Επιστροφή με ματσάρα και αποκλεισμό | Manchester City 3-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ηττήθηκε με 3-2 από τη Manchester City στο Etihad για τη φάση των «16» του Carabao Cup και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Επόμενο ματς για τους Reds, τη Δευτέρα 26/12 (19:30) με την Aston Villa στο Villa Park για την 17η αγωνιστική της Premier League.

Η επιστροφή μετά από 1 μήνα και κάτι στη δράση έγινε με ματσάρα στο Etihad. Η Manchester City υποδέχτηκε τη Liverpool για τη φάση των «16» του Carabao Cup, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και μαζί το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Haaland έβαλε μπροστά στο σκορ τη City, με τον Carvalho να απαντάει. Ο Mahrez έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Citizens, ένα λεπτό μετά ισοφάρισε ο Salah, με τον Ake να πετυχαίνει το 3ο γκολ της City και να της δίνει την πρόκριση.


Κακό ξεκίνημα για τους Reds – Ισοφάρισε ο Carvalho

Ο Klopp παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα (δεδομένου των συνθηκών λόγω και των απουσιών παικτών που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο), βάζοντας βασικό τον 18χρονο Bajcetic, με τους Reds να ξεκινούν υποτονικά και να το πληρώνουν από νωρίς.

Μόλις στα 18 δευτερόλεπτα ο Haaland επιχείρησε να νικήσει από μακριά τον Kelleher που είχε βγει μακριά από το τέρμα του, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ωστόσο, ο Νορβηγός στο 10ο λεπτό κατάφερε να βάλει μπροστά τη City. Ο De Bruyne έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Haaland νίκησε κατά κράτος τον Gomez και με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Reds βρήκαν την απάντηση 10 λεπτά αργότερα στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Klopp κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα έξω από την περιοχή της City, με τον Milner να βρίσκει τον Carvalho, ο οποίος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-1 στο 20ό λεπτό.

Η City έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε δύο λεπτά για να ξαναπάρει το προβάδισμα, με τον Kelleher να κρατάει όρθια τη Liverpool αποκρούοντας τις προσπάθειες των Gundogan (36’) και Ake (37’).

Στο 38ο λεπτό ο Milner πέρασε εκτός λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Phillips, με τους Reds να ανεβάζουν ρυθμούς στα τελευταία λεπτού του πρώτου μέρους, με τον Nunez να αστοχεί δις μέσα από την περιοχή.


Τρελός ρυθμός και αποκλεισμός

Η City μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47ο λεπτό πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Rodri βρήκε τον Mahrez στην περιοχή, ο Αλγερινός κατέβασε ιδανικά την μπάλα και με τρομερό πλασέ νίκησε τον Kelleher για το 2-1.

Και πάλι όμως η Liverpool είχε άμεση απάντηση και μάλιστα ένα λεπτό αργότερα. Ο Carvalho βρήκε εξαιρετικά στον κενό χώρο από τα αριστερά τον Nunez, ο Ουρουγουανός πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Salah, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-2 στο 48ο λεπτό.

Η City δεν το έβαλε κάτω και 10 λεπτά αργότερα σκόραρε ξανά. Ο De Bruyne έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ake με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2 στο 58ο λεπτό.

Η Liverpool έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση αλλά στο 72ο λεπτό Nunez σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.


Οι συνθέσεις

Man City: Ortega; Lewis, Akanji (Stones 60′), Laporte, Ake; Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (Bernardo 88′); Mahrez, Palmer (Grealish 73′), Haaland (Foden 73′)

Liverpool: Kelleher; Milner (Phillips 38′), Matip, Gomez, Robertson; Bajcetic (Fabinho 46′), Elliott (Henderson 57′), Thiago (Keita 70′); Salah, Carvalho (Oxlade-Chamberlain 46′), Nunez

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *