Η βιωσιμότητα των τροφίμων προτεραιότητα για τη Liverpool

Η Liverpool ανακοίνωσε μια παγκόσμια συνεργασία με την «Quorn», από την οποία επωφελούνται τόσο οι παίκτες της όσο και η τοπική κοινωνία.

Χέρι-χέρι θα πορευτούν για τα επόμενα χρόνια Liverpool και Quorn, μετά την υπογραφή της πολυετούς παγκόσμιας συνεργασίας, προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης του στόχου του συλλόγου για μεγαλύτερη βιωσιμότητα των τροφίμων που καταναλώνει.

Έτσι, η Quorn θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Βιώσιμης Πρωτεϊνης των «κόκκινων», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Reds Going Green» (σ.σ. Οι Κόκκινοι Γίνονται Πράσινοι) που ανέπτυξε τα τελευταία δύο χρόνια η Liverpool.

Διάσημη για τη συνεργασία της με τη μεγαλύτερη αλυσίδα αρτοποιΐας της Αγγλίας, Greggs, και την ανάρπαστη vegan λουκανικόπιτα που της παρέχει, καθώς και για τη συμβολή της στα vegan μπέργκερ της αλυσίδας ταχυφαγείων KFC, η Quorn θα δουλέψει με τη Liverpool στην ανανέωση του μενού του γηπέδου, προσθέτοντας vegan και vegeterian επιλογές για τους φιλάθλους, καθώς επίσης καιμε τη διατροφολόγο του συλλόγου, Mona Nemmer, αυξάνοντας τις επιλογές υγειούς προτεΐνης στο μενού των ποδοσφαιριστών.

Περίπου το 14.5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οφείλεται αυτή τη στιγμή στην αλυσίδα εφοδιασμού με κτηνοτροφικά προϊόντα και τροφές, την ώρα που, για παράδειγμα, το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της μυκοπρωτεΐνης που χρησιμοποιεί στα σκευάσματα της η Quorn είναι κατά 90% μικρότερο απ’ ό,τι του μοσχαριού.

Κατά το διετές διάστημα δραστηριοποίησης της, η πρωτοβουλία «Reds Going Green» έχει περιορίσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Liverpool. Μερικά παραδείγματα είναι ο περιορισμός της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και το πέρασμα στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων που προκύπτουν από τη γενικότερη δραστηριότητα του συλλόγου, χάρη στην οποία μειώνεται το αποτύπωμα άνθρακα της Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *