Επιστροφή στο Champions League μόνο με νίκη! (Pregame)

Επιστροφή στο Champions League για τους κόκκινους που επέστρεψαν στις νίκες το Σαββατοκύριακο εναντίον της Huddersfield, και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν και απόψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Crvena Zvezda

Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Anfield

Ημερομηνία: 24.10.2018

Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Daniel Siebert

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 4HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι στις Chelsea και Manchester City σε επίπεδο Premier League, η Liverpool επισκέφτηκε το Huddersfield και επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 0-1, σκορ που φυσικά δεν εντυπωσίασε κάθε φίλο της ομάδας παρά τους τρεις βαθμούς. Απόψε, οι Reds έχουν την κατάλληλη ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες και στο Champions League, αλλά και να κάνουν ό,τι μπορούν για να ικανοποιήσουν το διψασμένο για γκολ Anfield!

Ο Jurgen Klopp δεν θα έχει στην διάθεση του τους Jordan Henderson και Naby Keita που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Παράλληλα, οι Milner, Mane και Wijnaldum αναμένονται, σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό, να είναι κανονικά διαθέσιμοι για την αποψινή αναμέτρηση.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Ο Ερυθρός Αστέρας, που μαζί με την Partizan αποτελεί την δυάδα των ομάδων που έχουν επιβάλει την απόλυτη κυριαρχία τους στις Σέρβικες διοργανώσεις εδώ και δεκαετίες, επέστρεψε μετά από 26 ολόκληρα χρόνια στο Champions League με επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά εναντίον της Salzburg στην Αυστρία! 

Στην πρώτη του αναμέτρηση για την φετινή διοργάνωση κατάφερε μάλιστα να πάρει την ισοπαλία στο Βελιγράδι εναντίον της Napoli, όμως ηττήθηκε εύκολα με 6-1 από την PSG στο Παρίσι.

Όσον αφορά τις εγχώριες αναμετρήσεις, οι ερυθρόλευκοι τα πάνε περίφημα, καθώς βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, μετρώντας 11 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, κόντρα στην Partizan την οποία έχουν ήδη αφήσει πίσω 9 πόντους και μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι το αδιαμφησβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του Σέρβικου πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Vladan Milojevic θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τις υπηρεσίες των Marko Marin, Milan Rodic και Jonathan Cafu.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Μικρό ιστορικό, αλλά με πολύ μεγάλη σημασία έχουν οι δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, η Liverpool ηττήθηκε σε Σέρβικο και Αγγλικό έδαφος με σκορ 2-1 για την φάση των 16 του τότε European Cup (σημερινό Champions League) από τον Ερυθρό Αστέρα και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό συνέβη την σεζόν 1973/74, την τελευταία δηλαδή φορά που η Liverpool αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του τεράστιου Bill Shankly.

Τι σήμαινε όμως αυτό; Πως ο Σκωτσέζος προπονητής δεν εκπλήρωσε ποτέ του το όνειρο της κατάκτησης του European Cup. Αυτό οδήγησε την Liverpool στο να αναθεωρήσει την φιλοσοφία της και να εμπνευστεί από τους Σέρβους στην διαδικασία αυτή.

Αυτός ήταν και ένας εκ των λόγων που η Liverpool έφτασε στην κατάκτηση της διοργάνωσης 4 φορές τα επόμενα 10 χρόνια και για αυτό ακριβώς αυτές οι δύο αναμετρήσεις με τους τότε Γιουγκοσλάβους θεωρούνται τόσο σημαντικές.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία των Reds έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson. Πιθανό φυσικά θεωρείται και το να αντικαταστήσει τον Trent ο Dejan Lovren με τον Gomez να μετακινείται στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Milner, Wijnaldum και Fabinho που αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά ως βασικός σε επίσημο παιχνίδι με την κόκκινη φανέλα. Θέση στο σχήμα της ομάδας διεκδικεί και ο Shaqiri.

Η επιθετική τριπλέτα θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold / Lovren, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Crvena Zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojkovic, Savic, Degenek, Babic – Krsticic, Jovicic – Simic, Causic, Boakye – Ben

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *