Η καρδιά στη θέση της, η Λίβερπουλ στην κορυφή | Fulham-Liverpool 1-2 : Match Review

Η Λίβερπουλ μέχρι το 80′ έβλεπε το πρωτάθλημα να απομακρύνεται αλλά χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μίλνερ, επικράτησε με 2-1 στο Craven Cottage της Φούλαμ και πέρασε (με ματς περισσότερο) στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 31/3 (18:30- Cosmote Sport 1 HD) με την Τότεναμ στο Άνφιλντ για την 32η αγωνιστική της Premier League.

31ή αγων. Premier League

Τα… χρειαστήκαμε χτες το απόγευμα με αυτά που βλέπαμε. 

Η Λίβερπουλ έπαιζε με τη φωτιά στο δεύτερο μέρος απέναντι στη Φούλαμ, δεν μπορούσε με τίποτα να χτίσει στο γκολ του Μανέ, έχανε ευκαιρίες, ισοφαρίστηκε από τον (πρώην Red) Μπάμπελ μετά από επική ασυνεννοησία Φαν Ντάικ-Άλισον αλλά εντέλει ο Μίλνερ λύτρωσε την ομάδα του (1-2) και έφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας με 76 βαθμούς.

Η Σίτι έχει 74 αλλά και ένα ματς λιγότερο λόγω της συμμετοχής της στο FA Cup – το οποίο χρωστούμενο είναι το μεγάλο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford στις 24/4.


Πήρε προβάδισμα αλλά δεν το… καθάρισε

Οι Reds ξεκίνησαν… φουριόζοι το παιχνίδι με κατοχή μπάλας και προσπαθούσαν να “χτίσουν” υπεροχή. Ρόμπερτσον από τα αριστερά και Σαλάχ από τα δεξιά ήταν δραστήριοι αλλά η Λίβερπουλ δεν κατάφερνε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Φούλαμ.

Σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις της όμως, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μανέ συνεργάζεται υπέροχα με τον Φιρμίνο στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ο Βραζιλιάνος του έδωσε έτοιμο γκολ, κι αυτός με δυνατό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1 στο 26′.

Σε τρομερή φόρμα ο Σενεγαλέζος. Έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και 20 συνολικά στη σεζόν (έχει τρία στο Champions League).

Το γκολ του Μανέ ηρέμησε κάπως τη Λίβερπουλ η οποία προσπαθούσε να ελέγξει τη μπάλα και να βάλει ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο αλλά ούτε ο Σαλάχ στο 28′ ούτε ο Ρόμπερτσον στο 35′ κατάφεραν να σκοράρουν.


Τραγικό λάθος, ψυχρολουσία αλλά λυτρώθηκε από τον αρχηγό

Και στο δεύτερο μέρος οι κόκκινοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και πίεζαν για να “κλειδώσουν” τη νίκη. Στο 47′ ο Βαϊνάλντουμ έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Φιρμίνο βρήκε την μπάλα, αυτή κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρίκο. Ο Ρόμπερτσον με σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Βαϊνάλντουμ αλλά η κεφαλιά του Ολλανδού πέρασε άουτ στο 52′ ενώ λίγο αργότερα, από τα δεξιά αυτή τη φορά, ο Φαμπίνιο έκανε τη σέντρα, ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ρίκο απέκρουσε.

Η Φούλαμ βγήκε μετά από ώρα στην επίθεση, κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα στο 64′ αλλά ο Αγιτέ που σκόραρε υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ανγκίσα έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Άλισον να πέφτει και να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Μανέ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 73′ σημαδεύοντας με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Ρίκο, κι αφού η Λίβερπουλ μετά από τόσες προσπάθειες δεν μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, η Φούλαμ ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα.

Ο Μίλνερ δεν έδιωξε καλά την μπάλα, ο Φαν Ντάικ έκανε την κεφαλιά πίσω στον Άλισον, ο Βραζιλιάνος όμως δεν κατάλαβε, προσπάθησε να διώξει με τα πόδια, με αποτέλεσμα να γίνει τεράστιο λάθος στην μεγάλη περιοχή και τον Μπάμπελ να βγαίνει ολομόναχος στην κενή εστία και να κάνει το 1-1 στο 74′, χωρίς να το πανηγυρίσει καθώς έπαιζε στη Λίβερπουλ από το 2007-2011.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τους Reds αλλά στο 80′ ο Μανέ κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Ρίκο, ο Μίλνερ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 1-2 για τη Λίβερπουλ, η οποία είχε άλλες δύο καλές στιγμές με Βαϊνάλντουμ (85′) και Σαλάχ (87′), χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.


Οι συνθέσεις

Φούλαμ: Ρίκο, Φόσου-Μένσα (73′ Κρίστι), Τσέιμπερς, Ριμ, Μπράιαν, Σερί (65′ Σεσενιόν), Κέρνι (82′ Κεμπάνο), Ανγκίσα, Αγιτέ, Μίτροβιτς, Μπάμπελ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Λαλάνα (72′ Μίλνερ), Σαλάχ (93′ Στάριτζ), Μανέ, Φιρμίνο (72′ Οριζί)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *