Ζητείται…ενίσχυση; (poll)

Η μεταγραφική περίοδος ανοίγει και επισήμως από σήμερα με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ήδη βάλει μπρος τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Στη φάση αυτή βρίσκεται και η Liverpool, η οποία μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν καλείται να προσθέσει μερικές ακόμη πινελιές στο ρόστερ της. Ποιος είναι ο βαθμός αναγκαιότητας μιας τέτοιας κίνησης όμως;

Η περασμένη σεζόν μας άφησε με γλυκιά γεύση μετά την μυθική πορεία και κατάκτηση του 6ου UEFA Champions League, όμως μια σημαντική τρύπα έμεινε ανοιχτή. Το πρωτάθλημα.

Η Liverpool έκανε ασύλληπτη προσπάθεια σε βαθμό υπέρβασης για το 19ο πρωτάθλημα, όμως στις λεπτομέρειες νικήθηκε από την επίσης εκπληκτική Manchester City και δεν μπόρεσε να θεσπίσει τη σεζόν 2018/19 ως την ίσως καλύτερη στην ιστορία της ομάδας.

Πλέον μετά και την κατάκτηση του UCL, οι Reds του χρόνου θα μπουν στη χρονιά για να διεκδικήσουν συνολικά 7(!) τίτλους. Το πρωτάθλημα, το Carabao Cup, το FA Cup, το UEFA Champions League, το UEFA Super Cup, το εγχώριο Super Cup, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για ένα σύνολο που πλέον διαθέτει στο DNA του τον πρωταθλητισμό και τη διεκδίκηση τίτλων, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο του διαμετρήματος της Liverpool.

Ο Klopp έχει φέρει την ομάδα εκεί που ήθελε εξαρχής, υπό τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να διεκδικεί με συνέπεια τίτλους κάθε σεζόν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κατά πάσα πιθανότητα η Liverpool ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη συνολικά την περασμένη σεζόν. Βάσει αριθμών και επιδόσεων, η μόνη που μπορεί να την ξεπερνάει είναι η City λόγω του εγχώριου τρεμπλ, όμως ακόμη κι αυτή στο όριο.

Επομένως, κατά πόσο είναι φρόνιμο μια ομάδα που είναι έτοιμη, ρολαρισμένη, μαθημένη στις υψηλές απαιτήσεις και με πολλή ποιότητα στις τάξεις της να προβεί σε μεγάλες αλλαγές;

Η λογική λέει πως ο Klopp δεν πρόκειται να προσθέσει μεγάλο όνομα στο δυναμικό της ομάδας, εφόσον αυτό παραμείνει ως έχει και δεν προκύψει κάτι απρόοπτο. Το πιθανότερο είναι να καλυφθούν οι θέσεις όσων αποχώρησαν ή αποχωρήσουν στο κοντινό μέλλον και γενικότερα να υπάρξει μια εμβάθυνση του πάγκο και συνολικά των αναπληρωματικών επιλογών.

Εν ολίγοις, το αρχικό σχήμα πρόκειται να παραμείνει ίδιο με της περασμένης σεζόν και όσες προσθήκες γίνουν να αφορούν το κομμάτι του πάγκου και του βάθους του ρόστερ.

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, είναι πέραν από προφανές ότι ο Alisson θα είναι βασικός και το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα βρίσκεται πίσω του. Mignolet και Karius ανήκουν αμφότεροι στην ομάδα και είναι πιθανό ένας εκ των δυο να παραμείνει ως αναπληρωματικός.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Βέλγου, του οποίου ο επαγγελματισμός και η γενικότερη συμπεριφορά την φετινή σεζόν προκάλεσαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τους πάντες εντός και εκτός του κλαμπ, με την ομάδα να επιθυμεί την παραμονή του και την επόμενη χρονιά.

Αν, ωστόσο, ληφθεί κάποια σοβαρή πρόταση με την προοπτική θέσης βασικού για τον Mignolet, τότε ο Karius είναι η επόμενη επιλογή. Προτεραιότητα της Liverpool όμως, είναι η παραμονή του Βέλγου.

Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Alexander-Arnold είναι το μόνο καθαρόαιμο δεξί μπακ που αναμένεται να παραμείνει στο ρόστερ, αφού ο Clyne θα αποχωρήσει και ο Joe Gomez λογίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Συνεπώς, η απόκτηση ενός αναπληρωματικού δεξιού οπισθοφύλακα είναι ένα σενάριο που μάλλον θα παίξει το φετινό καλοκαίρι.

Σχετική εικόνα

Στα αριστερά από την άλλη, ο Robertson είναι αναντικατάστατος, αλλά από πίσω του υπάρχει το απόλυτο κενό. Ο Σκωτσέζος παίζει ασταμάτητα από τη μέρα που καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα και η παρουσία του Moreno ήταν απλά τυπική, αφού ο Klopp δεν υπολόγιζε ποτέ τον Ισπανό και ακόμα κι όταν χρειάστηκε να κάνει αλλαγή στη θέση, προτίμησε τον Milner. Ο Moreno όπως και να ‘χει, αποχώρησε ως ελεύθερος και είναι δεδομένο πως ο Milner δεν γίνεται να αποτελέσει ξανά εναλλακτική στα αριστερά.

Μεταφερόμαστε στο κέντρο της άμυνας, το οποίο έβγαλε μάτια πέρσι με την παρουσία του van Dijk να κλέβει από κάθε άποψη τις εντυπώσεις και τον Ολλανδό να φτάνει σε σημείο να διεκδικεί ακόμα και την Χρυσή Μπάλα.

Στο πλευρό του ο Joel Matip ξεπέρασε τον εαυτό του, κάνοντας αδιαμφισβήτητα τη σεζόν της καριέρας του. Ο Καμερουνέζος εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Joe Gomez και καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα με τρομερή επιτυχία.

Πίσω από τους δυο τους υπάρχουν οι Dejan Lovren και Joe Gomez με τον Άγγλο να έχει προβάδισμα στην προτίμηση του προπονητή και δεν θα είναι περίεργο αν με το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου επιλεγεί και πάλι ως βασικός. Όσον αφορά τον Lovren, δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί με μεταγραφή αν έρθει κάποια ικανοποιητική πρόταση. Ο Κροάτης είναι καθαρά δεύτερη επιλογή πλέον και είναι αρκετά πιθανό να μη θελήσει να μείνει δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο. Ωστόσο, αν τελικώς παραμείνει η ομάδα δεν θα κοιτάξει την αγορά κάποιου παίκτη για τη θέση.

Σχετική εικόνα

Συνεχίζουμε στο χώρο του κέντρου, όπου μάλλον υπάρχει η μεγαλύτερη πληρότητα από κάθε άλλη γραμμή. Fabinho, Wijnaldum, Keita, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain και Lallana. Αν συνυπολογίσουμε την παρουσία του Keita σε μόνιμη βάση και την επιστροφή του Ox από τον σοβαρό τραυματισμό του, θεωρητικά μιλάμε για δυο εσωτερικές μεταγραφές. Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η παραμονή ή μη του Adam Lallana, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να συνεχίσει, ωστόσο είναι αμφίβολο αν η διάθεση είναι αμοιβαία και από την πλευρά του Jurgen Klopp. Εν κατακλείδι, λογικά δεν θα υπάρξει κίνηση για τη μεσαία γραμμή, εκτός αν πρόκειται για κάποια συμπληρωματική.

Τέλος, φτάνουμε και στη γραμμή κρούσης όπου τα πράγματα είναι και εδώ αρκετά καθαρά. Το τρίδυμο Salah-Mane-Firmino είναι χάρμα ιδέσθαι και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλοιωθεί, επομένως η απόκτηση κάποιου μεγάλου ονόματος στη γραμμή της επίθεσης φαντάζει απίθανη. Η αποχώρηση του Sturridge αφήνει ένα κενό στη θέση του φορ με τη μοναδική επιλογή πίσω από τον Bobby να είναι ο Divock Origi.

Αποτέλεσμα εικόνας για salah mane firmino

Μετά και τα φετινά θαύματα του Βέλγου, η τάση της Liverpool είναι να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, όμως ο ίδιος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να βρει αλλού μεγαλύτερο ρόλο. Αν τα καταφέρει πίσω από τον Firmino δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση, οπότε η ενίσχυση στη θέση του φορ θα είναι δεδομένη. Φυσικά, ακόμη κι αν διατηρηθεί ο Origi στις τάξεις της ομάδας δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητικότητα, αν και στα πιτς βρίσκεται και ο Rhian Brewster που δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα υπολογίζεται. Όσον αφορά την θέση των εξτρέμ, με εξαίρεση τον Shaqiri δεν υπάρχει άλλη προφανής εναλλακτική (ο Harry Wilson δύσκολα θα παραμείνει), παρά μόνο αλχημείες. Άρα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει μια σοβαρή κίνηση για την ενίσχυση της επίθεσης.

Συνοψίζοντας, οι πιθανότητες μεγάλης, ηχηρής μεταγραφής είναι χαμηλές, εκτός αν αποκτηθεί καλό όνομα στην επίθεση σε μια μεταγραφή επιπέδου Manchester City για τον πάγκο. Όμως, ο Klopp δύσκολα θα ρισκάρει να χαλάσει τη χημεία της επιθετικής τριπλέτας του. Γενικότερα, αναμένεται μια σχετικά αθόρυβη μεταγραφική περίοδος για τη Liverpool, που θα κοιτάξει να κλείσει τις όποιες τρύπες και να εμβαθύνει το ρόστερ ενόψει της επόμενης πολύ απαιτητικής χρονιάς.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *