Ζητείται… ξυπνητήρι! | Chelsea – Liverpool 2-0 | Βαθμολογίες

Η Liverpool εμφανίστηκε… κοιμισμένη και έφυγε από το Stamford Bridge με σκυμμένο το κεφάλι, χάνοντας από την Chelsea με 2-0 και μένει έτσι εκτός στον 5ο γύρο του FA Cup.

Ο Klopp παρέταξε την ομάδα του με μια μείξη βασικών και αναπληρωματικών παικτών, έχοντας τους Adrian, Williams, Lallana, Jones, Origi, Minamino στο αρχικό σχήμα.

Αν και ξεκίνησε το παιχνίδι με την Chelsea να έχει την κατοχή με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Pedro, οι Reds κρατούσαν το μηδέν στα μετόπισθεν μέχρι που το τραγικό λάθος του Fabinho λίγο έξω από την περιοχή σε συνδυασμό με την κακή αντίδραση του Adrian έφερε το 1-0.

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Klopp να ισορροπεί έχοντας κάποιες φάσεις για γκολ (χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ωστόσο) με αποκορύφωμα κυρίως την τριπλή ευκαιρία με τις προσπάθειες των Mane, Origi και Jones να σταματούν στον Kepa.

Στο 2ο ημίχρονο η Chelsea είχε μεν μικρότερη κατοχή της μπάλας αλλά η Liverpool έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει. Το 2-0 ήρθε μετά από αντεπίθεση με τον Barkley να φτάνει ανενόχλητος μέχρι την περιοχή τελιώνοντας όμορφα τη φάση. Παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα των 2 τερμάτων, ήταν και αυτοί που απειλούσαν περισσότερο και με κάθε ευκαιρία για 3ο γκολ, χάνοντας 2 δοκάρια (Mount, Giroud) και 1 τετ α τετ (Pedro).

Πάμε στις βαθμολογίες των παικτών της ομάδας μας:

Adrian | 3

Κακή εμφάνιση από τον Ισπανό πορτιέρο. Έπιασε 2 καλά σουτ στο 1ο μέρος όμως είχε τεράστια ευθύνη στο 1-0 του Willian. Γενικά και από εκείνο το σημείο και μετά φάνηκε ασταθής και βιαστικός με τη μπάλα στα πόδια. Δεν είχε κάποια καλή απόκρουση, ενώ θα μπορούσε να είχε δεχτεί κι άλλα τέρματα.

Williams | 5

Ξεκίνησε πολύ δυνατά και συνολικά έκανε καλό 1ο ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα όμως ήταν αρκετά πεσμένος ενώ είχε και ένα μεγάλο λάθος και κακές επιλογές επιθετικά.

Gomez | 5

Σε γενικές γραμμές σταθερός και με καλές τοποθετήσεις, όμως φάνηκε σε αρκετά σημεία αργός στην κυκλοφορία της μπάλας. Είχε και ορισμένες κακές στιγμές, όπως όταν χάνει τον Giroud και για καλή του τύχη η μπάλα σταματάει στο δοκάρι.

Van Dijk | 5

Σε ένα ακόμα παιχνίδι κατώτερος των περιστάσεων. Έχει ευθύνη στο 2-0, ενώ δεν ενέπνεε τη σιγουριά στην οποία μας έχει συνηθίσει.

Robertson | 4

Επιθετικά ήταν κάτω του μετρίου με κακές σέντρες και ελάχιστες καλές συνεργασίες. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει και αμυντικά είχε θεματάκια.

Fabinho | 2

Ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με τα «κόκκινα». Τεράστιο λάθος που φέρνει το 1-0, λάθος πάσες, καθόλου δημιουργία, έχασε εντελώς το κέντρο. Δεν έχει επιστρέψει ο ίδιος Fabinho μετά τον τραυματισμό του.

Lallana | 5.5 (MOTM)

Χωρίς να είναι καλός ήταν συγκριτικά ο καλύτερος της ομάδας. Έτρεξε, πάλεψε και είχε ενέργεια και καλά μαρκαρίσματα. Δεν απέφυγε όμως τα λάθη και δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω. Έπεσε σε απόδοση στο 2ο μέρος και αντικαταστάθηκε.

Jones | 4

Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι. Είχε κακές αμυντικές αντιδράσεις ενώ και επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει κάτι. Στο 2ο μέρος μπήκε κάπως καλύτερα και προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες όμως δε του βγήκαν πολλά απ’ όσα δοκίμασε.

Mane | 5

Έκανε 2-3 σουτ και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Είχε όμως αρκετές κακές επιλογές και εκνευρίστηκε. Έπεφτε η απόδοσή του όσο περνούσε η ώρα.

Origi | 4

Δε φάνηκε σχεδόν καθόλου. Έκανε 1-2 καλές σέντρες στην αρχή αλλά περιορίστηκε στα βασικά και χανόταν. Δεν τον ένιωσε ποτέ η άμυνα και δεν απείλησε ουσιαστικά.

Minamino | 3.5

Θα έλεγε κανείς ότι ξεχάσαμε πως αγωνιζόταν ειδικά στο 2ο μέρος. Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Milner | 5

Μπήκε και έδωσε τις απαιτούμενες βοήθειες αλλά είχε και αρκετά λάθη. Το πάθος και η ενέργεια δε του έλειψαν πάντως.

Firmino | 4.5

Στο χρονικό σημείο που μπήκε η εικόνα της ομάδας συνολικά ήταν κακή, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Salah | –

Έπαιξε μόλις 10 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 5.5

Πολλές οι σκέψεις για τις επιλογές του σε αυτό το παιχνίδι. Το αν θα ξεκινούσε με τη βασική 11άδα ή όχι ήταν ένα δίλημμα και φάνηκε να επιλέγει ένα σχήμα με αρκετές αλλαγές. Δε του βγήκε εκ του αποτελέσματος και προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο Salah και Firmino που θα μπορούσαν να γίνουν πιο επικίνδυνοι από τους Origi και Minamino αντίστοιχα. Ακόμα κι έτσι όμως άργησε τις αλλαγές του και όταν τις έκανε το σκορ ήταν ήδη στο 2-0. Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να του χρεώσουμε τα λάθη των Fabinho και Adrian. Καλείται να αντιμετωπίσει την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και ως τώρα δε τα έχει καταφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *