Επιστροφή στις νίκες πριν την Atletico | Liverpool 2-1 Bournemouth : Match Review

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Bournemouth στο Anfield, αλλά έκανε την ανατροπή (2-1) πριν τελειώσει το ημίχρονο, επέστρεψε στις νίκες και θέλει ακόμα δύο για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 11/3 με την Atletico Madrid (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League.

29η αγωνιστική Premier League

Τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο ήταν πολλά για την ομάδα του Klopp.

Μπορεί ούτε αυτή τη φορά να εντυπωσίασε, αλλά η Liverpool κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας (με ανατροπή) 2-1 της Bournemouth στο Anfield, έφτασε τις 22 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στην Premier League και είναι 3 ματς μακριά από την μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

*UPDATE: Δύο νίκες χρειάζεται πλέον η Liverpool μετά την ήττα της Manchester City από τη Manchester United.

Ο Wilson έβαλε μπροστά τα «κεράσια» αλλά οι Reds αντέδρασαν άμεσα και με τέρματα των Salah και Mane, ανέτρεψαν την κατάσταση.

Ο Mo Salah γιόρτασε τις 100 εμφανίσεις του στην Premier League πετυχαίνοντας το 20ο του γκολ σε όλη τις διοργανώσεις φέτος, ενώ έφτασε τα 70 γκολ στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.


Η Bournemouth «πάγωσε» το Anfield αλλά η Liverpool έκανε την ανατροπή

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Klopp, παρότι εκείνη ήταν που πίεζε για το γρήγορο γκολ.

Σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο των «cherries», ο Billing βρήκε ωραία τον Lerma από τα δεξιά, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή, κι από κοντά ο Wilson «πάγωσε» το Anfield για το 0-1 μόλις στο 9′. Ο Klopp διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης, το VAR δεν έδειξε κάτι και η Liverpool έπρεπε να ανασυγκροτηθεί για να κάνει την ανατροπή.

Όπερ και εγένετο. Αφού γλύτωσαν το δεύτερο γκολ όταν η κεφαλιά του Ake στο 14′ σταμάτησε στο δοκάρι (μετά και την απόκρουση του Adrian), οι Reds έφεραν τα πάνω-κάτω μέσα σε διάστημα 8 λεπτών.

Στο 25′, ο Mane έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Salah κι ο Αιγύπτιος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Ramsdale για το 1-1. Η πίεση ολοένα και μεγάλωνε από πλευράς Liverpool, η οποία είχε κλείσει στην περιοχή της την Bournemouth και κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση στο 33′, με τον Van Dijk να κλέβει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Mane, κι ο Σενεγαλέζος τελείωσε με υπέροχο πλασέ τη φάση, κάνοντας το 2-1.

Ο Salah βρήκε με τρομερή σέντρα στα αριστερά της περιοχής τον Milner, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει το προβάδισμα της Liverpool στο 37′, με το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Ramsdale, ενώ ο Adrian έδιωξε το σουτ του Stanislas στο 39′.


Έκανε συντήρηση δυνάμεων και πανηγύρισε τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους Reds να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν το παιχνίδι, την ώρα που τα «κεράσια» έψαχναν τρόπο αντίδρασης. Κι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60′ με τον Fraser να προσπαθεί να κρεμάσει τον Adrian αλλά ο Milner που ακολουθούσε τη φάση, έδιωξε εντυπωσιακά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και κέρδισε δικαίως το χειροκρότημα από το κοινό.

Στο 74′, ο Mane με τρομερό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Ramsdale έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Salah.

Η Bournemouth λίγο έλειψε να «παγώσει» ξανά το Anfield στο 90′ χάνοντας απίθανη ευκαιρία με τον Wilson να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να μην καταφέρνει να σπρώξει τη μπάλα σε κενή εστία.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner; Fabinho, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Lallana 83′); Salah, Mane, Firmino (Origi 90+2′)

Bournemouth: Ramsdale; Stacey, S.Cook (Simpson 19′), Ake, Smith; Lerma (Gosling 80′), L.Cook, Billing; Fraser, Stanislas (Solanke 67′), C.Wilson

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *