Επιστροφή στο Champions League με απουσίες! (Pregame)

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League ψάχνει απόψε η Liverpool στο πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Anfield μετά το 4-0 επί της Barcelona!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Salzburg

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 02.10.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Andreas Ekberg
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τεράστιο διπλό πήρε η Liverpool το Σάββατο στο Yorkshire κόντρα στην νεοφώτιστη Sheffield United η οποία για εβδομήντα λεπτά κρατούσε την λευκή ισοπαλία με νύχια και με δόντια. Παρά το γκολ του Wijnaldum, οι γηπεδούχοι απείλησαν και με δικές τους φάσεις τους Reds και θα μπορούσαν εύκολα να πάρουν αποτέλεσμα, ωστόσο η Liverpool με την απαραίτητη σοβαρότητα έφυγε από το Bramall Lane με το υπερπολύτιμο τρίποντο, κάνοντας το 7/7 στην φετινή Premier League. 

Η αποψινή, εξίσου σημαντική αναμέτρηση, είναι η προτελευταία πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες και στο κυνήγι για το τρίποντο που πρέπει να παρθεί πάση θυσία, ιδίως μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Νάπολη από την ομώνυμη ομάδα, o Jurgen Klopp αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα στην λίστα των Alisson και Shaqiri προστέθηκε ο Joel Matip που ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο, ενώ ο Sadio Mane θεωρείται αμφίβολος, με τον Divock Origi πρώτο υποψήφιο για την αντικατάσταση του στην σημερινή βασική σύνθεση.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Salzburg, που κάθε σεζόν γνώριζε συνεχόμενους αποκλεισμούς στα προκριματικά της διοργάνωσης και περιοριζόταν στο Europa League, φρόντισε στην πρώτη της συμμετοχή στο Champions League μετά την μετονομασία της από Austria Salzburg σε Red Bull Salzburg το 2006, να ξεκινήσει πολύ δυναμικά με το εκκωφαντικό της 6-2 στην πρεμιέρα επί της Genk και την παρουσία του Erling Braut Haaland να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η ομάδα από την στιγμή της εξαγοράς της από τον Αυστριακό κολοσσό, έχει κερδίσει 10 φορές το πρωτάθλημα, τερματίζοντας δεύτερη τις υπόλοιπες 3 σεζόν, γεγονός που υποδεικνύει την τεράστια υπεροχή της στην χώρα. Παράλληλα έχει κερδίσει και 6 κύπελλα, ενώ το 2018 έφτασε μόλις ένα γκολ μακριά από τον τελικό, χάνοντας την πρόκριση της σε αυτόν με γκολ της Marseille στην παράταση.

Η σοκαριστική αυτή κυριαρχία της ομάδας φαίνεται πως θα πάρει πολύ καιρό ακόμη να τελειώσει καθώς ύστερα από 9 αγώνες έχει μαζέψει 25 βαθμούς, με την μοναδική απώλεια της να αποτελεί μια ισοπαλία με την δεύτερη της βαθμολογίας, Wolfsberger. Να σημειωθεί βέβαια πως τα 40 γκολ που έχουν πετύχει ζαλίζουν καθώς πρόκειται για έναν μέσο όρο σχεδόν 4.5 γκολ άνα παιχνίδι.

Εκτός από τις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις, η ομάδα παράγει και εντυπωσιακούς ποδοσφαιριστές. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παραχωρήσει παίχτες της στην έτερη ομάδα της Red Bull, την Λειψία, ενώ σε μερικές έχει πωλήσει πολύ μεγάλα ταλέντα σε άλλους συλλόγους. Στις κατηγορίες αυτές εντάσσονται δύο νυν ποδοσφαιριστές της Liverpool, στην πρώτη ο Naby Keita και στην δεύτερη ο Sadio Mane!

Το μεγάλο φετινό της αστέρι ωστόσο, που ακούει στο όνομα Erling Braut Haaland, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη συζήτηση από ποτέ. Ο 19χρονος Νορβηγός συστήθηκε  στην Ευρώπη στο 6-2 της πρεμιέρας με χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, και συνολικά έχει πετύχει 17 γκολ σε 10 παιχνίδια, αριθμοί που αδιαμφισβήτητα αναγκάζουν όποιον δεν τον ήξερε να το μάθει. Στο δυναμικό του μάλιστα έχει και ένα αξεπέραστο ρεκόρ, αυτό των 9 γκολ σε ένα παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20.

Στα της σημερινής αναμέτρησης, ο τεχνικός της ομάδας, Jesse Marsch, δεν υπολογίζει στους Alexander Walke, Marin Pongracic και Antoine Bernede. O Haaland, που έμεινε εκτός της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Aούστρια Βιέννης λόγω ασθένειας, έχει αναρρώσει και θα είναι κανονικά διαθέσιμος.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Liverpool και Salzburg δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες στην ιστορία τους.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Αdrian – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Salzburg (4-2-2-2): Stankovic – Kristensen, Onguene, Ramalho, Ulmer – Mwepu, Junuzovic – Minamino, Szoboszlai – Hee-Chan, Haaland

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *