Η ξεχασμένη επίγευση μιας ήττας… | Atletico M. – Liverpool 1-0 | Βαθμολογίες

Το πρωτόγνωρο συναίσθημα της ήττας βίωσαν μόλις για 2η φορά φέτος, τόσο οι παίκτες (της 1ης ομάδας) όσο και οι φίλαθλοι της Liverpool, μετά το 1-0 απέναντι στην Atletico Madrid του Diego Simeone, που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στις 11/03.

Οι ποδοσφαιριστές του Jurgen Klopp βρήκαν απέναντί τους μια αποτελεσματική Atletico, που σκόραρε στην πρώτη υποψία ευκαιρίας που δημιούργησε μόλις στο 4′, έχοντας στη συνέχεια παθητικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι.

Ελάχιστες ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν με την Atletico να κρατά ως το τέλος το απόρθητο της εστίας της ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς με το σφύριγμα της λήξης. Η ρεβανς στο Anfield αναμένεται «φωτιά» με τον Jurgen Klopp να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Καλώς ήρθατε στο Anfield. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα!»

Πάμε λοιπόν στις βαθμολογίες του LiverpoolFans.gr για το εν λόγω παιχνίδι:

Alisson | 6

Δεν είχε πολλή δουλειά αφού η Atletico περιορίστηκε κυρίως σε αμυντικό ρόλο με μόλις 1 σουτ στην εστία πέρα από το γκολ, με τον Alisson να μη φέρει καμία ευθύνη.

Trent Alexander-Arnold | 3.5

Σίγουρα μία κάτω του μετρίου εμφάνιση από τον νεαρό, που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου με τις επελάσεις και τις σέντρες του που δε βρήκαν στόχο. Κακές αντιδράσεις και αμυντικά όταν χρειάστηκε και συνολικά μάλλον ο χειρότερος του αγώνα.

Gomez | 7 (MOTM)

Ο Άγγλος ήταν μαζί με τον Robertson ότι διασώθηκε από πλευράς Liverpool. Έβγαλε μια μικρή αστάθεια στα πρώτα λεπτά όμως βρήκε αμέσως τα πατήματά του κάνοντας ένα αρκετά καλό ματς. Είχε 1-2 μικρολαθάκια όμως ήταν πολύ σταθερός με καλές τοποθετήσεις. Κράτησε και μπάλα μοιράζοντας συνήθως στα δεξιά και έβγαλε αυτοπεποίθηση.

Van Dijk | 6

Ασυνήθιστα ανασφαλής και χωρίς σιγουριά σε ότι έκανε. Είχε ένα μεγάλο λάθος που λίγο έλειψε να φέρει το 2-0, έχασε μερικά μαρκαρίσματα σε κάποιες περιπτώσεις όμως είχε και καλές στιγμές. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα πάντως η ομάδα και ο ίδιος είχε μια μέτρια εμφάνιση.

Robertson | 7

Προσπάθησε πολύ και απέφυγε τα περιττά λάθη, όντας από τους λίγους που πάλεψαν για κάτι περισσότερο στο παιχνίδι. Άψογος αμυντικά και με κάποιες καλές ενέργειες και επιθετικά.

Fabinho | 5

Του χρεώνεται έστω και με δόση ατυχίας η «ασίστ» στον Saul που έφερε το 1-0. Επιεικώς μέτριος συνολικά στο παιχνίδι αφού δεν κατάφερε να δώσει σιγουριά στο κέντρο, επιχειρώντας μάλιστα και 2 αρκετά κακά σουτ.

Henderson | 6

Έτρεξε πολύ, μαχητής σε ένα ακόμα παιχνίδι αλλά ως εκεί. Είχε πάντως και μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες της ομάδας του για να σκοράρει, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Wijnaldum | 4

Από τα παιχνίδια που η παρουσία του περνάει κάτι παραπάνω από απαρατήρητη. Έκανε λάθη, δε βοήθησε ούτε στην κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο και γενικώς απογοήτευσε. Δεν ήταν τραγικός, αλλά σίγουρα δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Salah | 5.5

Πήρε 2 σουτ, έκανε προσπάθειες να συνεργαστεί τόσο με τον Arnold όσο και με τον Firmino όμως δε του βγήκε ιδιαίτερα το παιχνίδι. Αρκετά μέτριος, όμως υπάρχουν αμφιβολίες για την επιλογή του Klopp να τον αντικαταστήσει.

Mane | 4.5

Ο Klopp τον άφησε να δει όλο το 2ο ημίχρονο από τον πάγκο μετά και το φλερτ που είχε με τη 2η κίτρινη κάρτα στο φινάλε του 1ου μέρους. Πέρα από 1-2 συνεργασίες δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία περίπτωση την αντίπαλη εστία. 

Firmino | 5.5

Ένα κλικ πάνω από τον Mane, ωστόσο και αυτός μαζί με τον Salah προσπάθησαν αλλά… δεν. Τα ασφυκτικά μαρκαρίσματα που δέχτηκε και η απουσία στήριξης από τους συμπαίκτες του, τον έθεσαν εκτός παιχνιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Origi | 4

Δεν έδωσε απολύτως τίποτα περισσότερο στο παιχνίδι της Liverpool, πέρα από 1 στιγμή και μερικές επιτυχημένες αλλαγές παιχνιδιού που επιχείρησε. Αρκετά λάθη, χαμένες μπαλιές, όμως δε του έλειψε η διάθεση.

Chamberlain | 4.5

Δεν… «κώλωσε», είχε ένα τρομερό τάκλιν σώζοντας μια αντεπίθεση, μπήκε σε μονομαχίες και το πάλεψε αλλά από ουσία πολύ λίγα πράγματα και αυτός επιθετικά.

Milner | –

Έπαιξε ελάχιστα παίρνοντας μόνο 1-2 καλά στημένα και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 5

Υπάρχουν αμφιβολίες και αρκετά «αλλά» στις κινήσεις του. Έβγαλε τον Mane από το παιχνίδι φοβούμενος την πιθανότητα ο Σενεγαλέζος να αποβληθεί, χάνοντας τη ρεβανς. Ο Origi που τον αντικατέστησε δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα, παίζοντας σε ρόλο εξτρέμ. Παρόλα αυτά η αρχική του 11άδα ήταν μάλλον λογική, σωστή και αναμενόμενη. Η αλλαγή του Henderson που έδωσε τη θέση του στον Milner ήταν ουσιαστικά αναγκαστική, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για αυτή του Salah. Ο Αιγύπτιος ίσως δεν βρισκόταν στο καλύτερό του βράδυ, ωστόσο είναι ανεβασμένος την τελευταία περίοδο και σε συνδυασμό με την απουσία του Mane στο 2ο μέρος, ίσως θα μπορούσε να τον διατηρήσει εντός γηπέδου περιμένοντας κάτι περισσότερο στη συνέχεια από εκείνον. Αντ’ αυτού προτίμησε τον Ox που δεν είχε να δώσει κάτι περισσότερο. Από τις 3 αλλαγές του λοιπόν, είχε 1 αναγκαστική και 2 αμφίβολες επιλογές που σε συνδυασμό με την ήττα και την κακή εμφάνιση της ομάδας του δίνουν από εμάς μία μέτρια βαθμολογία στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Η ομάδα δεν είχε καμία φαντασία, δεν πήρε ουσιαστικά κανένα ρίσκο και αποδέχτηκε την πρωτόγνωρη για εκείνη ήττα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *