Επιστροφή με ντέρμπι, μόνο με νίκη! (Pregame)

Δύο εβδομάδες μετά την τελευταία της αναμέτρηση στο Λονδίνο, εκεί όπου οι Reds επικράτησαν της Fulham με 1-2, η Liverpool επιστρέφει στην αγωνιστική δράση απέναντι σε μια ακόμη Λονδρέζικη ομάδα, την Tottenham!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Tottenham

Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Anfield

Ημερομηνία: 31.03.2019

Ώρα έναρξης: 18:30

Διαιτητής: Martin Atkinson

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η εβδομάδα πριν την διακοπή των εθνικών ομάδων κύλησε εξαιρετικά για την Liverpool. Συγκεκριμένα οι Reds επικράτησαν των Burnley, Bayern και Fulham και συνεχίζουν ακάθεκτοι το κυνήγι των στόχων τους. Πέρασαν δύο εβδομάδες, όλα αυτά δείχνουν πολύ παλιά και από σήμερα το πρωτάθλημα μπαίνει στην απόλυτη τελική του ευθεία.

Μια μέρα πριν μπει ο καθοριστικός Απρίλιος, η Liverpool υποδέχεται την Tottenham στο προτελευταίο της ντέρμπι για την φετινή σεζόν. Οι Reds χρειάζονται απαραίτητα την νίκη και μόνο αυτή καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει απίστευτα και δεν υπάρχει χώρος για νέες απώλειες. Με νίκη η ομάδα του Jurgen Klopp εκτός της βαθμολογικής σημασίας θα πάρει και τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα εν όψει της κομβικής συνέχειας.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στον Naby Keita που αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού. Οι Alexander-Arnold και Shaqiri αναμένονται διαθέσιμοι, ενώ στις προπονήσεις επέστρεψαν οι Chamberlain και Gomez μετά από απουσίες ενός έτους και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Οι Spurs βρίσκονται σε μια αρκετά κακή περίοδο στην Premier League. Συγκεκριμένα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, η Tottenham μετράει 3 ήττες από Burnley, Chelsea και Southampton ενώ ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση με την αιώνια αντίπαλο Arsenal. Οι Λονδρέζοι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα είχαν πλησιάσει την κορυφή σε απόσταση αναπνοής, ωστόσο δύο εντός έδρας ήττες από Wolves και Manchester United έβγαλαν την ομάδα από κάθε συζήτηση που γίνεται για τον τίτλο.

Πλέον το ενδιαφέρον του συλλόγου έχει στραφεί στην κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα με τις Arsenal και Chelsea να βρίσκονται στο -1 και στο -4, ενώ μετράει πλέον τους ίδιους βαθμούς με την United αν και με παιχνίδι λιγότερο. Τέλος να σημειωθεί πως η Tottenham μέσα στην κακή της φόρμα κατάφερε να συνεχίσει στους 8 του Champions League επικρατώντας της Dortmund με συνολικό σκορ 4-0. Αυτή την στιγμή τα Σπιρούνια βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έχουν και το 3ο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Χωρίς τους Eric Dier, Serge Aurier και Harry Winks θα παρατάξει την ομάδα του ο Mauricio Pochettino.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Tottenham και Liverpool τέθηκαν αντιμέτωπες στο Wembley πριν από εξίμισι μήνες, με τους Reds να φεύγουν νικητές από το Λονδίνο. Το σκορ άνοιξε στο 39ο λεπτό ο Wijnaldum με κεφαλιά που πέρασε οριακά την γραμμή. Η Liverpool κυριάρχησε και βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Firmino να σκοράρει από τα πέντε εκατοστά στο 54′. Ο Lamela μείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

O Alisson θα υπερασπιστεί την εστία των Reds, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Wijnaldum, Fabinho και Milner.

Την επιθετική γραμμή θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexnader-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Milner – Salah, Firmino, Mane

Tottenham (4-3-1-2): Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama, Eriksen – Son, Kane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *