυντικός να «βρεθεί» με τον Van Dijk, οπότε ίσως προκύψουν λάθη (όχι φανερά) σε συνεννόηση μεταξύ των δύο. Επιπλέον, ο Lovren έχει περισσότερο παρορμητικό χαρακτήρα σε σχέση με τον πάντοτε ψύχραιμο Matip, κάτι που σημαίνει πως η άμυνα των «κόκκινων» θα γίνει πιο μαχητική αλλά όχι απαραίτητα πιο έξυπνη και οξυδερκής. Περισσότερα τάκλιν, περισσότερα μαρκαρίσματα, αλλά λιγότερη σκέψη για το αν πρέπει να γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *